| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 09:34
- Nahlásit
Sousedi si pořídili štěně GR - fenku. Momentálně jí je asi 10 týdnů. Když jdou okolo našeho plotu, náš pes zaštěká, vrtí ocasem, ale nezdá se mi to nějak zvlášť přátelský. Ocas je svěšený dolů a vrtí jen koncem ocasu. Chvíli strnule kouká, pak zase zaštěká, případně se honí podél plotu. Dnes jsme se potkali na procházce. Štěně za námi letělo - bylo na vodítku, já měla psa taky na vodítku. Nechali jsme je očuchat, náš pes nedriv cuchal mezi nohama - takze zjistil,ze je to fena, pak cuchnul k hlave a lehce zavrcel. On sedel, ja dřepěla, jednou rukou jsem hladila štěně, druhou jeho - aby nežárlil. To se zdálo v pohodě, ale v momentě kdy štěně šlo zase k němu a zacalo mu skakat po čumaku, tak se nas pes ohanel. Nemohlo ho to nijak bolet, proste mam pocit, ze mu na tom steneti neco vadi. Nebo nevi, jak se chovat. Dospělá fena ho může hryzat do čumaku, to je mu jedno, ale proc je zlej na to stene? Nebo ne zlej, ale takovej protivnej...ja nevim.. co s tim?
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:01
- Nahlásit
1/ on je za plotem, štěně venku a co asi tak udělá? Hlídá si svoje a venku pobíhá na volno vetřelec. Samozřejmě si přes plot nebudou olizovat čumáčky, to by bylo možné, kdyby za plotem bylo zavřené štěně, které si svoje nehlídá. Venku - hladíš cizí štěně, i když hladíš toho svého taky, je ta na ..., prostě žárlí. Pokud chci aby se můj pes choval normálně (přátelsky)k cizímu štěněti, nebudu si toho cizího před ním vůbec všímat. A všeobecně, proč pořád chcete, aby se bylo normální, že se všichni psi budou kamarádit. Není to normální, normální je si jich maximálně nevšímat. Prostě některý pes je submisivní a některý dominantní a obzvlášť z malého štěně nejsou psi nadšení, maximum je je tolerovat do určité míry.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:21
- Nahlásit
handula
Neví přesně co od štěněte může očekávat. Vrčení je v tomto případě projev nedůvěry. Prostě mu není štěně nijak extra příjemné.
co s tim?
Nic. Zkus mu vrčení zakázat, jestli tě poslechne, nic víc nenaděláš. Nesmí štěně napadat, vrčením prckovi nijak neublíží. Já osobně bych ho do kontaktu se štňaty nenutila, když o něj nestojí, nějaký vlastní názor bych psu ponechala, tenhle je naprosto neškodný.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:31
- Nahlásit
isdpch
ja nechci aby byl odvazanej, ale taky nechci, aby byl takhle protivnej...taky si myslim, že až fenulka vyroste bude to dobrý...
anonym
je divný, že když lítá okolo jiný štěně, tak ho jako vetřelce nebere a lítá, vrtí ocasem a je přátelskej. Je vysazenej na tohle jedno. A nevsimat si toho nemuzu, kdyz mi na to stene vyjizdi. Štenatko je takovy ted naivni a hloupoucky, mysli si, ze je to velka legrace, nemuzu ho nechat, aby ho nejdejboze podhrabal pod sebe, jak si myslim, ze by to asi dopadlo, kdybych ho nechala. Jako kdyz se jenom ocuchaj je to dobry, ale jak to stene zacne dorazet, tak je zle...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:38
- Nahlásit
Smečka
myslela jsem si, ze nevi, co muze cekat. Jen me do tý mí mozaiky nezapadá, proč ke štěněti jinýho plemene se chova jinak. Ať uz to byl yorksir, civava nebo vlcak..
TAk myslis, ze jen se potkat, zatim ocuchat a honem pryc..? O ocuchani zajem ma, jakmile dojde k pokusu o hru ze strany stenete, tak mu da jasne najevo - dle meho vkusu dost obhrouble - ze tohle teda ne...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 10:47
- Nahlásit
pokud štěně otravuje dál, on na něj vrkne, jako že ne a normálně odejde
on normalne neodejde, chce ho podhrabat a štěně zaknoura, protoze se lekne...nemuzu ho nechat, stene ma cca 8kg, naš pes 45kg, to nemuzu dopustit...
jeste jeden postreh, kdyz je stene zady a necha se zezadu ocuchat, tak taky dobry, ale jakmile se otoci celem hlavama k sobe, tak na nej taky zavrci.... jak asi pise Smecka on fakt asi nevi, jak se k nemu chovat, s dospelou fenou se klidne cumakoujou a oblizujou, ale to stene je zjevne pro nej velkej otaznik...
|