| Autor |
Zpráva |
bajuska
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2008 16:52
- Nahlásit
Dobrý den, mám 4měsíční fenku německého ovčáka a pomalu začínám z důslednějším výcvikem, ale vždy když se snažím na sebe upoutat pozornost, tak se mi to většinou podaří jen na pár sekund. Jak mám získat a hlavně si udržet její pozornost při výcviku? Zkoušela jsem už udržet její pohled na pamlsek, luskala jsem, tleskala, ale stejně se dál věnovala ,,důležitějším“ činnostem! Při výcviku sice poslechne, ale její pozornost směřuje úplně jinam! Předem moc děkuji za radu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2008 19:33
- Nahlásit
Myslim, ze u 4 mesicniho stenete to neni nic divneho. Cvicis doma? Jestli cvicis nekde venku, neni divu, ze ma zajimavejsi veci na praci. Chce to zacit se vsim doma, v klidu, kde je co nejmin rusivych vlivu. Muj pes je TOTALNE motivovany jidlem, tudiz pozornost udrzim jednoduse tim, ze mam plnou kapsu vybornych pamlsku. A kdykoliv mam v ruce pamlsek nebo hracku, rikam "hele", coz se mu tak vstipilo, ze je to snad nas nejlepe provadeny povel - hned otoci hlavu a kouka, co zajimaveho zas mam. Udrzet pozornost stenete na vic nez par sekund, to je ovsem vyzva...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2008 20:35
- Nahlásit
bajuska
se mi to většinou podaří jen na pár sekund
Dobrý začátek ne? Dál stačí rozvíjet vteřiku po vteřince. Máš na to mňamky, míčky, hadr, vodítko a samozřejmě sebe. Musíš být tak výrazná, jak to jen jde, hlavně při přivolání. A nepřeháněj to s dobou cvičení, pár minut je až dost.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2008 20:33
- Nahlásit
Pardon za OT.... Waldo, posílala jsem ti email, přišel, prosím?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2008 20:40
- Nahlásit
Vero
Ahoj, obávám se, že mi od tebe nic nepřišlo. Teda pokud to bylo pod nickem.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2008 16:51
- Nahlásit
To je divný, asi jsem se ocitla ve spamu nebo co.
Tak já se zeptám tady, jestli můžu.
Je jedno, jakou organizaci pořádající canisterapeutické zkoušky si vyberu, nebo podle čeho se mám orientovat při výběru? Je jich, zdá se mi, hodně, všecky asi nemají rovnocenné zastřešení, nebo ano? Příp. bys mi třeba mohl přímo doporučit někoho v Brně?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2008 19:56
- Nahlásit
Vero
podle čeho se mám orientovat při výběru?
Asi nejspíš podle zkušebáku, stejně jako u ostatních zkoušek. Některé organizace testují jednotlivé oblasti CT zvlášť, jiné dohromady jednou komplexní zkouškou (třeba my).
Zastřešení činnosti bude taky určitě rozdílné.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2008 20:01
- Nahlásit
A kdo by to měl nejlíp zastřešovat? Nebo na tom zas tak nesejde?
Mám možná hloupé otázky, ale nikde jsem o tom nenašla nějaké komplexní povídání...
|