Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ze spolupracujícího psa je znuděný a neochotný a navrch neposlušný stvoření :-(
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:35
- Nahlásit

Mám problém . Z nadšenýho stvoření se stala otrávená obluda,kterou nic nebaví. ANI BALONKY, ani aport, o cvičení nemluvě - jedině stopa baví. A navíc - totál neposlušnost. Maximálně když je nohy a skoro ani to ne. Někde se něco muselo zmotat . Kdyby byl takový jenom tady v Praze, tak řeknu dobře-háravky, ale ono ho nic (krom tý stopy) nebaví ani na chalupě. Dřív vydržel lítat za tenisákem jako pitomej furt, furt a teď hodím tenisák a neba. Naopak se začne přeskokově popásat a kouká co já na to. Prostě nechce ani hru, kdyby to byl aport, tak řeknu cuká se, ale jeho nebaví právě ani ta hra. Radši stojí na louce a počítá myši - což byla dříve pouze doplňková činnost, když jsem se třeba hrabala v záhoně. A o tý poslušnosti ani nemluvím. Nechápu to o to víc, že tomu předcházelo období, kdy fungoval jak švýcary. Teď je to jako kdyby byl znovu v pubertě. Mám pocit, že ho vším, naprosto vším otravuju. Nějak mi to hlava nebere. Stalo se to někdy někomu??? Já vím, že mám psa magora, ale tohle je teda extrabuřt, to co teď předvádí

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:40
- Nahlásit

PetraK
Jak je starý?

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:42
- Nahlásit

Jak je starý?
starý je dobře, ale pes je divnej
omluva za OT

PetraK
a žravej je? nebo i k tomu je nechuť?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:42
- Nahlásit

Mucholabka

Budou mu v říjnu 4 roky, smetákovi zrzavýmu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:49
- Nahlásit

PetraK
Tak to už je dost na takovou blbou změnu, jsme čekala tak dva ročky, to bych se tolik nedivila. Ho asi omrzel život, pořiď mu čubu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:53
- Nahlásit

PetraK
Co ho nechat pořádně vydechnout... Nic s ním nedělat, nikam ho netahat, nechat ho jen odpočívat... Možná je prostě už jen ze všeho unavenej - "vyhořelej" Nebo další možnost, háravka někde poblíž?

jablunka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:57
- Nahlásit

PetraK
Souhlasím s blanulinka1,může bejt prostě jen přetáhlej,nechala bych ho tak týden a pak zkoušela co zase začne vymejšlet.

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:01
- Nahlásit

PetraK
Taky si myslím, že je možná přetaženej a měl by si dáchnout ... nebo ještě možná plný análky, bábovka byla taky tak chcíplá a nic jí nebavilo když měla tenhle problém.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:14
- Nahlásit

Mucholabka
pořiď mu čubu

a můžu si rovnou střelit do makovice

Fajka
jablunka
blanulinka1

holky já nevím, s tou přetažeností, to si právě myslím, že nehrozí. Protože teď s ním chodil nějakou dobu víc páníček a ten to s nějakým úkolováním teda nepřehání, takže to právě bylo spíš jen o tom pobíhání. Hárafka - no to by sedělo, kdyby to bylo jen tady v Prahé. Na chalupě jsme na samotě (u lesa ). A pak kdyby i hárafka - tak takhle se ještě nikdy při celosídlištním hárání nechoval. A navíc jak fakt hustě neposlouchá . Prostě mě má ABSOLUTNĚ po všech stránkách na háku. Na procházkách taky přestal balónkovat, když jdem na výlet, tak furt fordí dopředu, vůbec nás nepotřebuje. žádný takový to co bude?? Klacek?? Balonek??? Budem něco dělat??? Nic, prostě maže dopředu, dopředu,dopředu. Jediný teda co ZATÍM zůstalo v objektu zájmu byla ta stopa, tu fakt vysekl v neděli úplně suprově, ale jinak?? Ještě tak doma to by blbnul, přetahovat se, hledat něco, ale venku ani ťuk. Lítat to jo, ale jakákoliv zájmová činnost - neba,neba. Ach jo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:15
- Nahlásit

Fajka
nebo ještě možná plný análky, bábovka byla taky tak chcíplá a nic jí nebavilo

no ale když on není chcíplej, energie má dost, to je v poho. Problém je někde v makovici. (jakej div u něj)

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:20
- Nahlásit

PetraK
tak jedině, pustit na něj střídavě Fejkyna a Berni .... si bude řikat "zlatej balónek"

Meta
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:21
- Nahlásit

Nejspíš se zamiloval, háravek je teď všude jak máku

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:23 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

PetraK
A nenapadlo tě, že už třeba jen dospěl a dostal snad i rozum a prostě si jen nechce hrát? Poslušnost/neposlušnost může být spojená s tím, že se mu páníček v tomhle moc nevěnoval a povolil mu... Ale fakt bych ho zkusila na tejden zavřít, jen krátce venčit a nechat odpočívat, žádný hračky, nic co by musel makovicí řešit... To mu rozhodně neublíží...

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:31
- Nahlásit

blanulinka1
už třeba jen dospěl a dostal snad rozum a prostě si jen nechce hrát?

no když to si myslím, že u něj nehrozí, že by dostal rozum.

Mně tam udivuje ten totální nezájem o spolupráci s takovým tím nádechem - a co ty na to????????
Fakt mi to hodně připomíná PUBERTU. U něj byla hustá a hodně dlouhá, moc dobře si to pamatuju (to se nedá zapomenout, když se z nejvzornějšího psa, kterýho davají všem za vzor stane zmetků král). Napadlo mě, jestli třeba nestávkuje, že jsme teď spolu nechodili, ale to by zase nedělal brikule i Brtníkovi. No bude to příští čtvrtek na cvičáku fakt zajímavý teda. Snad abych radši ani nešla

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:31
- Nahlásit

PetraK
Janiii

tak jedině, pustit na něj střídavě Fejkyna a Berni .... si bude řikat "zlatej balónek"

Ale prosim vás v obráceném pořadí, páč by se mohlo stát že by si Bernii vůbec neužila !

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:52
- Nahlásit

Janiii
pustit na něj střídavě Fejkyna a Berni

tohle si nechám v záloze

Meta

hárafky jo, to taky teď v okolí máme, ale to se u něj projevuje jinak, navíc jsem se vždycky snažila právě háravky povyužít k tomu, že jsme třeba i u nich pocvičili - s menším či větším úspěchem, protože právě jsem chtěla, aby to bral jako "normální" věc. A hlavně to by takhle nestřečkoval i na tý chalupě. Já se z toho čokla jednou zcvoknu!

Teď jsem si vzpomněla - byli jsme u vody s tenisákem, nejdřív že jako jooo hoď! Háázej, i hodila jsem a pak, že do tý vody jako ne! Čuměla jsem jako puk, nakonec tam teda doplaval, tenisák přinesl, pohodil a šel si čmuchat, čekala jsem jak se to vyvrbí, dočuchal cestou popadnul balon, donesl, že jako háázej, i hodila jsem a čekala jestli to bude jako předtím. A jo. zas že tam nepůjde. Nakonec tedy došel. Tak jsem vzala balon, dala Ešusovi lehni, aby na balon neviděl, mrskla jsem ho do vody, nechala psa ještě ležet a pak zavolala Přinéés, vylítnul, hodil šíbru, připlaval, předsedl, předal. A pak už to jen lítalo jak nosil. Zase starej dobrej balónista. Cestou od vody už ale zase o balonek nezájem-což jindy právě zbožňuje. Byl jen spratkovitej ksicht.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:54
- Nahlásit

Fajka
Ale prosim vás v obráceném pořadí, páč by se mohlo stát že by si Bernii vůbec neužila

Tý jo ale, já tady takovej závažnej problém a voni se z nás dělaj normálně čurinu!

Meta
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 14:03
- Nahlásit

PetraK
Já si jen vzpomněla, jak náš pes týden nežral, stále ležel v pelechu, nechtěl si hrát, nechtěl chodit ven, koukal ubohým pohledem, jak když ho mučíme, nevítal nás, už jsme plánovali jet k veterináři a pak jsem zjistila, že se čubís odnaproti hárá
Láska je láska, byť platonická...

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 14:11
- Nahlásit

Meta

Láska je láska, byť platonická

kéž bys měla pravdu , tak já to zkusím nechat vyhnít. Uvidíme. Ale ve čtvrtek to bude soda teda

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 14:51 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

PetraK
pamatuješ jak jsem tuhle vyšilovala že Bedřich asi umírá??? Připomíná mi to teď Eše... Není prostě jen na tebe nakrklej, že jsi na něj třeba měla méně času???

