Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / čo s ohlavkou?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sharon
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 10:06
- Nahlásit

poradte mi prosim niekto ako naucit psika nosit ohlavku.ma z nej totiz strach.rada by som vedela ako ten strach odstranit. dakujem pekne
odpovedat mozete na mojom maile foolgirl@centrum.sk

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 10:38
- Nahlásit

sharon
Docela dobrý "návody" ke všemu co prodávaj mají na Baronovi

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 13:51
- Nahlásit

sharon
Není ten problém spíš někde jinde?
Proč pes tu ohlávku potřebuje?
Jak se ten strach z ohlávky projevuje?
Co je to za psa?

sajmoni
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit

sharon

sice tě neznám a ani moc tvůj problém, ale už jenom ze stylu tvého dotazu mi je jasné, že tvůj pes ohlávku nepotřebuje (pochybuju, že ji vůbec nějaký pes potřebuje, o jisté pohodlnosti jsem tu už mluvil)

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 15:17 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

sajmoni
Mucholabka
Hele lidi nešilte hned....ohlávka byla první "náhubek" do MHDčka. kterej se mi povedl na psa sehnat.....
Třeba tady taky není potřeba k "výcviku"

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 15:26 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Dines
Právě proto se ptám otázkami, nekonstatuji.
Ale pokud nesnese ohlávku, bude problém asi i s košem, ne?

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 15:34
- Nahlásit

Mucholabka
JJ, a na obojí se zvyká zhruba stejně - snad jen na ohlávku snáz, protože když jí má pes jen nasazenou na hubě (není za ní připnutý na vodítko), tak o ní za chvíli neví, jak je lehoučká

sajmoni
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 17:43
- Nahlásit

Dines

v pohodě, důvod se vždycky najde, proč ohlávku (ostnáč,...) používat musim ne.. ;)

spíš mi to přijde jako určitá modní záležitost... kde jsou ty časy, kdy každýmu stačilo vodítko

sharon
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:38
- Nahlásit

mať tak doma ratlika kaslem na ohlavku.
pes ohlavku potrebuje je to 11 mesacna fenka pittbullka .
nahubok je pre nu nepohodlny tak sme sa snazili zvolit inu alternativu..ale ja by som rada potrebnu radu a nie vase silacke srandicky
inak dik

sharon
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:40
- Nahlásit

Mucholabka
hm nepotrebuje?..no neviem...
policia ma na to iny nazor

sajmoni
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:48
- Nahlásit

sharon

máš psa od štěněte?

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:48 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

sharon
Teda u policajtů asi s ohlávkou moc neuspěješ.... pakliže jí za ní nebudeš mít připnutou na vodítko, tak je naprosto k ničemu...
To bych jí radši vážně zvykala rovnou na košík, jestli teda potřebuješ jištění tlamy psa, a ne korekci tahání na vodítku

sajmoni
Myslíš, že ohlávka může psovi uškodit?

sajmoni
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:53
- Nahlásit

Dines

nemyslim si, že může uškodit, akorát mi to prostě přijde ujetý nic víc... za chvíli dáš na psa sedlo...

sharon

píšeš, že košík nechce a ohlávky se bojí, tak nevim proč prosazuješ furt tu ohlávku a nezvykneš psa na košík

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:56
- Nahlásit

sajmoni
Tak ale furt je OK, když se někdo pokouší na psa aplikovat ohlávku a né ostnáč kterým může ublížit. - toť můj názor, a tím se řídím
Takže zatím z extra vychytávek jsem aplikovala jen clicker - tím taky nemůžu psovi ublížit

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:58
- Nahlásit

sharon
A když budeš zvykat na košík, tak jsem si ozkoušela, že čím lehčí je náhubek, tím líp ho pes snáší

sajmoni
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 18:58
- Nahlásit

Dines

jako určitě, prostě jsem stará škola, mě tyhle novinky neberou, navíc pokud po tom každej sahá okamžitě, když mu pes zrychluje. Proč? protože to dá námahu naučit psa chodit u nohy či co...

ostnáč a jeho použití je bez debaty...

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 20:02
- Nahlásit

sajmoni

Nezatracuj. Když dostaneš do ruky dospělého velkého psa, je ohlávka naprosto výborná pomůcka, jak mu věci vysvětlit, a citlivější a přesnější než škubání za obojek, když to vezmeš z hlediska komfortu psa (pokud za ni netahá, tak vadí míň než náhubek, s jehož nošením jsme přece všichni "smířeni", a použít ji máš právě tak, aby na ní netahal!), a aniž si vykloubíš rameno, když to vezmeš z hlediska sebe. Zkus vzít třeba 60 kg psa, s kterým se přivolání teprv učíš a má lovecký pud, na vodítku na výlet do lesa a polí, a pochopíš, proč ne všecky "novoty" jsou nanic. Vsadila bych se, že pak buď vezmeš "postaru" - žádné novoty - ostnáč, kterým mu budeš ubližovat, nebo se smíříš s tím, že ovodlání od zvěře nemáš (tím ho možná i zabiješ).
To dávám jako příklad, proč je ohlávka podle mě geniální pomůcka. (O tom, že jako náhubek do MHD je nepřekonatelná, ani nemluvím.)

Jiná věc je, že je kravina dávat ohlávku na štěně a podobně. Ale i pak, pokud někdo něco zanedbá a chce to napravit, pořád lepší, když napravuje (a ne ostnáčem podle staré dobré školy), než když ne.

sharon

Moc nechápu ten tvůj účel ohlávky. A náhubek to nenahradí, pokud bude pes na volno! Připadá mi, že chyba bude někde hlouběji a chtělo by to konzultovat s odborníkem (kontaktně, ne na netu.)

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 20:06
- Nahlásit

ještě sajmoni
já chápu... ono dřív to šlo i tak, muselo - a člověk si pak u těžkého psa poradil jinýma metodama než stopovačkou - pokud se v tom fakt vyznal, dokázal si se psem rozumět (a možná mezi takové patříš) - jenže to ne každý dokáže.
Souhlasím s tím, že po tom leckdo asi sahá z pohodlnosti, kvůli urychlení... ale pořád lepší, než aby z pohodlnosti sahal po elektrice - ne?

sharon
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 15:05
- Nahlásit

sajmoni
ano.ale uz teraz ma 11 mesiacov

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 15:42
- Nahlásit

ohláva není náhubek, to raději nylonovej/koženej páskovej náhubek a ať si zvykne, mým se to taky nelíbí, ale mají smolíka, nebo teda můžou sedět doma když někam jedu :-D
I když moje raději kováč, míň se dotýká tlamy než ty "ohebný"

sajmoni
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 15:50
- Nahlásit

Vero

ano.ale uz teraz ma 11 mesiacov

.... to je víceméně odpověď, ale určitě nelze porovnat s el. či ostnáčem, spíš by mě zajímalo, nakolik má ohlávka efekt, že pokud jí sundám, tak mi pes nezačne zase zrychlovat...

AOZ
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 16:30
- Nahlásit

a co připnutí vodítka ze strany ke košíku?? až si na něj zvykne a pes se ovládá docela dobře

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 16:50
- Nahlásit

spíš by mě zajímalo, nakolik má ohlávka efekt, že pokud jí sundám, tak mi pes nezačne zase zrychlovat...

Sama o sobě samozřejmě žádný. To je pomůcka, abys psa necukala za obojek, až budeš mít vykloubené rameno, příp. snadněji mu natočila hlavu k sobě, když se má dívat na tebe. Jinak na ohlávce učíš metodou stejně jak na obojku, pokud neučíš nic, pak samozřejmě, až ji sundáš, bude zase "zrychlovat".

sajmoni
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 17:40
- Nahlásit

Vero

spíš si myslim, že to ve většině případů vypadá tak, že to pes pojme tak, že : mám ohlávku=ok půjdu v klidu, když ne tak táhnu apod.

