Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nežádoucí štěkání
Autor Zpráva
Hanulaov
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 21:39
- Nahlásit

Ahoj, 5měsíční štěně, původně "nejklidnější z vrhu", začíná doma v nejméně vhodné okamžiky štěkat jako blázen.Stačí jakýkoliv zvuk, který jí dřív nevadil a vyjede, když se něco šustne venku, letí na balkon a řve, když spí a něco se jí nepozdává, neváhá i ze spánku vyletět. Když ji okřiknu, ještě "doštěkává" -tj. ještě si několikrát slaběji bafne jako by chtěla mít poslední slovo. Podotýkám, že neštěká, když je doma sama. Jak toto nežádoucí štěkání odnaučit? Na cvičáku mi poradili zvednout ji za obojek do výšky, prý se uklidní bez pevné půdy pod nohama, protože se bude dusit - přijde mi to jako šílená a hloupá metoda....Poradíte?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:24
- Nahlásit

Hanulaov
Přišel ke mně debilní vynervený uřvaný Slovák, moc moc moc temperamentní. Léčba-aspoň deset kiláků u kola sprintem jak často jen to časově vyjde a když řve, tak ho zabít. A už je to lepšejší, po mojem odchodu už neřve hodinu, ale jenom pár minut
Když řve bez důvodu, tak ho plesknu po tlamě a kašlu na nějaké ty "moderní rady", které jsou stejně prd účinné.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:30
- Nahlásit

U nás funguje TICHOTADYBUDEKRUCIŠPAGÁT. Občas tedy.
Taky je dobré obrátit psa tváří v tvář k sobě, koukat zblízka do očí a zeptat se co jako má.

Na cvičáku mi poradili zvednout ji za obojek do výšky, prý se uklidní bez pevné půdy pod nohama, protože se bude dusit - přijde mi to jako šílená a hloupá metoda...
Mně to jako šílená a hloupá metoda přijde taky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 22:37 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

aren
Taky je dobré obrátit psa tváří v tvář k sobě, koukat zblízka do očí a zeptat se co jako má.
A eště se ho zeptat esi je Leninnebocodebile

Ale je teda fakt, že mám hodně sebevědomé hajzlíky, každý pes tohle neustojí.

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 23:01
- Nahlásit

obratit psa tvarou k sebe a pozriet sa mu do oci u mna teda zabera na vsetko nezneuzivam to, pretoze psom to vraj nerobi dobre ("vraj", ak to nie je pravda, budem rada, ak ma niekto pouci), ale mam doma 30 kiloveho 8 mesacneho pubertaka, takze ziadne silove pokusy z mojej strany na jeho raply nestacia. Staci jeden priamy pohlad a hned mame jasno, kto je sef.

palma1
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:43
- Nahlásit

napomenula jsem jí... nic... tak napomenu po druhý... otočí se a zase nic... tak jsem po ní hodila z okna plastovou mističku - trefila jsem sloupek za ní (ani jsem ji trefit nechtěla). výsledek: lekla se a zjistila, že na ni můžu i na dálku
od tý doby je klid

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání