Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / canisterapie
Autor Zpráva
samík
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 08:22
- Nahlásit

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kde je možné se přihlásit v Brně do výcviku Canisterapie?Od jakého věku štěňátka je možné se přihlásit.V září si pojedeme pro štěňátko Samojeda,tak se předběžně chci na tohle zeptat.Děkuji za případné odpovědi.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:22
- Nahlásit

samík
dle mého názoru štěně na canisterapii není vhodné. Pes musí už něco umět, musí být klidný a nechat si spoustu věcí líbit - malé rozjívené štěně jako canisterapeuta si fakt představit nedokážu. Já skládala zkoušku se psem, když mu bylo skoro pět let. A stejně je pořád na některé aktivity moc aktivní

reneeska
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 09:40
- Nahlásit

Mel
Myslím že samík chce školičku, kde se na canis pejsi učí, něco jak cvičák ... a to asi neexistuje

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:42
- Nahlásit

samík
zkus se poptat tady:
http://www.cantesbrno.estranky.cz/

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2008 12:45
- Nahlásit

ja bych jen dodala...ze canisterapie se neda ucit...pes to v sobe bud ma nebo ne....jedine co se da naucit je zakladni poslusnost, ze ktere se sklada zkouska...a pak je mozne jeste jakz takz navykavat na mnozstvi lidi..hodne mazleni, destnik, berle, zvuky a tak....
ale chovani ktere ze ve vetsine mire jiz v psovi, se v zakladu nezmeni...

samík
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 12:22
- Nahlásit

Ahojte,díky vám všem za odpovědi.Je to naše první štěňátko,nevěděla jsem,jak to s canisterapií chodí.

jablunka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 12:47 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

samík
Zrovna teď je v PPČ krásný článek o canisterapeutických samojedech.A tam se píše o této organizaci.URL
Zkus se poptat tam.

samík
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 19:58
- Nahlásit

jablunka
Prosím,co je zkratka PPČ?Díky za odpověď.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 20:19
- Nahlásit

samík
Prosím,co je zkratka PPČ?Díky za odpověď
Pes, přítel člověka. Je to časopis, vychází měsíčně, normálně ho koupíš v trafice

drakka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 20:22
- Nahlásit

samík
a proc chces vlastne delat canisterapii?

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2008 21:02
- Nahlásit

V minulym (myslim) čísle byl celej speciál o canisterapii

samík
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 08:28
- Nahlásit

drakka
Canisterapii bych chtěla dělat,protože chci pomáhat handicapovaným lidem,umožnit jim kontakt se zvířetem,alespoň trochu jim zpestřit život,udělat radost,pomoct...Teď od září budu dělat kurz pečovatelky o seniory a handicapované,chtěla bych to až pejsek vyroste(a pokud zvládneme zkoušky)s canisterapií spojit.Nedělám to kvůli výdělku,vím,že je to dobrovolné.

jablunka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 08:52
- Nahlásit

samík
Tak za mě už ti odpověděla Biluška.
Moc ti v tom fandím a upřímně si myslím,že samojed je na canisterapii ideální.

samík
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 09:32
- Nahlásit

jablunka
Děkuji Ti,snad nám to vyjde.Moc bych si to přála.Měj se hezky.

samík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:14
- Nahlásit

Ahojte,tak už máme doma to štěňátko Samojeda.(asi měsíc).3.10.bude mít tři měsíce.Chtěla bych vás poprosit o radu,jak to zvládnout s loužičkama.Zkoušela jsem na noviny,bezvýsledně,tak s ním chodím co 2-3hod.ven.Vždy,jak se probudí.Ale z bytu se mu nechce,i když ví,že jdeme ven.Raději udělá loužičku v předsíni nebo v pokoji.Dokonce i ve výtahu.Takže ho musím vzít do náručí.Venku je to v pohodě,za každý úspěch ho pochválím nebo dám piškotek.Vím,že je ještě maličkej,spíš se ptám,abych něco nezkazila.Mějte se pěkně a díky za odpověď.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:11
- Nahlásit

Pro Bilušku ( a nejen ji )
Ahoja, na tvojich stránkách jsem objevila, že v létě pořádáš canisterapeutický tábor. A docela se mi to zalíbilo. Ale nejsem si jistá, že mám na canisterapii vhodnýho psa. Spíše naopak a tady to vlákno mě docela odradiko http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_441_0.html. Přítulná je dost, ale na druhou stranu je dost hrr hrr. Tak se chcu zeptat, jestli to má cenu jet (pokud je teda ještě místo) jen tak na čumendu a něco z canisterapie zkusit a získat zas jinou zkušenost s prací se psem, nebo jestli to jsou podle tebe vyhozený peníze, nebo bys třeba radši na kurzu jen pséky, který na to mají.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:32
- Nahlásit

zuzkaJ
Ale nejsem si jistá, že mám na canisterapii vhodnýho psa
Záleží na tom čím se ti zdá nevhodný. Pokud je např. na něco agresivní tak to je opravdu nevhodný. Pokud se ti zdá divoký a moc akční tak to není až tak moc na překážku. Dá se to zvládnout poslušností. Na aktivizaci a k některým klientům upřednostňuju akčnější psy (např. našeho Malého Hajzla ). Ale špičková poslušnost je tam fakt podmínkou (což se dá naučit, v tom nevidím problém).

To vlákno co jsi linkla se nezobrazuje Píše mi to, že diskuze byla odstraněna a nelze ji najít.

jen tak na čumendu a něco z canisterapie zkusit a získat zas jinou zkušenost s prací se psem
Myslím, že to význam má. Plánujeme několik přednášek - psycholog, učitelka ze spec. školky, veterinář.... to se určitě bude hodit každému, když to nevyužiješ hned tak někdy později .

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 10:26
- Nahlásit

Biluška
Agresivní není. Teda vlastně je cokoliv živého v jejím okolí výjma psů nepřežije. Špičkovou poslušnost taky teda nemáme .

V tom vlákně je v podstatě řečeno, že musím umět špičkově etologii, psychologii... Zkusím to sem hodit ještě jednou URL

I když teda nejsme vhodní canisterapeuťáci, tak pokud máš ještě volné místo, tak bychom to jeli zkusit. Aspoň mě to třeba dokope zlepšit poslušnost

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 10:40
- Nahlásit

Biluška
mohla bych tě požádat o odkaz na tvé stránky? pod členem mi to nejde, háže mi to nějakou chybu pořád do budoucna canisku se svojí feňulí zvažuju, tak že bych se podívala, co v tomhle ohledu podnikáte. díky

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 12:02
- Nahlásit

zuzkaJ
cokoliv živého v jejím okolí výjma psů nepřežije.
Tak pokud je řeč o slepicích, srnkách a podobně tak ty jsou mi zcela šumák, ty v ústavu nepotká. Semotamo tam mají nějakého králíka, morče a tak podobně, ale ti jednak bývají zavření v klecích a za druhé - není-li psovod totální pakovikuňa tak si to včas ošéfuje

Špičkovou poslušnost taky teda nemáme .
Je otázka co si kdo představuje pod pojmem špičková poslušnost. Co se někomu zdá špičkové, nad tím se jiný zhrozí. Každopádně cvičit se dá pořád

tom vlákně je v podstatě řečeno, že musím umět špičkově etologii, psychologii... Zkusím to sem hodit ještě jednou URL
No comment.

I když teda nejsme vhodní canisterapeuťáci, tak pokud máš ještě volné místo, tak bychom to jeli zkusit. Aspoň mě to třeba dokope zlepšit poslušnost
Rádi vás přivítáme . Přihláška je na stránkách, všechny potřebné údaje taky . Mimochodem, jede tam tolik cz-pesáků, že bysme to pomalu mohli pojmout jako sraz

PeKrato
www.canisterapie.net

PeKrato
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 14:31
- Nahlásit

Biluška
díky, mám uloženo v oblíbených

kejtlin
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:00
- Nahlásit

Biluška
já jedu určitě, kam mám poslat zálohu?aby na ně zbylo místo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:02
- Nahlásit

kejtlin
No asi nejlíp ke mě .
číslo účtu - 670100-2203320759/6210 . Je to ten samej účet, ze kterýho ti chodí výplata

kejtlin
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:06
- Nahlásit

Biluška
bude stačit záloha v dubnu? a kolik asi?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:31
- Nahlásit

kejtlin
bude stačit záloha v dubnu?
stačí, věřím ti

a kolik asi?
Kolik chceš. Mě je to fakt jedno, klidně pár stovek.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:29
- Nahlásit

Biluška
Tak pokud je řeč o slepicích, srnkách
Jojo,a ještě kočky. Když je zvířátko v kleci, tak stačí moje nech ho!

Mimochodem, jede tam tolik cz-pesáků, že bysme to pomalu mohli pojmout jako sraz
To je super, konečně bych vás poznala osobně.
Ten trek mi nejspíš kvůli škole nevyjde

Tak přihlášku pošlu co nejdřív. Ty penízky mám zaplatit všechny naráz nebo to můžu taky rozdělit?
Akorát mám problém s jídlem s plnou penzí, ale to bych pak kdyžtak pořešila po mailu, ať to tu nespamuju

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:26
- Nahlásit

zuzkaJ
y penízky mám zaplatit všechny naráz nebo to můžu taky rozdělit?
Klidně to můžeš rozdělit jestli to pro tebe bude lepší.

Akorát mám problém s jídlem s plnou penzí, ale to bych pak kdyžtak pořešila po mailu,
Jo mailuj, jsou tam zvyklí . Už jsem tam měla několik vegetariánů, jednu absolutně šílenou veganku co jedla snad jen suchou rýži, holku s bezlepkovou dietou.... jak říkám, jsou zvyklí . Asi by byli v šoku kdyby některý tábor nebyla nějaká dietka

medved mirda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 21:57 - Změnil/a: medved mirda
- Nahlásit

Ahoj, nejsem ještě v obraze, ale zahlédl jsem, že má někdo naskenovanou knihu Pes, lékařem lidské duše o Galajdové. Knihu jsem se snažil vypůjčit v knïhovnách, ale jeden výtisk je málo a čekající fronta dlouhá. Poradí mi někdo, nebo poskytne kopii na CD. Dík za pochopení. Mirda (medved mirda)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání