| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2008 20:26
- Nahlásit
LucieS
vidím to stejně,
akorát bych radši doplnila základní klinický vyšetření a laborku, jestli někde není problém zdravotní,
než to hodím na psychiku,
ale ono to v tom fakt asi bude.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 13:03
- Nahlásit
Jestli mu šel dolů temperament, zkontrolovala bych štítnou žlázu.tak jsme totiž skončili my.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 10:26
- Nahlásit
Neessi
NIC!!! dokud nebude veselej,rozvernej,hravej tak ani povel "sedni
A jen tak na kukačku tam jít můžeme??
No a jak mám fungovat bez povelů? Musíme se přeci nějak domluvit???????
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 10:34
- Nahlásit
Zany
temperament ani dolů nešel, spíš chuť něco dělat , temperamentu má na rozdávání-ale tak spíš jako lítat, lítat, báby honit atd.
maixnerova
no trvá to tak 14 dní? Když jsem se nad tím tak zamyslela.
byl labilní, hyperaktivní deprivant
kdybych neměla Ešusa odmalička, tak bych řekla, že byl tutově taky tejranej, páč hyperaktivní je, labilní taky a jako deprivant se tváří furt
LucieS
tak to znamená, že někdě něco děláš hodně blbě
toho se právě bojim
však řikám, pořídím si radši dřevěnou želvu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:09 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
PetraK
příští čtvrtek na cvičáku fakt zajímavý teda
To jako půjdeš k nám? Jestli jo, tak se klidně přijď nezávazně podívat, tenhle čtvrtek tam budu vyjímečně já, místo Jany.
Nebudem Ashe do ničeho nutit, jen tak ať se podívá, co by ho zajímalo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:47
- Nahlásit
Walda
Myslíš?????? No jasně že jsem chtěla jít k vám. Ale teď nevím, jestli nepočkat chvilku. Já už z toho vola zmagořím fakt. Já nevím - včera byl zase celej vzornej. Ale si nehraje, tak jestli nemá pravdu Neessi, že jako klid na lůžku?? A nebo nezávazně do kolektívu????
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:06
- Nahlásit
PetraK
my řešili nedávno něco podobného.... Brut si odmítal hrát ( s náma úplně, s Bali o něco míň a s malou skoro vůbec), jinak žral, lítal, ňufal, prostě všehno v pohodě, jen se mi zdá, že o něco víc pospával ( ale jsem doma, tak ho možná až moc sleduju).
Přemýšlela jsem od kdy tohle nastalo a došla jsem k závěru, že jsme ho zřejmě začátkem července trochu přetáhli a nedali mu dost odpočinku. Takže jsem z povelů nechala jen "fuj" na žraní hnusů venku a pak "ke mně" jako nejdůležitější povel. Ostatní se zrušilo. Postupně jsem měla dojem, že je zase v pohodě a začíná se vracet do normálních kolejí. Ale stále to není ono... navíc mu po psincovém kašli našel vet nějaký drobný šelest na srdci, tak teď půjdeme na kontrolu, jestli je už vše v pořádku, prý by to mohlo být i k tomu.
To že see nechce přetahovat bych ještě pochopila, nikdy o to moc nestál, ale vždycky byl plavec nad plavce a teď je to o pár tempech a konečná... přesně jak ty popisuješ s balonkem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:29
- Nahlásit
brut
Hm tak to vypadá skorem stejně i s tím chrněním. No tak asi bude fakt klid na lůžku. Tak asi jak psala Neessi, zatím ani ten cvičák???? A já se tak těšila, moc.
Testla jsem včera večer při prochajdě - udělala jsem mu schovávačku, tak tohle prej jo, to může. Tak tak úplně bez zájmu není,. Ostatně i ta stopa ho bavila. Jsem z něj fakt zmatená celá. No balónky zrušíme, povelování zrušíme a uvidíme. Dneska ráno to zase ukazovalo spíš na háravky - dlouhé hledění do dálek a u dršťky vopratě ze slin. A hlavně prej čuchat. Tak a babo raď.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:33
- Nahlásit
PetraK
já myslela, že je to taky háravkou ( Aluška nám hárala), ale ono se ho to drželo i dál a v chatě taky, i když tam žádná háravka nebyla. Zkus radu Nessi a uvidíš... mazlíkuj, hlaď, blbni a nepoveluj... my budeme v tomhle trendu ještě do kontroly pokračovat a pak zase začneme od začátku ( teda jestli dřív nepojedeme na víkendovku, pak bych musela občas použít alespoň lehni a ticho)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:35
- Nahlásit
brut
Tak jo, žencký. Udělám jak nařizujete
takže
Waldo
uvidíme se asi později. Nevadí? Já mám stejně nějakou natrženou ruku po pádu, tak to prospěje asi i mě
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:37
- Nahlásit
PetraK
Hele já bych mu dala voraz,ale určo bych prubla i tu veterinu a nechala udělat základní testy,plus aspoň poslechem srdíčko a dýchání,a´t máš jistotu,že tam nebude žádnej zdravotní problém. Nám teď strašně naopak ožil Samoušek. Brala jsem si ho v roce a půl,takže nevím jakej byl jako štěně a tím,že byl týranej a po "vyléčení" dušičky byl a je děsnej pohodář jsem si prostě myslela,že je jednoduše flegmouš,kterej se probere akorát se zvěří v držce. Ale teď v pěti a půl letech začal kašlat a kuckat,absolvovali jsme tisíc vyšetření a zjistili mu náběh na astma a dispozici k nějaké srdeční vadě (není ale rozvinutá). Dostal prášky na rozšiřování průdušek a najednou je z něj tryskomyš,která venku lítá kosmickou rychlostí a dokonce vybízí ostatní psy ke hře. Takže i když předtím neměl žádné viditelné nebo slyšitelné problémy asi tam něco skrytého bylo,co ho nutilo být v klidu a šetřit se. Takže pro vlastní klid bych na tu veterinu šla
To,že energie stoupne,když ucítí háravku je normál,kdy jindy by měl mobilizovat síly než u ženský,ne? Aspoň u nás to tak je a musel by bejt na smrtelný posteli a zlomený všechny haksny k tomu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 16:49
- Nahlásit
PetraK
možná bych fakt zkusila i tu veterinu, jak ti tu radí... za poslech srdíčka a prohlídku nic nedáš ( teda možná nějaký peníz, ale zase budeš mít klid v dušičce ) ... já jsem taky celá nesvá z kontroly, stále doufám, že šlo jen o nějaké drobné nesrovnalosti po tom kašli a ne že budeme mít nějaká omezení nebo nedej bože prášky
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 17:36
- Nahlásit
PetraK
zatím ani ten cvičák????
ale tam klíďo běž na čumendu,jak ti nabízel Walda,jen ho prostě nebuzeruj,nech ho očuchat co chce.On už si to srovná sám v tý makovici.Prostě ať je chvíli jenom pes a ne poslušná vycvičená mašina.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 09:00
- Nahlásit
Neessi
Tak můžem jo? No ale víš co ? Ono to s ním právě bez povelů nepůjde , páč jinak jim to tam rozloží Bude chtív vidět absolutně všechny a všechno.Tak teď nevím?
ne poslušná vycvičená mašina
Tak on je všechno možný, ale ne tohle
brut
jana33
No ono je to s ním tak, že energie má na rozdávání -to pospávání je možná spíš o tom, že se konečně doma dokáže trošinku zklidnit, protože on je ten tip, co je venku klidně tři hodiny, domů přijde vorvanej jak vorvaň, ALE NEUMÍ SI JÍT LEHNOUT A ODPOČÍVAT . To mu musím NAŘÍDIT jinak by lítal po bytě s Mecháčem v držce a votravoval, že chce nějakou činnost. Nepomůže ani to, že si ho nebude člověk všímat, to pak cárá bytem sem a tam. On neumí odpočívat - tohle má už od úplnýho maličkata - říkám furt, že je to máčovka. Takže to, že si občas konečně lehne a spí mě sice kapek "rozhodilo", ale zas na druhou stranu furt to není jako třeba u kamarádek co mají taky ohaře, kdy pesan příjde zvenku, flákne s sebou na bůček a chrní. U nás se spí buď až když jdeme spát my a nebo když dostane traverzou . Když to teď tak píšu, tak mi z toho fakt vylejzá to, že je přetaženej. Dáme voraz a uvidíme. K vetovi se stejně chystáme pro odčervovadla, tak to případně vezmem naráz.
a brut držím palce, ať je kontrola v pořádku. Hele mně kdysi taky našli šelestění, dokonce jsem měla zákaz závodění a tréninku. Což jsem teda neposlechla, ale šelest zmizel - asi jsem ho uzávodila . Bude to dobrý
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 10:07
- Nahlásit
PetraK
u nás je to s Brutem něco podobnýho... toho vidět odpočívat se rovná zázraku. Ale je pravda, že se teď maličko sklidnil a opravdu si jde i lehnout, sice nechrní, ale alespoň leží...což ještě nedávno nebylo. Rozdíl u nás bude jen v tom, že Brut tráví téměř celý den venku ( nejen na dvorku, ale i na procházkách), protože je mu doma horko.... vydrží uvnitř chvíli a pak se domáhá cesty ven.
Za to Alu je přesně pravý opak
Já si myslím, že bude v pořádku, ale přece jen mám v koutku duše takový divný pocit. Možná i díky němu trochu víc odpočíváme a nedivočíme.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:35
- Nahlásit
brut
Já si myslím, že bude v pořádku
jasňačka, že to BUDE v pořádku
No u nás je to, když jsme na chalupě, s pobytem venku stejný- do baráku jde akorát když vidí, že se budu motat v kůchni, jinak furt něco venku. Tuhle o víkendu jak lilo, tak jsem tomu volovi dokonce musela vyrobit pláštěnku ze svý starý bundy , páč MUSEL sčítat myši (má to vychytaný - lítá od ďurky k ďurce a monitoruje myší dění. Když dlouho nikdo nevylejzá, začne jim řvát do děr, ať se neflákaj a dou ven ).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:59
- Nahlásit
PetraK
páč MUSEL sčítat myši (má to vychytaný - lítá od ďurky k ďurce a monitoruje myší dění. Když dlouho nikdo nevylejzá, začne jim řvát do děr, ať se neflákaj a dou ven ).
to mi připomíná to naše potrhlo... jen jim občas ďourky ještě rozhrabe, jak se snaží dostat k nim blíž
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 13:23
- Nahlásit
brut
U nás se může hrabat na louce, na zahradě ne, to naštěstí pochopil už jako malý hádě (stejně jako záhony), což je paráda. Ale i tak "nadávám" když jdu přes louku a zapadnu po krk
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 13:26
- Nahlásit
brut
jen mě mrzí, že jsem ho v tý "pláštěnce" nevyblejskla. Budna na zip s kapucou přes hlavu , přední nohy v ohrnutých rukávech, v pase zdrcnuto šňůrkou, aby si na to nešlapal. Vypadal bombasticky Ještě že jsme fakt na samotě, páč jinak by si ve vesnici určo už mysleli, že jsem se zbláznila definitivně. Čokl má svou vlastní bundu čokl spokojeně chodil zahradou a vypadal jako zelený strašidlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 09:20
- Nahlásit
Walda
dík, bylo to včera super. Myslím, že jsme si to užili oba- já i Ešus. Já ovšem jen koukala na ten obrat . Nutně sis musel myslet, že si vymýšlím,což? Ale já si říkala už když jsme šli ke cvičáku, že budu vypadat jako magor já, páč on byl celej veselej a natěšenej. A to navíc, páč synovec nevěděl, že máme úlevovej režim, tak byl předtím s Ešusem na prochajdě v polích.
Výsledek je, že Ešus je prostě magorů král, a dělá si ze mě čurinu , páč ten zájem o aportek co včera předvedl, mě úplně zazdil. To rozhodně nebyl čokl, kterýho aportky nezajímaj . Já se z něj jednou fakt střelím
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 09:44
- Nahlásit
Jenom ještě pár postřehů k zapadlému tématu.
Zaujalo mě tohle:
ALE NEUMÍ SI JÍT LEHNOUT A ODPOČÍVAT . To mu musím NAŘÍDIT
Tohle je mi z okolí trošku povědomé, ta dotyčná má pocit, že musí každý krok psa řídit ona, musí ležet na místě a ne uprostřed na koberci, když výjimečně leží a odpočívá, ale ona má na psa zrovna čas, vyburcuje ho k nějaké aktivitě a to se pak snadno vyrobí nervák a magor.
Neříkám, že je to tvůj případ, ale třeba tam nějaká podobnost bude.
Jestli ho chceš uklidnit (až zase bude "normální"), podporuj ho v jakýchkoliv odpočinkových a klidových aktivitách (snaž se je prodloužit) a ono to postupně přijde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 10:52
- Nahlásit
LucieS
že musí každý krok psa řídit ona, musí ležet na místě a ne uprostřed na koberci
jejda to snad neee, tak jsem to nemyslela, mně je fučík, kde sebou flákne, ale hlavně aby sebou fláknul, páč jinak loncá bytem sem a tam s unavenejma, krhavejma očima ale spát prostě nebude . Je takový fakt odmalička, todle na svědomí nemám (narozdíl od jiných věcí ) už jako štěndo musel být "uspán". A když už si i lehne, když třeba vařím, tak leží, padaj mu víka, hlava mu blembá ve vzduchu, ale TEN VŮL NEUSNE. Opravdově nekecám. Příklad - jsme s kamarádkou tři hodiny venku, její pes přijde domů, lehne a nikdo o něm neví. Já přijdu domů, potřebuju vařit a psa mám nasáčkovanýho mezi kolenama (dost blbě se takhle vaří). Asi chovat by potřeboval bobánek . Navíc mám dojem, že to má prostě nalajnovaný tak, že prostě dokud se nenavečeří a nedá se večerní procházka, tak se prostě nespí i když se moc chce. S výjimkou toho, když je se mnou na gauči. Jenže tam já jsem zcela výjimečně. Páč to moc nestíhám.
Jestli ho chceš uklidnit (až zase bude "normální"), podporuj ho v jakýchkoliv odpočinkových a klidových aktivitách (snaž se je prodloužit)
Tohle jo, ale jaký odpočinkový a klidový aktivity? Normální pes si třeba vezme kost z bůvolí kůže a žvejká si. Ešus to chvilku honí po předsíni a pak mi to přinese a .. házej, přetahuj se. Když nic, tak si toho moc nevšímá. To spíš bude luštit sudoku, než aby dělal klidovou aktivitu Máš nějaký návrh?
isdpch
hele já držím s Čertem prázdniny, fakt prázdniny.
No jo, my na cvičák teď sice nechodili,ale cvičili jsme si sami, tak to teď v reálu vypustím. Ale ten cvičák ho včera bavil, koukala jsem jako ten puk. Fakt jsme si to užili oba. A ten aport mě fakt pobavil. Čekala jsem všechno - hlavně to, že půjde za tou fenkou retrívra, páč na blonckách von ujíždí. Ale překvapil hošíček, překvapil, s jiskrou v očku vyběhl, popadnul, přinesl, odevzdal. Fakt mě z něj jednou trefí. Ale co aspoň není nuda.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:11
- Nahlásit
PetraK
super ... asi holt potřebuje orazit a zase bude v pohodičce ( teda tý svý samozřejmě)
My máme stále prázdniny ... teda Brut má, malá piraňa ne, ta hezky trénuje poslušnost neb je potvora vy*caná a neposlušná
ale ráno pršelo, tak jsem je vzala oba k sobě do obýváku a zkoušela jsem s Brutem kravinky ( točení, pac, záda, sudy....) .... musím říct, že už dlouho nedělal všechno tak radostně jako dneska... jen nevím, jestli to je tím, že má od všeho pokoj nebo že okolo něj poskakovala Alu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:14
- Nahlásit
isdpch
teď už je to pán ve středních letech, tak si rád pohoví
chci pána ve středních letech, který si rád pohoví a ne střeštěné torpédo, které neví, kdy se odpočívá a musí mít neustále kukadla otevřený, pak je přetaženej a zmetek nevnímá, co se po něm chce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:31
- Nahlásit
brut
střeštěné torpédo, které neví, kdy se odpočívá a musí mít neustále kukadla otevřený, pak je přetaženej a zmetek nevnímá, co se po něm chce
píšeš vo Ešusovi , že jo????
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:43
- Nahlásit
isdpch
teď už je to pán ve středních letech
tý jo ale když na jednu stranu - já si zvykla na torpédo, tak pán ve středních letech, to bude pro mě šok
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 12:45
- Nahlásit
To spíš bude luštit sudoku, než aby dělal klidovou aktivitu Máš nějaký návrh?
Asi nemám .
Něco málo - třeba když ho výjimečně přistihneš, že leží na boku a odpočívá, pooomaaaliiinku hladit, ukolíbat ho.
Nebo třeba to moje trdlo když mu nandavám obojek, tak pořád pochoduje, dělá kolem mě kroužky a nedalo se mu to nandat. Kdybych ho honila, chytala, nadávala, tak to zhorším. Takhle jsem zůstala stát, držela obojek, počkala až mu docvakne, že by se měl zastavit a podržet - no a teď už si udělá max jedno kolečko a je v klídku.
Tak něco takového, prostě zapřemýšlet a začít od nejpidi věcí, které můžeš ovlinit.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 12:56
- Nahlásit
LucieS
mu nandavám obojek, tak pořád pochoduje, dělá kolem mě kroužky a nedalo se mu to nandat.
to znám... přinese mi během pár vteřin všechny hračky, které má + ještě klacky a další bordel , pak lítá s nějakým krámem v hubě okolo a děsně u toho kvílí .... naštěstí jsme trénovali povel "hlava", kdy mu musím v mžiku obojek nasadit, jinak mně strhne s sebou ... nějaké stát v klidu a čekat u nás není nic platný, bych mohla vystát dolík
PetraK
píšeš vo Ešusovi , že jo????
nééé, o svém malém mastodontíkovi ( si vypůjčím wami slovíčko nejvíc vystihující Bruta) ... i když musím říct, že od malé je občas tak urvaný, že si i lehne ( a zavře oko)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 13:38
- Nahlásit
LucieS
třeba když ho výjimečně přistihneš, že leží na boku a odpočívá, pooomaaaliiinku hladit, ukolíbat ho
jojoo, to dělám, a ten vůl ale za chvíli začne huhlomručet, zajiskřej mu voči a kopne mě do hlavy , páč jak mastodont si myslí, že tohle každej ocení
když mu nandavám obojek, tak pořád pochoduje
znám znám ZNÁM!!! ale to už máme pořešený, dělám to přesně tak - dokud se neuklidní je smolikof, takže si ve svém vlastním zájmu sedne a čeká. To stejný u dveří od domu, aby nevystřelil jak zátka od šampáňa, tak dokud nesedí, tak tu kliku ani nestisknu . No já ho asi budu muset oblepit izolepou abych ho zklidnila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 13:39
- Nahlásit
brut
nééé, o sém malém mastodontíkovi
tak koukám že mastodont je ve vícero rodinách - před chvíli jsme psala Lucii S a toho mastodonta jsem tam hodila taky
|