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 14:57 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

blanulinka1
Není prostě jen na tebe nakrklej,

no jo, ale to už by byl nakrklej dost dlouho . a pak podle toho co říkal Brtník, je takovej i s ním venku-neba, neba nic neba. Jen si tak chodit a vočmuchávat svět.
Já fakt nevím, ale dospěla jsem k názoru, že nedokážu vychovat ani dřevěnou želvu (březen 2008 - promine ). Nějako z toho mám blbou náladu.

Jo na Bedříška jsem si taky vzpomněla, ale to nebylo tak dlouho. Tohle je tak 14 dní už? Možná i dýl, nedokážu si to vybavit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:02
- Nahlásit

Tohle je tak 14 dní už? Možná i dýl, nedokážu si to vybavit.
a jak se k němu chováš??? jeslti stylem "pozoruju koukám snažim se přijít na to, co hafánkovi je, božíku, Ešusáčku co je ti", tak tě taky může využívat, spratek jeden zas tak blbý nejsou, aby jim nedocvaklo, jééje to je príííma, panička se o mě bojí, ona je všímavější (ne že bys jindy byla míň) a podstrkuje mi tu balonek, tu mňamku, to já to na ni budu hrát dál ... jen když po mě nic nechce, budu si lítat jak pošuk po poli ...
co? možná blbej nápad

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:02
- Nahlásit

PetraK
Aha...tolik? To je divný...fakt... Všechny možný fyzický příčiny jsi asi "laicky" vyloučila co? ... Já ti nevim, napadá mě jen to, nechat ho fakt tejden úplně v klidu... Já tohle udělala týden před norováním. To taky měla náladu "muchy sežerte mě" asi 14 dní... Na tejden byla zavřená, dokoncev kennele... po tejdu byla zase jako dřív... Plná života a hlavně radosti že života...

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:05
- Nahlásit

PetraK

To chce změnit režim a začít si s ním jen hrát.Prostě vysadit všechny povely a přehrávat mu svoji radost -poplácávat,drbat,muchlat,válet se s ním,přetahovat,řádit ALE NEVELETProstě mu dát dovču od povelů,stop,cvičení .....

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:13
- Nahlásit

Neessi

No jo, ale dyš on tu dofču právě v podstatě měl. Páč Brtnik necvičíkuje, poslouchat musí to jo, v rámci prochajdy, ale že by s ním dal cvičíkovu čtvrthodinku třeba, tak to ne. Od toho jsem já. Ach jo, je to ale votrava mít takovýho čokla protivnýho. Tak myslíš nic, nic. No stopa nebude, páč u ségry na to nebude příležitost asi, povelování taky vypustíme a uvidí se. No ale v ten čtvrtek co? To už by se snad mohlo cvičit, ne?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:17 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

PetraK
Mi povídej...mě to stačilo pár dní a byla jsem na prášky o s ní je... No ale v ten čtvrtek co? To už by se snad mohlo cvičit, ne? Asi spíš podle toho jak na tom bude...

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:23
- Nahlásit

PetraK
No ale v ten čtvrtek co? To už by se snad mohlo cvičit, ne?

NIC!!! dokud nebude veselej,rozvernej,hravej tak ani povel "sedni"

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 15:41 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

PetraK
tak a máš to Dej mu prázdniny, ať se zase může radovat ze života... a vy s ním

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 17:31
- Nahlásit

Když se u psa začne ve větší míře vyskytovat přeskokové chování, tak to znamená, že někdě něco děláš hodně blbě.
Jakmile si začneš říkat něco z tohohle:
- je to mrcha dominantní
- je to hajzl, má mě na háku
- dělá si ze mě p***l
- dělá mi to schválně
.
.
...tak máš problém taky pořádnej a taky u sebe.
Je to strašně těžké si to přiznat, ale je to tak .

(mimochodem ze psíků zamlada poslouchajících jako hodinky se velmi často stává to, co teď máš doma... přetížení, buzerace, přístup "tohle si na mě nesmíš dovolit" a "tohle musíš, tamto nesmíš" k tomu vede... tím nechci říct, že je to tvůj případ, ale zamyslela bych se nad tím)

maixnerova
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 19:23
- Nahlásit

PetraK

čau pani , jak dlouho tenhle stav trvá? Baští?

PS: o magorech něco vím, Piškot coby týraný štěně, byl labilní, hyperaktivní deprivant...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání