Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Retriever 8 měsíců nechce čůrat
Autor Zpráva
eUGENIo
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 21:35
- Nahlásit

Dobrý den. Mám takový problém včera jsem si přivezl psa Zlatého retrievera z chovné stanice, kterému je 8 měsíců. Ten pes nechce vůbec čůrat. Je mi jasné, že v chovné stanici si ulevil kde chtěl, ale teď je v bytě a jako kdyby se bál si někde ulevit. Dnes ráno se jednou vyčůral na plovoucí podlahu a to je vše. Záráží mě jak takhle dlouho pes nepotřebuje čůrat. Venku bude zase asi problém, že je zatím na vodítku prej ho nikdy neviděl a my nechcem, aby pláchnul. Pije a žere více než dobře tak nechápu kde tu moč schovává.Nemáte někdo prosím podobné zkušenosti a nebo nevíto co s tím. No lidi řekněte za nějakých 37 hodin je jedno čůrání u psa více než podivné.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 22:40
- Nahlásit

eUGENIo

napadá mě, jestli to není způsobený přechodem do nového prostředí + to, že byl třeba za to, když si ulevil trestaný? Nevíte jaký měli k pesanům v té ch. stanici přístup? napadá mě to jen proto, že kamarádka si teď přivezla z útulku pesana, který se poté, co udělal bobek na zahradě evidentně bál, že za to dostane, jak byl asi u původního "majitele" zvyklý Přesto, že v útulku žádný problém nebyl, tady se projevil. Může to být způsobeno možná tím přechodem do nového prostředí? Jak se pesan jinak chová?

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 23:35
- Nahlásit

PetraK
Bych spíš řekla že to bude novým nickem staré známe party

Walda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 00:18
- Nahlásit

Dines

Taky bych řekl, ale já to vidím spíš takhle .

jablunka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 03:42
- Nahlásit

Walda
Dines
PetraK
No eslivá to není Chvd,tak
tomu štěněti praskl močák.....

gabi
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 07:58
- Nahlásit

mala som doma fenu, ktora sa nechcela vykadit a to pri kvalitnej a vydatnej strave (pretoze to bol nalezenec) a to viac ako dva dni.
Ale ona mala na to svoje dovody a nakoniec vsetko dobre dopadlo.

Ako sa ma ta fenka zlateho retrivra s PP a vrodenou vadou?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 08:31
- Nahlásit

gabi
jablunka
Walda
Dines

no jo, je vidět,že už bylo hodně hodin, no

takže
ahoj eUGENIo a Pííííííp

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 08:55
- Nahlásit

Nevím, čemu se smějete, Emma taky nechtěla dlouho čůrat a dodnes někdy čůrá vleže.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 09:00
- Nahlásit

Mucholabka

no voni se nesmějou tomu, že pes nečůrá, ale tomu že su nejspíš natvrdlé odpovídám tady Nadbůchovi /s největší pravděpodobností teda/

a hele když jsme u toho, přišla jsi na důvod, proč to tak u Emmičky bylo? a co pomohlo jí "rozčůrat", páč si myslím, že to by mohla být pro někoho potřebná informace - když to vezmu podle toho kamarádčinýho útulkáčka. Dík

gabi
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 09:35
- Nahlásit

PetraK
no voni se nesmějou tomu, že pes nečůrá, ale tomu že su nejspíš natvrdlé odpovídám tady Nadbůchovi /s největší pravděpodobností teda/

Nadbuch? Co to ako ma byt?

Ta "moja" fena tak nechcela urobit zo svojich zavaznych dovodov... A aj to je len moja dedukcia. Bola v rannom stadiu kotnosti a podla nej bolo nebezpecne kadit v blizkosti buduceho brlohu, aby nebola vystopovatelna. Nakoniec ju prehovorila priroda, a dlha prechadzka dostatocne daleko. Dokonca ani vymocit sa nechcela v blizkosti, len hodne hodne daleko.
Vo väcsine pripadov ide o stresove spravanie, kedy si psik nevie predstavit ci si to moze dovolit.
Funguje to aj u ludi. Robil sa pokus, kedy sa mali ludia vymocit v kabinke, ked boli sami, ale mali to urobit priamo do oblecenia. S tym, ze im potom poskytnu ciste oblecenie. Vacsina pokusnych osob nedokazala fyzicky prejst testom.
Napriklad moj Smudlik nebol ochotny curat v meste, kde bolo vsetko zabetonovane.
Pomohlo ked si precital "novinky" od ostatnych psikov. Inak pomoze trpezlivost a tepla strava v tekutom stave.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 09:58
- Nahlásit

PetraK
Bylo to tím, že je to duše citlivá stvořená pro jednoho člověka, který má velkou postel a pořádný kus žvance. Je bázlivka. Rozčůrala se, až si trochu zvykla. Když jdeme do cizího prostředí, čůrá v leže nebo vůbec, když je doma, tak už značkuje a snaží se každého "přechcat"

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 10:35
- Nahlásit

Mucholabka
gabi

no u Jima plašana to bude - si myslím já.- tak nějak kombinace několika věcí - je to sice veselý a přátelský pes, ale taky ze všeho vyjukaný, dokáže se prý hodně bát. Navíc si myslím, že byl za nečistotnost u toho kdo ho původně měl hustě trestaný, páč se poté, co hodil bobek na zahradě hrozně prý bál. Takže by to měl spravit jen čas. DOufám.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 10:36
- Nahlásit

isdpch

tak teď z toho odkazu nevím?

gabi
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 11:14
- Nahlásit

PetraK
prosim ta, vobec si s tym nezatazuj hlavinku

mozno je pre niekoho osmicka zacarovane cislo, mozno nie, kto vie...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2008 11:25
- Nahlásit

gabi

prosim ta, vobec si s tym nezatazuj hlavinku

no ale aspoň něco by tam bylo

eUGENIo
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 06:19
- Nahlásit

PetraK

Chová se perfektně. Aportuje,chodí u nohy a základní povely také zvládá. Má asi velký strach, že ho někde necháme, protože se od nás od té doby co jsme ho přivezli nehnul. V té chovné stanici mají dejme tomu 100 psů i více takže se k nim chovají asi tak, že je nechají pobíhat ve smečkách někde po lese a dostanou nažrat a asi nějaká ta výchova pokud jsou to starší zvířata. Pes už si začíná uvědomovat, že na plovoučce to nebude pro nás to pravý ořechový. Nemáte ani ponětí co dovede vyprodukovat 8měsíční retriever, který celý den nečůral ani nekakal a rozhodne se pro své potřeby ve 2hod ráno.

eUGENIo
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 06:26
- Nahlásit

gabi

Tu fenku jsme museli nechat utratit. Neměla šanci na normální život. Jedině transplantace srdce a to psů není až tak normální zákrok. Srdce pumpovalo na 17%, předsíně měla průchozí=protékala krev (mají mít mezi sebou neprůchozí stěnu), vytlačením krve z předsíně do komory nefungovala zpětná jak to napsat klapka, aby se nevracela krev zpět z komory do předsíně. Byla na tom moc špatně. Ten pes 8měsíční je jakousi náhradou. Chovatel se zachoval docela solidně, protože těch 6týdnů jsem prošvihnul.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2008 07:49
- Nahlásit

100 psů i více takže se k nim chovají asi tak, že je nechají pobíhat ve smečkách někde po lese a dostanou nažrat
eUGENIo
Ale no tak...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání