| Autor |
Zpráva |
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 11:49
- Nahlásit
Prosím na typ kde se dá zajet zatrénovat.V dnešní době je figurantu a fungujících ZKO dost málo proto prosím o typ kam je možné přijet zakousat.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:03
- Nahlásit
KEISSA
to je lepší přiblížit oblast
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:15
- Nahlásit
Baileys
Jsem kousek od Kroměříže takže okruh .....
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:55
- Nahlásit
Tak do Ol?
Holešov??
Konečný,Polzer,Meszárosz....
kámoška organizuje v Ol,občas...v Bystrovanech,jzdí tam i nějací lidi s NO-velmi hezkýými .
Nebo Ebony by Ti poradila,ne?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 06:37
- Nahlásit
Baileys
Ten Holešov -myslíš Dobrotice ale tam je to přeplněné.
Olomouc by mě zajímal Bystrovany (tam jsem byla jednou kouknout s kámoškou)
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 08:02
- Nahlásit
KEISSA
tady je web na holku,která to tam domlouvá,jistě tam jsou kontakty
www.gabricio.eu
|
jup
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2008 21:21
- Nahlásit
Co třeba zajet do okolí UH?
pesjup@seznam.cz
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2008 19:45
- Nahlásit
KEISSA
A co Glisník?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:19
- Nahlásit
hoi hoi..predbezne uz zacinam hledat, kde se da venovat obranam. od ledna bychom se jim chteli venovat. jsme z PRAHY...skoro vsude je pry plno a nenabiraji nove...
mate tipy?
diky
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:23
- Nahlásit
nika00
záleží na tom jak se chceš věnovat obranám, u nás se normálně cvičí po výcviku poslušností a plno nemáme
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:33
- Nahlásit
pawLINka citace :A co Glisník?
a jak na něj? Jen na víkendy? Na webu mají dotazník a neodpovídají,a neodpovídají...,prýýýý(prýýý) si tyky již dnes VYBÍRAJÍ klientelu,kdy a kdo splňuje podmínky??
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:46
- Nahlásit
Eny
no ja prave netusim, jestli je mozne delat jen obrany bez navstevovani vycviku poslusnosti...chtela bych je delat aktivne, ale samozrejme v ramci moznosti psa...
a pokud pro naky vyssi cile je podminka poslusnost tak by mi to nevadilo...
a kde to je u vas?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:55
- Nahlásit
a tady??
http://www.goldestdanubius.wz.cz/vycvik.htm
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:06
- Nahlásit
nika00
chtela bych je delat aktivne, ale samozrejme v ramci moznosti psa...
víš toto si moc nedovedu představit? Proč chceš dělat obrany a víš vůbec co to jsou sportovní obrany? nebo chceš aby tě pes bránil tak na to by bylo lepší spíš navštěvovat nějaký TART klub. moc dobře nerozumím proč nechceš cvičit poslušnost, ale jen obrany, podle mě je na prvním místě právě poslušnost a pak teprve to ostatní, protože pes musí být ovladatelný za všech situací.
ty chodíš někam na cvičák?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:36
- Nahlásit
Eny
ja samozrejme vim co jsou obrany....chci to delat jako sport, ne aby pes na povel nekoho zakousl. myslela jsem to tak, ze psa rozhodne nebudu nutit aby delal neco co ho nebavi nebo na co proste nema. ale protoze jsme obrany nekolikrat zkouseli, bavili nas a figurantem nam byli doporuceny a pes byl chvalen..tak se jim chci venovat.
na cvicak nechodime. cvicime si sami a sami jsme se i pripravili na zkousky. samozrejme se tomu nevyhybam. nevim jak to chodi kdyz je to napojene vycvik poslusnosti. nedovedu si predstavit ze hodinu se pes bude muse soustredit na cviceni a fungovat...coz ho samozrejme unavi...a pak jeste kousat...
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:53 - Změnil/a: Artroza
- Nahlásit
nika00
no Eny ma pravdu....
bud muzes cvicit vse a pripravovat psa na zkousky ( treba pod vedenim na nejakem cvicaku) nebo muzes delat jen to " co psa bavi" a pak muzes chodit jen "kousat" na figuranty. tam bych to videla, ze to psa zamestna a unavi, ale casem dojdes k tomu, ze nikam "nerostes" a placeni figurantum za to, ze si pes hryzne je po case docela nudne. I figuranti radi vidi nejaky pokrok a smer na svych sverencich...
vez, ze i obrana dotazena na zkousky je o poslusnosti, takze by si se s tim stejne nakonec potkala....
jsou figuranti, kteri jsou k dispozici kolem Prahy a v Praze. Zalezi na tom, ktereho si vyberes .... lidi ze cvicaku te urcite nasmeruji
jinak bezna praxe na cvicaku je, ze pes dela poslusnost cca 1/2 - 3/4 h ( zalezi na veku psa, pocasi a pod...), pote je oddech a dale je obrana ( kruhovka) a ti co se pripravuji na zkousky, tak individualni obrana... vydrzi to i gaucaci, takze v tom bych problem nevidela
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 11:58 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
nika00
no a jak myslíš že to vypadá na zkouškách
to je před tou poslušností ještě stopa a to by jsi viděla, jak pes pak kouše.
Víš pokud chceš dělat jen obrany jako takové tak to ti nezbyde nic jiného než si najít figuranta a za ním jezdit a jemu platit individuální hodiny. někoho takového jako tady psala Baileys. stačí najít na internetu např http://www.nejlepsiobrany.cz nebo http://www.psi-skola.cz nebo http://dogschoolk9.com/cz/abeceda.... a spoustu jiných. Pokud by jsi chtěla dělat obrany na cvičáku, málokdo ti dovolí jen chodit na obrany bez navštěvování předcházejících poslušností.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 12:00
- Nahlásit
ha Artroza byla rychlejší
ale naprostý souhlas.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:06
- Nahlásit
achaaa..
ja si to predstavovala tak, ze si budem cvicit poslusnost sami a bude dojizdet nekam jen na obrany a pak to nejak zpytlikujem a zkusime treba zkousky..
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:35
- Nahlásit
nika00
noo to je ta verze, platit a jezdit a pak možná....,jenže ty ještě k těm zkouškám potřebuješ vědět a natrénovat více věcí,než jen drž-pusť -a hryz,hryz
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:35
- Nahlásit
nika00
to taky klidně můžeš... dneska už to je většinou tak, že za figurantem jezdíš a platíš si ho. Já myslím, že třeba u nás na cvičáku už se ani žádné kruhovky nedělají, máme tam domluvené figuranty, kteří tam dojíždí a platíme si za ně. A dojíždějí tam i cizí lidi, takže v tom já nevidím problém.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:51
- Nahlásit
nika00
ze si budem cvicit poslusnost sami a bude dojizdet nekam jen na obrany a pak to nejak zpytlikujem a zkusime treba zkousky..
můžeš to tak dělat, jen ti ještě na zkoušky chybí jedna disciplína a to stopa, tu taky s někým musíš natrénovat. Pokud budeš chtít zkoušky, tak bez stopy to nepůjde. A k tomu aby jsi mohla na zkoušky tak taky musíš být někde členem něčeho přes co jsi členem ČKS, nebo ČMKU, takže asi tak
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 13:53
- Nahlásit
Mel
a vy si platite zaroven i poslusnost, ne? a zrovna kam chodite vy, uz maj plno na obrany.. ?!
Eny
to my jsme cleny coursingu pod CMKU...a stopu jsme ani nikdy nezkusili a vubec jsem do jejiho taje nepronikla...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:03
- Nahlásit
nika00
neplatím si poslušnost. Jsem členem ZKO, takže mám plac k dispozici, cvičím si sama, resp. za pomoci známých. Koušeme na Davida Rohlenu, odkaz sem dávala Baileys, ale on toho má hrozně moc, takže možná by bylo lepší vyhledat někoho jiného. Jinak k nám na cvičák dojíždí Jakub Borovička a Mirek Tošnar, na ty by se zakousat asi bez problémů dalo. Pokud bys měla zájem, můžu ti dát kontakt na výcvikáře a s ním by ses domluvila. On je vlastně také figurant
A k těm stopám - existujou i speciální obranářské zkoušky, tam stopa není, ale to byste měli před sebou ještě hooooodně práce
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:08
- Nahlásit
Mel
me je jasny ze to bude poradnej kus cesty...ale chci obrany jako alternativu za flyball, pac ty lidi okolo flybally me faaaakt no jak to rict slusne...unavujou?..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:10
- Nahlásit
Mel
Borovička
už je v provozu?Byl nějak zraněnej ...jestli je to teda on,jakože asi jo..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:10
- Nahlásit
nika00
no, pokud ti neva dojíždět do Hostíku, tak na webu je kontakt na výcvikáře: http://www.zkohostivar.unas.cz/
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:26
- Nahlásit
davidkova renata
tak jediný, co vím, tak je to, že v úterý dopoledne byl u nás na cvičáku takže jestli měl nějaký úraz, tak už je v poho...
|