Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Klid před zvěří - Brno
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 13:57
- Nahlásit

Můžu se zeptat, je tu někdo z Brna, kdo chodí psa učit - kam chodíte? Kde se dá nejlíp něco najít?

Tomas Kyr
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2008 23:44
- Nahlásit

Kámošky ze cvičáku chodí někam do Soběšic, můžu zjistit a pak předat kontakt.

Vero
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 10:39
- Nahlásit

Tomáši, to by bylo super, zkus to, dík.

Tomas Kyr
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 22:03
- Nahlásit

Tak už to mám, ta paní má www stránky svého psa, toto je odkaz na ně: http://www.locozpufihoparku.estranky.cz/ zde mají v kontaktech telefon, atd., na kterém se dají kontaktovat pro bližší info.

Bully
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2008 23:32
- Nahlásit

Turany - je to kousek a pole jsou plne pernate. Ale nejlepsi je si zajet par kilometru za Brno nebo se zkusit domluvit primo s myslivci, nam vetsinou vysli vstric...

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 08:16
- Nahlásit

a jak to ucite? my sme z turan (resp. holasek) mame tu samy pole plny vseho, ale je to mor - protoze von mi za tim zdrha

Bully
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 20:59
- Nahlásit

To Mar: Posli mi maila - info@bully.cz, je to boj)) a chce hodiny stravene na poli

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 21:23
- Nahlásit

Bully

ahoj Bully-jak se daří? Co zbytek Jarošováčků?

omlouvám se za O.T.

Mar

trpělivost, dlouhá šňůra a rychlý nohy a tuny dobrot,

11111
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 07:05
- Nahlásit

Já to zkoušela v oboře. chodili jsme tam tak dlouho dokud jsme nepotkali stádečko ) Pokud byli v klidu, tak byl v klidu i Ben. Ležel, koukal se. Jakmile vyběhli, tak měl tendence vyrazit a honit ( honění je pro něho hrozná zábava - hra)
Ted máme stopovačku a pokud pes vyběhne, zařvu a pokud se nezastaví - nelehne, tak škubnu.
Momentálně jsme tak daloko, že když vidím, že se někam čučí, tak stačí zakřičet.
Na vyběhnuvší/ vyletěvší zvěř přímno před náma ale zatím recept nemáme, takže ej na stopovačce...((

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 07:49
- Nahlásit

PetraK
tagle uz to delam 2 roky - holt buldocci povaha - se*e na me

Bully
ok, napisu - kdybys mi popsala,jak na to bylo by to super

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit

Mar

šmarjá dyk to bych do nich nikdá neřekla tohleto!

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 10:25
- Nahlásit

PetraK
do keho?

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 10:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Mar

no od buldočkůch přece! Přišli mi to jako rozvážní, klidní vyrovnaní drobínci . A zatím jsou to "šmejdi" stejně jako všichni vostatní

sem tam radši ještě doplnila k těm šmejdům úvozovky, aby bylo evidentní, že je to nadsázka

Mar
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 10:49
- Nahlásit

PetraK
máš recht
dyž mi prvně zdrh za zajícem,tak sem fakt čučela,ale dyž sem ho viděla jenom jako černou tečičku v dáli (a bylo to zrovna v tady již zmiňovaných tuřanech ) tak sem propadla hysterii jak sfiňa ale jakože prsotě muj klidný,rozvážný a vyrovnaný nunínek chodí už asi rok a půl na stopovačce,ale stejně, i dkyž ji chytnu,tak se snaží se utrhnout a letět než by mě jako aspoň trochu začal vnímat,dyž už sem u něho a cukám s ním že lítá jako batmáááán je to hááááj*l

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2008 21:10
- Nahlásit

Pak potřebuješ dobrý rukavice, jinak budeš mít ruce spálený i pořezaný zaráz, že si pak i vlasy budeš mýt v rukavicích. Pokud nejsi superman, který realizuje sci-fi o včas zašlápnuté stopovačce tak, aby nevyklouzla (a abys nehodila držkopád) a pes nezdrhl i se šňůrou, což ti přinese úžasně napínavé hodiny, kdy ho budeš hledat, páč se šňůrou se nevrátí, ale zůstane někde zamotán (pokud umí v nouzi štěkat, najdeš ho ještě týž den, pokud neumí, tak budeš doufat v náhodné houbaře nebo hodného myslivce). Pak potřebuješ pevné zádové svalstvo, jinak po pár lekcích budeš doma tiše trpět bolestma - pokud jsi někdy měla problém se zády, tímto si je zničíš definitivně. A pak potřebuješ mít sílu v rukách, páč někdy nejde udržet ani ta šňůra (tedy záleží, kolik kg má pes).

Možná by se hodil running dummy, ale stojí majlant, tak spíš vyrobit. Zkoušela jsem psa zastavit při běhu za míčkem, ale pochopil napoprvé a pak nechtěl aportovat, protže čekal, že ho stejně posadím. Bohužel z míčku se mu neklepe brada tolik co ze zvěře, aby to bylo aplikovatelné stejně...

Tak to by asi tak bylo všecko. Pevné nervy a sklon k optimismu, i když pro něj nic nehovoří, je samozřejmostí. Mno, nezapomněla jsem na něco?

Tomáši,
díky, zkusím ji kontaktovat, snad nebudu moc otravovat...

Bully
máš snad nějaký lepší recept než já?

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2008 20:09
- Nahlásit

Abych nezapomněla.... můžeš taky použít právě na tomto fóru diskutovanou ohlávku. Ale máš asi malého psa, tak problémy rozbité ruky a zad nemáš, co?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2008 22:10
- Nahlásit

Mar

taky myslím, že to chce tu stopku do ruky. Sice to není lovečák, ale já myslím, že to¨tak bude fungovat obecně. Milýho hááj*la vylítat, pak vzít stopku a jít cíleně tam, kde je tý zvěře mraky - 20 m stopka, na konci mám norálně udělaný poutko. Jdeme, jakmile navětří zvíře (a to poznáš) = povel čekej!, když ne, stopkou si ho zastavíš, i když jsi dál, nebo se zastaví sám. Jakmile opravdu čeká, pochopitelně šílená pochvala a echt odměna (na obojí bude nejdřív zvysoka kašlat a bude se klepat jak šnuptychl z rychlíku). Jakmile bude vnímat a opravdu čekat, necháš ho sedět a jdeš sama dopředu, tím vyplašíš zvíře (nejlepší jsou křepelky, páč dřepí do poslední chvíle)a tím že máš psa na stopce, dokážeš,dodržet povel čekej i když to zvíře vystřelí. On si zvykne, že jsi to ty, kdo to zvíře zvedne. Ne on. On musí čekat vzadu. A to zastavování při házení míčkem je taky dobrá věc. To jsem s Ešusem dělala a dělám taky. Naučí se tak trochu vnímat i když je v běhu. Snad jsem to napsala srozumitelně a něco v tý rychlosti(jdu spát) nevynechala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání