Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Obrana - resp."psychická odolnost" psa
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
sajmoni
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit

Sali

Nejsem blázen neboj.

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:03
- Nahlásit

sajmoni
já myslím že změna jistě je a co se týče toho když někdo "napadne"pána myslím že pes pozná kdy je pán hysterickej strachy a kdy ne...když se večer fakt bojím tak pes pustí hrůzu že nikdo nedojde k nám..to mi zatím stačí

sajmoni
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:08
- Nahlásit

isdpch

já vim, že je to všeobecně problém, kdy prostě "jede" exteriér, ale asi jsem staromódní, když mi vadí ten současnej stav. Nicméně je to trend, kterej asi pojede dál.

sarax

to je otázka právě, jestli to, že já se bojím u něj vzbudí tuhle reakci

Sijes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:13
- Nahlásit

na cvičáku máme akitu a té stačí, že někdo příjde na půl metru k páníčkovi, ten se ani bát nemusí. Jelikož on celkově nezvládá její výcvik (povely základní poslušnosti), brala jsem to tak, že ona ho bere jako "svoje co si hlídá a řeší za něj" , protože se cítí nad ním - tak možná má jen správné povahové rysy.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:13
- Nahlásit

sajmoni
je to lidma co se věnujou jejich chovu?
ano.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:17
- Nahlásit

Sali

anebo tím, že (a teď "maliňáci" promiňte) to nejsou zrovna psi, který se nějak exteriérově líběj?

anonym
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:27
- Nahlásit

isdpch - nevěř bludům. Stopy na člověka ????? Vždycky se dělaly na krmení, jen (a to se dělá i dnes), pokud to byl nežravec a nehravec, tak nastoupila poslední metoda, schovanej rukáv nebo i figurant, ale to byla poslední možnost a většinou to stejně moc nefungovalo. Ono ani v těch obranách to nebylo až tak moc o agresivitě vůči člověku, ale to dráždění i v kruhovkách bylo trochu jiné a o tom, že na rukávy fakt nešlo pověsit se jedním zubem se ani nebudu zmiňovat. Dovolím si zavzpomínat na noční závody, kdy i vyhlášení obranáři vzali dráhu při nečekaném napadení psovoda. Prostě figurant s rukávem byl, je a bude něco naprosto odlišného od skutečného napadení civilem. Neřekla bych, že dnešním výcvikem dochází ke změkčování povah. Pes s vyššíma zkouškama je fakt jinde než BH a ZOP. Jsou plemena, kde stále jsou super kvalitní povahy a plemena, která prostě už nejsou co bývala, viz výše uvedeno. Ale to není způsobeno stylem výcviku.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:46
- Nahlásit

anonym
tak tak.
Je to vše dáno požadavky na povahy pro současného majoritního odběratele,
a praktický výstupy z starých metodik obran byly zas o tom co dnes, o převedení tehdejších sportovních podmínek do pojetí ulice a jejích nepravidel hry,
protože i TART a "policejní" kousání se dá cvičit oběma způsoby, sportovně i prakticky, a na soutěži bude ten sportovní pes mít asi i vyšší body.
Ulice má svý zákony, kde pravidla hry jsou "za každou cenu kontroluj situaci, nebo jsi mrtvej pes", a to se neslučuje s čistým pěkným líbivým projevem na soutěži.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

Stopy na člověka ????? Vždycky se dělaly na krmení, jen (a to se dělá i dnes), pokud to byl nežravec a nehravec, tak nastoupila poslední metoda, schovanej rukáv nebo i figurant, ale to byla poslední možnost a většinou to stejně moc nefungovalo.
protže to logicky přecházelo do křížence mezi stopou s polovysokým nosem a revírem, tak se orientuje pes na terénním průzkumu, když narazí na stopu člověka, podle ní si orientačně toho fíka dohledá, proč taky ne, ale jak mu vítr hodí horní pach, zas přejde na cik cak na vítr s vysokým nosem,
kdo někdy dělal záchranářský stopování a hlavně záchranářský plochy, ví o čem mluvím, jak se pes i na stopě dostane na dočich figuranta, přejde na mod "revír".

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání