| Autor |
Zpráva |
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2008 21:33
- Nahlásit
včera na mě čekalo po příchodu z práce překvápko, malá počůrala lavici (s potahem) v kuchyni. Normálně když to nevydržela, vždycky čůrala na zem. Přes noc to udělala opět. Nevím, jak na ní. Je útulková a docela psychoušek, člověk zvýší hlas a ona už si učůrává a kroutí se jak kdyby jí chtěl někdo vraždit,takže jsem na ní docela měkká. Nemám na to brát ohled a prostě jí v tom vyráchat tlamu,nebo na to mám jít jinak? Provizorně jsem potáhla lavici igelitem, ale to nic neřeší.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 09:09
- Nahlásit
verunicicka
Já jsem tímhle stádiem prošla postupně se dvěma psama. Hesinka chodila čůrat na konferenční stolek, Wininka na postel. Podle mě to byl jakýsi "mezistupeň" nečůrání doma. Ony pochopily, že na zemi je to fuj, na zem se nečůrá. No ale mluvil někdo o posteli? Obě tyhle fenky jsou velmi inteligentní a schopné samostatného uvažování. Možná proto. S žádným jiným psem jsem tento problém neřešila... snad to nějak souvisí s tím, že žádný další z mých psů není schopen samostatné úvahy a rozhodnutí. Buď ráda, že máš inteligentní fenku . Jediné co ti pomůže je hodně rychle ji naučit čůrat venku. Tak, aby pochopila, že kdekoliv doma je to fuj.
P.S. Mě pomohlo jediné. Číhat, hlídat, chytit při činu, okamžitě při činu potrestat a ihned odnést ven. U obou stačilo chytit je jednou.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 12:07
- Nahlásit
"vyráchat tlamu"???
A já myslela, že tyhle metody se už sto let nepoužívají....
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 12:38
- Nahlásit
corgi
hlavně že poradíš, co se používá
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 14:37
- Nahlásit
verunicicka
tak "ráchání tlamy" opravdu ne Když si byla malá tak ti máma taky neráchala pusu v počůraných plínkách ne?
Trest má význam jedině v případě, že psa nachytáš přímo při činu, nikdy jindy ne! Ani těsně potom ne. Jak trestat - to je různé. Závisí to na "odolnosti" daného jedince. Na někoho stačí houknout a strachy se celý rozklepe, jiného musíš vytřepat za kůži, či "zmlátit" novinama, aby mu vůbec došlo, že ho trestáš. Obecně ti větší "tvrďáci" jsou teriéři, pastevci, molosové. Ti, na které stačí houknout bývají ovčáci, či společenská plemena. Ale bacha, vyjímky jsou na obou stranách.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 14:59
- Nahlásit
no máma mě ani nevytřepávala za kůži, ani mě "nemlátila" novinama.. ale spíš mi šlo o to, jestli jí to jde odnaučit i jináč, než jí trestat. no na ní úplně stačí to houknutí, aby byla vyděšená.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 15:01
- Nahlásit
Psíček
nebylo by lepší nepokrytecky použít rovnou travezu?
Bylo, ale když mi takhle zkazíš obchod tak je to celý v háji
Na nový zákazníky se musí pomalu a opatrně, napřed pokecat o počasí, pochválit fíkus a tak... pak teprve nabídnout zboží
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 15:02
- Nahlásit
verunicicka
jestli jí to jde odnaučit i jináč, než jí trestat
Jde. Zkus jí třeba pustit nějaký program v televizi, nebo jí o tom dej něco přečíst. Nějakou brožurku, nebo tak . Pokud to nepomůže nezbyde ti, než ji chytit při činu a potrestat. no na ní úplně stačí to houknutí, aby byla vyděšená. Klidně trestej tím houknutím, i to je trest
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 15:03
- Nahlásit
pokud mi traverza zaručí, že už se malá nebude počůrávat, tak beru
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 16:39
- Nahlásit
Když si byla malá tak ti máma taky neráchala pusu v počůraných plínkách ne?
nevim čemu se smějete
krítrsačka tak asi dopadne
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 17:44
- Nahlásit
sarax
nevim čemu se smějete
krítrsačka tak asi dopadne
Gdyž jsem bydlela v Bruntálově tak jsme měli v paneláku matku-samoživitelku (takovou píp píp) s klukama-dvojčatama. Těm klukům bylo tak kolem dvaceti, jeden byl šílený sígr a druhej hrozně hodnej. Takový jing a jang , oba měli úplně neuvěřitelně opupínkovaný obličej. Takové akné se vážně hned tak nevidí. S tím hodným pak začala chodit holka ze cvičáku, kdysi jsme spolu seděli po nějaké akci a po pár pivech se mladej rozvykládal o "mamince". Krom toho, že je za pětky zamykala na několik hodin do sklepa (do takové té laťkové panelákové kóje) tak jim coby batolatům pleskala pos..ané plínky na obličej. Nejspíš se inspirovala v nějaké knížce o výchově psů
Pořád přemýšlím jestli to mohlo mít nějaký vliv na to jejich pozdější akné . Krítrsačka je holka, už jenom kvůli tomuhle na ni ber ohledy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 18:30
- Nahlásit
Biluška
Krítrsačka je holka, už jenom kvůli tomuhle na ni ber ohledy
no jo dám jí šanci..jen sem myslela že do školky půjde bez plen no..psa sem to naučila fofrem.a tohle furt nic
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 18:31
- Nahlásit
Psíček
to si to pamatovali?
No podle jeho vyprávění to trvalo téměř do školního věku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 18:35
- Nahlásit
Psíček
už nesmím čuchat to lepidlo......
Nečuchej, já ti to říkám už kolik let Zkus přejít na něco zdraví míň škodlivýho, třá na perník (pardubickej pochopitelně), nebo tak něco. Třá taková závislost na práci by ti evidentně slušela
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 18:40
- Nahlásit
Na někoho stačí houknout a strachy se celý rozklepe, jiného musíš vytřepat za kůži, či "zmlátit" novinama, aby mu vůbec došlo, že ho trestáš. Obecně ti větší "tvrďáci" jsou teriéři, pastevci, molosové. Ti, na které stačí houknout bývají ovčáci, či společenská plemena.
To si děláš pr*el, že jo????
Kdybych svoje asiaty vychovávala stylem zmlácení novinama, tak bych to coby šéf mohla zabalit, autoritu bych měla na nule a časem by mě asi sežrali, bych řekla.
Pastevci jsou sice tvrďáci, ale velcí machři na to, že rychle rozeznají, koho chtějí a budou poslouchat a na koho hodí bobek. Hádej, kam patří ječící hysterka s novinama.
verunicicka
Jestli máš doma vyděšenou útulkačku, tak NIKDY, NIKDY, NIKDY netrestej za čůrání doma. Udělej to opačně - když se vyčůrá venku, strašně moc chval, klidně přehnaně, musí z tebe nadšení přímo tryskat. Když se to stane doma, i kdyby to bylo při činu, tak nic, nekomentuj, beze slov to utři. Maximálně můžeš říct něco jako "ale no tak, co to bylo", leeeehounce otráveným hlasem, ale nic víc. Vše se vyřeší časem!
Udělej nějaká ta opatření - igelit atd.
A jinak - dokud se ten pes bude projevovat vyděšeně, tak tvůj JEDINÝ TREST bude lehce zvýšený hlas, max lehký tlak zvrchu na hlavu, nic jiného. Jinak se dopředu nehneš.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:17
- Nahlásit
LucieS
Hádej, kam patří ječící hysterka s novinama.
Mluvil někdo o ječící hysterce?
Puma, Semtex, nebo Armageddon by mohli o novinách vyprávět a pokud si dobře pamatuju tak u toho nikdo hystericky neječel. Ale třá si to nepamatuju... to víš, ta hlava už mi tak neslouží
Psíček
dělá, pokud bys nevěřila, tak věz, že vážně na tenhle server nenapsala za těch několik let ještě ani slovo
No a nebo tak
dnes se nosi podvody, priziva, zneuzivani s prospechem apod .......
To je fakt. Už na to vznikla nějaká závislost? Má to vědecké jméno? Páč estli ne tak je pořád nejblíž ten workoholismus
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:27
- Nahlásit
...má cenu radit někomu, kdo hledá základní informace o výchově psů na tomhle fóru?
Nebuďme jedovaté, chápu, že ne každý si napřed něco přečetl a pak pořídil psa. Ale na druhou stranu, čert vem "vševědoucí" kynologickou literaturu, selský rozum a zdravý úsudek by podle mě mohl člověku napovědět, že třesoucí se kuličku z útulku není nejlepší trestat, a už vůbec ne tím před sto lety populárním rácháním tlamy v moči.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:31
- Nahlásit
verunicicka
...ještě dodám - mému prvnímu štěněti je právě šest měsíců a NIKDY jsem nepoužila nic příbuzného pohlavku, ani plácnutí novinami, prostě žádný fyzický trest. Pokud si vybuduješ se psem fungující vztah, bude opravdu stačit lehce zvýšený hlas, zamračení atd. Odměna funguje vždycky líp než trest, můj pes nemá absolutně ponětí, co znamená napřažená ruka, a přesto je na svůj věk patřičně vychovaný a vycvičený.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:35
- Nahlásit
Psíček
jj poudá se temu kajkismus
Zkusím si o tom něco vygůglit a poučit se
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:40
- Nahlásit
Psíček
...no, myslím, že na útulačku, která učůrává i při zvýšení hlasu, by byla ta traverza přeci jen trochu moc
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:00
- Nahlásit
Psíček
Sousedům tuhle někdo ukradl trubky z lešení - asi nějaký kynolog...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:15
- Nahlásit
LucieS
když se vyčůrá venku, strašně moc chval, klidně přehnaně, musí z tebe nadšení přímo tryskat
šiš to nemůůůůůžeš!!!To ho strašně vystresuješ!!!!Uděláš z něj uzlíček nervů!!!Bude se pochcávat už do smrti!!To je to nejhorší co můžeš udělat!!Fakt ,nekecám..si to přečti na jednom nejmenovaném foru
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:18
- Nahlásit
corgi
no, myslím, že na útulačku, která učůrává i při zvýšení hlasu, by byla ta traverza přeci jen trochu moc
Blbost, traverza není nikdy moc. Akorát se musí zvolit správný druh a velikost. Zde bych jednoznačně doporučovala model "baby reparien"
davidkova renata
šiš to nemůůůůůžeš!!!To ho strašně vystresuješ!!!!Uděláš z něj uzlíček nervů!!!Bude se pochcávat už do smrti!!To je to nejhorší co můžeš udělat!!Fakt ,nekecám..si to přečti na jednom nejmenovaném foru
To víš, to jsou ti laici Nepoučí se a nepoučí. Ještě snad nakonec napíše, že dává psovi za odměnu PIŠKOT
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:23
- Nahlásit
Biluška
Ještě snad nakonec napíše, že dává psovi za odměnu PIŠKOT
no tak to už je vrchol!!!!!Du rači vocud než si toho čokla eště doku*vim
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:26
- Nahlásit
davidkova renata
Du rači vocud než si toho čokla eště doku*vim
Ále, tak děsný to není ne? Akorát musíš filtrovat, filtrovat a filtrovat No a pak se pochopitelně zeptat odborníků jestli na to máš. Páč jak na to nemáš (a odborníci ti to řeknou) tak to si totálně ve špicích
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:29
- Nahlásit
Psíček
Sousedům tuhle někdo ukradl trubky z lešení - asi nějaký kynolog..
Biluška
Biluška
Páč jak na to nemáš
A to nemám...to je jasný ,jak bych taky mohla,že jo.. že já kr*va si toho psa vůbec pořizovala ,co fčilkaj??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:35
- Nahlásit
davidkova renata
co fčilkaj??
No to taky nevím Sem se taky ptala a řekli mi, že na to sem měla myslet dříf
Psíček
Sousedům tuhle někdo ukradl trubky z lešení - asi nějaký kynolog..
Biluška
Tsss, nemám zapotřebí krást trupky z lešení, mám kontakty ve Vítkovických železárnách
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:38
- Nahlásit
Biluška
řekli mi, že na to sem měla myslet dříf
tak to sme f čudu ,du čučet na Bestyjář..třá tam bude nějaká inspirace
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:41
- Nahlásit
davidkova renata
du čučet na Bestyjář..třá tam bude nějaká inspirace
Myslíš? Tak já taky zkouknu, ale napřed eště musím zmlátit Kutýse, sedí na zahradě,čumí na mě a předstírá, že neví co znamená "poď dom" Asi je v pubertě, nebo co
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:50
- Nahlásit
Biluška
Asi je v pubertě, nebo co
jo? aha...tyvado co mě eště čeká ,nyný je asi taky f pubetě bo přectírá,že neví co je Vypadni,už si dneska žrala esi si nepamatuješ!!
|