Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Slovensý kopov a agility ( flyball )
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 12:40
- Nahlásit

Chtěl bych se zeptat zda někdo zná popřípadě má Slovenského kopava který by zvládl agility, flyball a jak na tom vubec toto plemeno je s poslušností v rodiném životě - nechi ho na myslivost. Díky

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:33
- Nahlásit

Filipes
U nás kdysi jeden kopov běhal agi. Nic moc. Ale problém byl spíše v tom, že ho rodiče koupili (a nechali vychovávat) malé holce (tak kolem 10 let). Ten pes byl poměrně agresivní, nakonec skončil utracen poté, co tu holku dost škaredě pokousal do krku. Mohl by být na agi šikovný, byl lehký a dlouhonohý, ale fakt krutě nevychovaný.

Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:41
- Nahlásit

Biluška
Tak teď si mě na jednu stranu potěšila že by byl šikovnej a hlavně lehkej, ale do krku své páničce se snad jentak nezakousne ani agresivní york

Ale myslíš že kdyby o měl někdo rozumnější že by to byl dobrý aportér a třeba i bez konfliktní pes?

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:45
- Nahlásit

Filipes
Pořiď si jinýho pesana. Kopov je dost osobnost a mezi jeho silné stránky rozhodně nepatří snadná cvičitelnost,ovladatelnost a snaha zavděčit se. Fakt si nemyslím,že by zrovna na agility to bylo to pravé. Jasně,můžeš mít kliku a vzít si zrovna toho jediného vhodného ze sta,ale....

Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:53
- Nahlásit

jana33
Ja vím, zatím si štěňátko neberu, jen zatím zjišťuju terén Líbí se mi zvledem a prý by snad měl být i dost rychlý. Je mi jasný že kdybych prošel lesem na volno že jdu domů sám Hlavně jsem nikdy neviděl žádného kopova běhat agi ani flyball nebo coursing, ikdyz v coursingu by byl dobrej.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:53
- Nahlásit

Filipes

jestli chceš agilitit a flyballovat, pořiď si borderku...je univerzální

Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 13:58
- Nahlásit

Borderku fakt nechci - jako jsou opravdu super a šikovný, ale nelíbí se mi když přijedu kamkoliv na závody a minimálně 50% psů jsou borderky.

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 14:01
- Nahlásit

Filipes
Prostě,jestli víš,že se chceš věnovat agility,pořiď si jinýho pesana. Slovenský kopov je krásný pes,ale hodně specializovaný a proto chovaný a je to na něm znát,stejně jako u mnoha teriérů. A upřímně kopovů je u nás málo,tak by byla škoda s ním tu myslivost nedělat

Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 14:15
- Nahlásit

jana33

Asi ano, doma ještě mrknu na youtobe pry tam jsou nějaka videa jak kopov dělá sport, ale v praci na to méme pomylý net. A i přesto že jsem chtěl číst jiné věci např. jak je to hodný pes a dobrý aportér tak děkuji za informace

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 14:43
- Nahlásit

Filipes
Co se týče tělesné stavby tak by mohl být na agi ideální. Ale ta lovecká povaha nebude to pravé ořechové. Mají tendenci spíš čuchat mezi překážkami než přes ně bezhlavě letět. Jestli chceš dělat agi na závodní úrovni tak doporučuju sáhnout spíše mezi ovčáky, nebo teriéry. Třeba manchester teriér je kopovovi dost podobný. Pár lovečáků (vesměs bíglů) sice běhá, ale jejich majitelé se shodují na tom, že lovečáka na agi už nikdy

Filipes
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 14:48
- Nahlásit

Biluška

Ahoj, jj takove psy bych vždycky zabil, nechapu jak to někdo může nervově vydržet. Ja osobně už ovčáka mam a snad nám to časem i půjde ale přeci jenom koukáme co bychom si pořídili dál, těch plemen je šíleně hodně a člověk si nechce zavřít vrátka na dalších třeba 10 let něčím problémovým. Koukali jsme třeba i po chorvatským ovčákovi ( skoro jako MUDI ) mě se ale vzhledově moc nelíbí a hlavně není moc kde je vidět v akci, proto se toho bojím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 22:09
- Nahlásit

Filipes
Já mám pumi, určitě už jsi ji někde viděl. Jezdíme docela hodně. Je to taková ta šedivá, uřvaná, kulturní vložka co skoro nikdy nedoběhne. Kdyby se dokázala soustředit tak na ni nikdo nemá. Je rychlá jak vítr. Ale bohužel se nesoustředí, vůbec nedokáže samostatně přemýšlet . Možná jiný jedinec tohoto plemene by na tom byl líp. Ovšem já už nemám odvahu to zkoušet. Jedna puma za život bohatě stačí. Jestli máš odvahu a rychlé nohy tak by možná za pokus stálo. Kdyby běhala s někým, kdo by ji vedl za čumák tak je to fakt světová špička.

irenaa
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2008 22:52 - Změnil/a: irenaa
- Nahlásit

Filipes
Já jsem si na agility pořizovala ohaře a taky se to neukázalo jako dobrá volba, teda myslím na to agility, jinak je skvělý Jak už tady bylo napsáno, lovečák čuchá a zajímá ho spousta jiných věcí kromě překážek. A to je ohař hooooodně slabý odvar proti kopovovi, který jako honič je hoooodně samostatný a co vím, tak bývají i hodně ostří. U psa, který se používá na černou zvěř se to čeká a cení, u agility už moc ne

Filipes
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:12
- Nahlásit

Biluška

Ahojda, a co výcvik a bydlení v bytě? Nemyslím žádné IPO spíše poslušnost abych se s ní dalo chodit po venku na volno a jezdit na kole. Nejsou taky ostřejší? Máme doma už dvě fednečky tak bych nerad přivedl něco rvavého abych musel s každým chodit zválšt ven apod. Nevíš zda běhá nějaká i flyball? Nemáš nějaké své WWW, abych mrkl na nějaké Vaše foto?

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:30
- Nahlásit

Filipes
Čus, pořiď si Australskýho honáckýho psa. Je velice šikovný a všestranný. Hodně se s nimi dělá agility, coursing, obrany, dogtrekking a můj dělá i flyball. Jsme zatím asi jediní co zatím závodí v ČR, ale jde mu to úúúžasně. Je schopen vyvinout vysokou rychlost a je obratný. Nemá ho každý, je velmi inteligentní a nuda s ním taky zrovna není. Je velmi aktivní, schopen vlastních úsudků a taky trochu tvrdohlavý. Potřebuje různorodou činnost pro svou spokojenost a důslednou výchovu. Jukni na www.diaz.estranky.cz

Filipes
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:37
- Nahlásit

Helvan1

Ahojda, kouknul jsem na Vaše stránky a nevím jestli je to fair play ale rád bych se optal jaké má plus mínus časy bez sřídaček ve flyballu? Osobně bych chtěl opravdu něco rychlého jako borderku. Myslím že povahově australáci jsou dobří a hodně šikovní. Ale na agility má nešťastnou výšku, fenečky jsou hned L ale s trochou štěstí ještě M

brut
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:46
- Nahlásit

Filipes
australák je opravdu hodně rychlý a kor, když ho něco baví... pokud vím, tak holky, co dělají agility spíš nestíhají a díky tomu dochází k častému disknutí. Že by si někdo ztěžoval na velikost, to jsem nezaznamenala.... jedině, že by jsme začali dělat agility my
Jak psala Helvan1, potřebují různorodou činnost a důslednou výchovu
http://www.denbru.estranky.cz/

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:49
- Nahlásit

Filipes
My jsme zatím začátečníci a stále ještě řešíme spoustu jiných "problémů" na dráze. Takže zatím bez pořádného rozběhu jsme zaběhli 4,5 sek. Vzhledem k tomu, že ještě nemáme střídačky čisté, tak pouštím Diaze přímo z ruky, takže mu chybí náběh před startem. Až toto bude OK, myslím, že jsme ještě schopni zrychlit tak na 4,3. S agility máš pravdu, pokud nemáš ACD menšího vzrůstu, tak vždy budeš běhat na L. Ale bordery mají tu velikost dost podobnou ACD...

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:49
- Nahlásit

Filipes
co výcvik a bydlení v bytě?
Tohle je bezproblémů. Potřebují trošku pevnější ruku (no, trošku dost), jinak mají tendence "šéfovat" smečce. Ale jde to bez problémů zvládnout. V bytě je v pohodě. Je to celkem uřvané plemeno, ale řve spíš při práci. V paneláku jsem měla mnohem větší problémy s šeltiema, které se snažili štěkat na výtah, na sousedy a pod. Pumi bez problémů.
dalo chodit po venku na volno a jezdit na kole
Na volno chodí skoro pořád, i ve městě. V tom fakt problém není. Jsou hodně inteligentní. Akorát ta moje prostě nedokáže ten mozek použít když vidí překážky. V tu chvíli se dostává do jakéhosi amoku, pořád jenom štěká a přestává se soustředit. Ale běžný život je fakt bezproblémový. Akorát potřebuje hodně vybít energii, má v sobě teriéra a je to poznat.
Máme doma už dvě fednečky tak bych nerad přivedl něco rvavého abych musel s každým chodit zválšt ven apod
Mám doma 11 psů a nemám s ní větší problémy. Občas na některého jiného vyzkouší nějaké výpady, ale v celku to jde. Je dost zákeřná, útočí akorát na menší a slabší (štěňata a tak). Ale to asi nebude plemenný znak, to akorát ta moje je taková "podrazačka". U jiných jsem o tom nikdy neslyšela. Ale neútočí moc často a musí mít záminku. Třeba když se štěně opováží vzít si její hračku. Průšvih je, že ona za své považuje skoro všechno
Nevíš zda běhá nějaká i flyball?
U nás ne, ale určitě by jim to šlo. Místo mozku mají tenisák. Všechny, které znám.
Nemáš nějaké své WWW, abych mrkl na nějaké Vaše foto?
www.schnappischnapp.estranky.cz

P.S. Doporučuju štěně ze země původu. Občas se dá sehnat něco i u nás, ale ta pravá maďarská povaha tady fakt chybí. Maďarské a české pumi jsou naprosto nesrovnatelné.

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:57
- Nahlásit

Biluška
viděla jsem Pumi běhat flyball a běhala moc pěkně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:59
- Nahlásit

Helvan1
viděla jsem Pumi běhat flyball a běhala moc pěkně.
Kdy? Kde? Kterou? U nás?

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 13:08
- Nahlásit

Biluška
Patřila do nějakého cizího družstva, které závodilo na mistrovství nedávno. Ale ještě jsem se koukala na soupis družstev a nemůžu ho najít kam patřila... Zkusím pozjistit a napíšu

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 13:15
- Nahlásit

Helvan1
Takže nebyla česká?
Věřím, že jí to šlo, oni fakt místo mozku mají tenisák a jsou šíleně rychlí.
U nás při agi prakticky všechny problémy pramení z toho, že já jí nestačím a ona nechce jít nikam sama. Vysílačky prostě absolutně sabotuje Kdyby někdo dokázal běžet s ní a vést ji za čumák tak nemá konkurenci

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 13:29
- Nahlásit

Biluška
ne, ne česká nebyla určitě. Jsou to šikulky. Viděla jsem jednu jak běhá coursing a taky moc pěkný! A jinak jsou samostatní, nebo jsou obecně závisláci na páníčkovi?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 15:49
- Nahlásit

Helvan1
Biluška

já bych byla opatrná radit někomu nějaký plemeno, když ho hned zajímá jakou má rychlost pes na dráze a podle toho vybírá ?
vždyť to jsou náhody, že to psa baví, u plemene ACD a KK jako mám já nebo ty to náhoda je. Nebo puma. Co když dostane do ruky psa, kterýho to nebude bavit?
AŤ si koupí borderu ta je univerzál. Smrdí ambicema

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 15:51
- Nahlásit

Helvan1
Jsou to nezávisláci. Rádi se mazlí, ale musí přijít sami. Tak trošku jako kočka. Rozhodně nehrozí, že by se na ulici mazlili s každým. Naše Puma razí heslo, že když lidstvo vyhyne nebude to žádná škoda.... akorát si bude muset ochočit jiné zvířátko, aby jí házelo ragbyč

Roxana
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 16:24
- Nahlásit

Filipes
Jak jsem pochopila z predchozi diskuse, poridili jste si na agility malinu, tak proc nebehate parkur nebo neaportujete micky s ni? Ciste ze zvedavosti ;)
Jinak obecne myslim, ze na tyhle sporty jsou asi fajn temperamentni plemena, pro flyball asi taky mickovaci silenci - bordery, russelove, pudlove, kniraci ..

Filipes
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 17:08
- Nahlásit

Roxana

Jak to víš, že máme malinu?? )
S malinou flyball trénujeme, ale myslím, že u ní bude problém začlenit ji do družstva.... zatím by asi raději dala přednost lovení psů než míčků..... děláme s ní ale jiný věci.

Roxana
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 17:32
- Nahlásit

Filipes
Jak to víš, že máme malinu?? no vsak rikam, z predchoziho tematu, jste to tu probirali
tak pokud chcete ciste flyballovyho psa, tak se poohlizejte po tech mickarich, lovecaci asi nebudou spravna volba, ale treba ta biluscina puma ..

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2008 17:33
- Nahlásit

Roxana
Ňáká chytra, pani.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání