| Autor |
Zpráva |
kiny
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 23:36
- Nahlásit
nevíte někdo, jak si poradit se psem, kterého chytaj hysterické záchvaty z lidí (jenom z některých, ne ze všech a hlavně z těch co jsou ožralí ) hodně se jich bojí,(je to NO, 2 a půl roku - což pro kolemjdoucí vypadá fakt komicky, když se takovej pes bojí ) začne vyvádět a vypadá to, jako když o sobě ani neví. Vždycky psa okřiknu, protože jinak by se vytrhl z obojku anebo mu dám důrazně povel (třeba lehni) on se trošku zklidní a nechá třeba toho člověka okolo sebe projít úplně v pohodě. Jde psovi nějak zvednout sebevědomí? (což je asi největší problém, má strašně malý sebevědomí) On je takovej docela ze všeho vyplašenej a bázlivej, ale dá se to časem zvládnout. Vim, že to asi už nikdy nebude úplně super a že to bude asi práce na hodně dlouho. Musim přiznat, že pro mě nejhorší bylo si přiznat, že máme opravdu "problém" a jelikož máme pejska už od štěňátka, že se někde stala chyba u nás (ne že bychom se k němu chovali nějak špatně, ale spíš že jsem s nim nechodili víc mezi lidi a tak) . Po tom co se mi "otevřeli oči" jsme to všechno začli řešit a jde to zatim nad očekávání všech hodně dobře, ale tyhle záchvaty z lidí se objevujou furt i když ne tak často. Takže bych vás chtěla poprosit, jestli nevíte jak na takové "hysterické" psy. Děkuju za odpovědi.
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:30
- Nahlásit
Čti třeba tady:
ČLÁNEK
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:54
- Nahlásit
Ariška
to je moc hezký článek...
kiny
na ožralé lidi reaguje nějakým způsobem hodně psů... Já tedy pokud mám možnost, tak se takovým lidem prostě vyhnu...
Ona desenzibilizace je super, akorát si ji neumím představit cíleně u náhodných setkání s ožralci... Takže tam bych asi koukala spíš na převedení psa na jinou činnost, v klidu a v pohodě začít třeba zlehka procvičovat poslušnost, aby se pes soustředil na tebe a tys ho mohla odměnit, a aby objekt strachu pokud možno přestal vnímat. Neuklidňovat ho při tom, nic takového, jen si projet pár cviků, aby se začal soustředit na tebe a tys ho poté mohla odměnit...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 09:01
- Nahlásit
máme psa (cca 60 kg, 8,5 roku) - vlastní štěně, které bylo včas socializováno, nebylo týráno žádným způsobem, žilo doma ve smečce se svými rodiči a sourozenci. všichni v pohodě, pes nervák od narození. ale jen na civilizační prostředí - město, park, automatické dveře, svítící reklamy, můstek přes rozkopaný chodník, cizí lidi...to vše je nepřekonatelný problém. ve volné přírodě je naprosto v pohodě - milý, klidný, zvědavý, zvěř nehoní.
vyzkoušeli jsme už téměř vše (co se píše v uvedeném článku), nic nevedlo ke zlepšení. vzhledem k pohodovosti ostatních členů smečky nevidím zásadní problém ani v lidském faktoru. prostě jsme přijali, že pesan má danou psychiku a už ho nestresujeme - je doma, na zahradě, nebo jede autem (zvládá v pohodě) ven do polí a lesů.
|