Jinak pochybuju, vykloubené rameno apod. nebude asi tím největším motivem, jinak dívání se na mě vynucovat ohlávkou je dost zvláštní.

Ale ok, to bysme tu byli do zimy u stejnejch argumentů.
Prostě mě jenom mírně vadí, jak každej hladově sahá po týhle věci, na druhou stranu, každýho problém. Počítám, že ohlávku samotnou ve skutečnosti potřebuje malé procento současných uživatelů...

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 17:42
- Nahlásit

hlavne si dajte pozor, aby ked mate dva psy s ohlavkami, nedoslo k ohlavnemu styku, lebo je pak budete pol hodiny rozmotavat.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 18:43
- Nahlásit

píš si myslim, že to ve většině případů vypadá tak, že to pes pojme tak, že : mám ohlávku=ok půjdu v klidu, když ne tak táhnu apod

No jistě. Pokud mu ji jen nasadíš a jdeš, a nemáš to jako pomůcku, jak ho naučit, co neumí. Ta ohlávka fakt vše usnadní u dospělého psa, který nedostal od štěněte výchovu, co měl. Neříkám, že to bez ní nejde, ale jde to líp a psa to nebolí ani mu to jinak neškodí. Mně pomohla a hlavním důvodem bylo opravdu moje rameno. Plus to, že než se psem, který viděl vodítko poprvé ve 2 letech věku, nesčetněkrát muset škubat, je snadnější mu to, co chci, vysvětlit citlivěji s tou ohlávkou.

očítám, že ohlávku samotnou ve skutečnosti potřebuje malé procento současných uživatelů..

To souhlasím. Ale spíš se bojím, že má víc lidí elektrické obojky. Narozdíl od nich tou ohlávkou napáchají maximálně tu škodu, že pes nebude chodit pořádně bez ní...

petulda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 15:53
- Nahlásit

já ohlávku mám,na dogu,děsně se bojí,nepomhlo nic,ani skušení.
používám jí jen v místech,kde může překvapit třeba bruslař,to panikaří a prchá a nerada bych jí viděla pod autem a skus udržet bláznivou dogu,když váží o 15 kg víc jak ty

borderojd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 20:56
- Nahlásit

sajmoni
promiň, ale musim oponovat, ikdyž to s tim možná nesouvisí, ale pokud myslíš klasickou halti ohlávku, tak ano někerý psi jí potřebujou, umíš si představit, že do ruky dostanedejme tomu tahajícího psa někdo kdo ho má buť jako vodícího nebo asisťáka a pes ikdyž třeba dřív netahal tahat začne a ten dotyčnej má třeba horší stabilitu? a nebo co třeba důchodci se středně velkejma psama, který tahaj? pro ty si myslim, že je ohlávka řešením. Je to ale jen můj názor.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 21:15
- Nahlásit

borderojd

nemusíš oponovat, stačí, když si pozorně pročteš diskuzi

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2008 21:16
- Nahlásit

borderojd
tak musím říct, že já horší stabilitu mám ( k tomu i berle nebo minimálně jednu), ohlávku na svého pošuka nepoužívám.... a to docela dost tahal.... tahání se dá odnaučit spoustou různých způsobů od zastavení po houknutí, popř. měněním rychlosti chůze a udržováním psa ve střehu.

sharon
jestli potřebuješ kvůli policajtům dát něco psovi na čumák, tak raději zkoušej košík, ohlávku ti stejně neuznají.... jestli jí potřebuješ jen do dopravního prostředku, tak začni pomalu od začátku, psa za každý drobný pokrok chval a odměňuj. Ovšem může se ti stát, že ti nebude chtít ohlávku nosit a budeš se muset stejně vrátit ke košíku

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání