| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2008 21:23
- Nahlásit
Ahojda, naše feňule honí kočky. Prostě dokud se nehýbou, je to OK, ale jak se rozběhnou, je to špatný. Protože jim nikdy nic neudělá, ale jen je vyžene, tak mi to doposud nějak moc nevadilo. Zkrátka je vždycky jen vyhnala ze zahrady. Potíž nastala tenhle týden. Našla jsem tři koťátka a popravdě do toho jednoho jsem se jak se říká zamilovala. Je to taková hodná dušička, zvykl si, chodí za mnou jako pejsek, prostě je to takové zlatíčko. No jenže jak je dám s Lady na zahradu a on se rozběhne, letí za ním jak splašená, doma ho pořád očmuchává, řekla bych i že starostlivě, ale jak jsou venku, pořád ho jen honí. Sehnala jsem jim přes jednu paní místo v depozitu, ale po tomhle se mi bude nejspíš hrozně stýskat, tak si trošku zahrávám s možností, že bych si ho nechala. Je nějaká možnost, jak ji to odnaučit?
|
hluchomurka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2008 21:28
- Nahlásit
Samozřejmě, vem svou fenu za Rudolfem Desenským.
Pan Desenský proklamoval, že pomocí tachyonových nástojů mění psům informace, které získali v době inprintingu.
Není ted nic jednoduššího, než když změní u tvé feny v podvědomí informaci o tom, k jakému živočišnému druhu patří.
Je to velice výhpodné, protože máš několik možností.
Kupříkladu můžeš nechat své feně vnuknout, že je odjakživa kočka a pak by si mohla s tvýmn kotětem hrát nebo ji necháš vnuknout, že je odjakživa třeba myš a pak by mohla před kotětem třeba i utíkat.
Neboj se, pan Desenský je rozhodně odborník a určitě ví, co na svém webu píše! Určitě by nelhal.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2008 21:36
- Nahlásit
palma1
kolik máš psů ? a jaké ?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2008 22:17
- Nahlásit
Přesně stejná situace byla u nás s první kočkou. Kamarádi si ze mě dělali srandu, že když kotě nepřežije, je jich ve stáji ještě dost v záloze, takže je můžu průběžně doplňovat.
No, jakmile se z kočky stane inventář, přestane to toho psa tolik bavit, prožene jen někdy. Navíc kočka si zvykne, že se jí nic nestane, a tak nějak s tím pak počítá. Ale hodně záleží na individuálním založení kočky, některé chytají paniku dřív, některé se nechají klidně zašlápnout a je jim to fuk.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2008 22:23
- Nahlásit
Benda
jednoho bígla - je jí 15 měsíců a kočky honí odjakživa.
no tahle koťata jsou hodně vystresovaná. našla jsem je vyhozená u rybníka a tohle jsme našli nejdříve - asi o 2 dny dříve než další dvě. bylo skoro mrtvé a možná proto, že bylo nejdřív samo, je hrozně přítulné. ostatní dvě jsou hodně divoká. doma je mít nemůžu, tak jsem je umístila na půdu no a ta dvě se schovala pod podlahu, tohle jedno na zavolání vždycky přijde. zkrátka je to takový mazlík, ale i tak se pořád hodně třese, když ho ale vezmu do ruky, tak se za chvilku uklidní. každopádně nemyslím, že by mu honění po zahradě pomohlo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 05:59
- Nahlásit
LucieS
jakmile se z kočky stane inventář, přestane to toho psa tolik bavit
Takhle to proběhlo i u nás. A když si na sebe kočka s fenou zvykly, tak kočka půjčovala feně koťata na hlídání.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 07:40
- Nahlásit
palma1
Já to dělám tak, že kotě odchovávám doma. Stejně ho chci mít vychované pro pobyt v domě. A doma, doma se kočky zkrátka nehoní! Takže kotě si zvykne, povyroste, zesílí, nabere sebevědomí a psa má brzy na háku. Když začne chodit ven, ví rychle jak to chodí. Stačí jít pomalu a pes má po honičce
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 07:42 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Doma máme přesně opačný problém...
Štendo ze statku, uvyklé na kamarádské kočky, které si sním hrály přišlo k nám a náš kocour (kategorie 3 letý inventář ) ho nejenže ignoruje, ale ještě před ním utíká (kdo by neprchal před 30 kilovou obludou ). Za ty čtyři měsíce společného pobytu se situace poněkud vylepšila -kocour leží vedle psa a je strašně spokojený, protože je mezi nimi drátěný plot...ale hlavně kocour psa neuvěřitelně provokuje a snaží se ho evidentně vyštípat z domácnosti. Pes nesmí jíst, dokud nepřipravím misku a nedám mu jí, ale jen se objevím a jdu připravovat jídlo, už je tu koucour a užírá mu a pes se může zbláznit, protože přesně tohle nemůže ....a to ani nemluvím o scházených prázdných květináčích do výběhu, aby je pes rozkousal (to jsem viděla na vlastní oči ) a dostal vynadáno...Prostě kocour provokatér... a pes je zhrzený, protože ten super kocour ho naprosto ignoruje a on by si tak rád hrál
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 07:56
- Nahlásit
palma1
Jestli to nebud tím, že máš bígla alias "skupinu 6" - Honiči, barváři a příbuzná plemena. Je to jeho "přirozenost" a pokud s kočkou nebyl vyloženě od štěňátka, budeš s tím mít problém... Odnaučit by to určitě šlo, ale bude to asi chvilku trvat a měla bych obavy, aby kočky nepřišly k úrazu do té doby...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 08:03
- Nahlásit
blanulinka1
jo jo - tím by to být mohlo. nějak jí nemůžu vysvětlit, že se nic nehoní - a tím nic myslím opravdu nic. ale co jsem chtěla, to mám
ona by mu nic neudělala, ale myslím, že s psýchou koťátka by to mohlo jít do ... nechci z něj udělat uzlíček nervů, kdeže se ta veliká strakatá obluda zase objeví. já jsem si myslela, když ho doma tak očmuchávala, že by se z nich mohli stát kamarádi. ale venku mi to opravdu zatím nevychází.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 08:14
- Nahlásit
palma1
myslím, že kočky by to po téhle stránce přežili...spíš bych to odhadovala tak, že z nich budou pěkné příšery a bígl by se jednou mohl začít divit až mu to všechno vrátí
Jóó...myslím že tohle honiči nevysvětlíš Já se o to u jezevčíka ani nepokoušela... Když jsem si ji pořizovala, bylo mi jasné, že jediné jiné domácí zvířátko které by mi vedle ní přežilo by (možná) byly rybky v akvárku
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 09:43
- Nahlásit
blanulinka1
asi máš pravdu, nebudu je trápit. i když je to takovej malej mazlík, tak určitě najde dobrou novou rodinu - paní psala, že si myslí, že se budou dobře umisťovat. s naší "raketou" by to neměl jednoduchý a těžko říct, jestli jak píšeš, by se z něj časem nestala příšera. já jsem nikdy kočku nechtěla a když jsem tyhle našla, tak jsem si taky říkala, že je všechny dám pryč, jen co se trošku zotaví. jenže tenhle drobek mě fakt chytnul - slyší na jméno a na zavolání vždycky hned přiběhne a začne se lísat. to je to pak těžký odolat
tak to holt obulim a budu mu držet palce, aby se dostal k těm nejhodnějším lidem (no a ty další dvě taky - i když s těma to bude asi o něco těžší - jsou divoký)
|