Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pořídit kamaráda?
Autor Zpráva
xjita
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 14:42
- Nahlásit

Ahoj, před rokem jsem si vzala tříletého BC-majitel pro něj neměl využití, protože nepásl a patřil snad mezi hůře cvičitelné (či hloupější). Což zřejmě bylo spíše v porovnání s ostatními BC, jelikož za ten rok se toho naučil opravdu mnoho. Celkově je to opravdu moc hodný pes. Problém začal, když začala hárat jeho fenčí "kamarádka" v té době hnán nejspíš velkou touhou, přišel na to, že náš plot není nezdolnou překážkou...bohužel, jak zjistil, že uteče...začal utíkat i při mém odchodu, občas utekl i když jsme byli doma a jen jsme ho zamkli na zahradě. Většinou jeho útěky končily u zmiňované fenky (i v období, kdy nehárala), přičemž si ji běžně, když jdem kolem, nebo jdeme-li s ní na procházku příliš nevšímá...Nebo často utíkal asi do 4km vzdálené stáje (kam s ním chodím několikrát týdně), tam zas zřejmě hledal mě...celé se to vyřešilo bytelným kotcem, na nějž si pes i zvykl. Celkem mi ale z jeho útěku přišlo, jako by hledal společnost a tak si říkám jestli by mu nepomohl psí kamarád. Pejsek byl nejspíš předtím ve smečce, nicméně ze začátku jsem měla trochu problémy především při setkání s většími psy...po čase se to ale výrazně zlepšilo. Potkáme-li třeba na procházce menšího pejska vesele vrtí ocáskem a očichává ho. I na cvičáku je mnohem přátelštější a vždy po příchodu mě hned táhne i k větším psům, aby si je mohl očichat. Proto ve mě stále hlodá myšlenka pořídit si ještě jednoho psa-nějaké štěně menšího křížence. Doufám, že to celé nevyznělo, tak, že se psovi nevěnuji, jde mi jen o to zpříjemnit mu tu část dne, kdy jsem pryč, popřípadě ho i trochu "oživit"-je to takový pan hrozně rozumný a klidný-ze začátku i zcela ignoroval hračky (předtím se s nimi nesetkal) a nyní je má rád čím dál tím víc-radost se na něj dívat, když si hraje. Omlouvám se za to dlouhé čtení, ale chtěla jsem co nejblíže popsat situaci...Takže otázka zní pomůže mu kamarád?

aren
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 14:57
- Nahlásit

xjita
Já se za psího kamaráda/kamarádku přimlouvám. Pes je společenské zvíře a ve společnosti se určitě cítí líp, než sám.

Raika
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 15:34
- Nahlásit

A pouštět do baráku ho nemůžete? na zahradu jenom vyběhat a jinak s váma doma? možná by mu stačila vaše společnost...

xjita
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 15:56
- Nahlásit

Když jsem doma, tak většinou chodí za mnou jako ocásek, ven si jde maximálně zaštěkat. Jde mi hlavně o dobu, kdy není nikdo doma. Taky pak o nastávající zimu. Když nebude nikdo doma musí být venku- vevnitř není klidný shazuje věci, je schopný prokousat dveře...Teď přes léto je to v poho...ale v zimě by mu to střídání teplot asi nedělalo dobře...takže bude muset být více venku...

verunicicka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 17:30
- Nahlásit

xjita
můj pesan byl dřív zvyklej na společnost jinýho pesana a po přestěhování celou dobu co jsme byli v práci probrečel.pořídila jsem mu kámošku a vše se stopro zlepšilo. vystačí si spolu a nikdo nekňourá. takže se taky přimlouvám za pořízení druhýho

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání