Mika
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 13:15
- Nahlásit
Zdravím
Chcela by som vás pekne poprosiť, aby ste mi dali nejaké nové podnety, a návody, čo môžem naučiť svoje 6 mesačné šteňa Goldena. Každé dopoludnie 6 hodín pracujem pri počítači doma - takže sme v podstate neustále spolu, akurát nemôžeme ísť von - tak ho potrebujem nejak motivovať, pretože už vyrástol z obdobia, kedy mi tých 6 hodín prespal pri nohách. Furt si ukradnem nejakých desať minút, kedy trénujeme domáce úlohy z cvičáku, ale dookola sadni - lahni - zostaň - sadni už nebaví ani mňa. Athos je extrémne šikovný, chcelo by to niečo, čo udrží jeho pozornosť a radosť z učenia, bojím sa, aby ho tréning nezačal skoro nudiť.
Ja som sa zmohla na také základné veci ako podaj labku (vcetne napodobnovania - zdvihnem nohu - on zdvihne labku), povel cakaj, ukaz brusko, bavime sa tym, ze mu schovavam pamlsky a on ich hlada, ale to vsetko je uz stare. potrebujeme proste nove hry
nechcem mat zo psa nejakeho cirkusaka aby ste si nemysleli skor mi ide o to aby sa doma so mnou nenudil a ucenim zlepsoval sustredenost a co si budeme klamat - aj disciplinu.
Dakujem pekne za akekolvek podnety
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:25
- Nahlásit
To jde vymyslet spooousta hovadit... Psa to fyzicky neutahá, ale psychicky aspoň krapet... třeba naučit dávat packu na postel, potom tam skočit předníma, skočit všema 4 (a potom přemluvit k seskočení ), zvedat zadní packy... naučit hledat hračku po bytě... potom i různé prvky z dogdancingu, to psiska baví - přeskakování noh,rukou,zád... slalom, couvání... Chce to zapojit fantazii. My takové hovadiny provádíme když mu nechci házet míček "jen tak zadarmo" a musí si to vysloužit . Potom na posílení soustředěnosti je zajímavé naučit čučet do očí . Třeba pamlsek do pusy a jak pes po povelu (třa "kuk" nebo "čum sem" ) vydrží chviličku soustředěně koukat, tak dát ten pamlsek... Potom se to může uplatnit při chůzi u nohy a takových těch pro psa většinou (samozřejmě podle toho jak se cvičí) nudných cviků. Takový vrchol je, když otravuju míčkem, ale pes zůstane hledět na mě - ale toho se asi nedožiju . Pěkně to upevňuje tu soustředěnost. I když s 6 měsíčním magorkem je to těžké )
|