| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:26
- Nahlásit
Mam hysterickou matku a k tomu dvě hystericky civavy. Nebydli s nama, takze vetsinu roku v pohode, ale zato navstevy jsou pro nas utrpenim. Mam HW, takze ano, je tam jakysi velikostni a vahovy rozdil, nicmene nas pes se chova k jejim psum pratelsky. Jenze. Jeden hodny a starostlivy pan veterinar matce poradil, ze v zadnem pripade civavy nesmi prijit do styku s velkym psem, protoze by jim pri hre mohl pes zlomit pater. Pred navstevou veteriny jsme k sobe psy normalne pousteli, jen jsme je obcas hlidali, protoze drzi a nevychovani civavaci na naseho psa cenily zuby a provokovaly. Takze obcas jsem civavaky vychovne propleskla a byl klid. On navstevy veteriny je kazda navsteva spojena s hysterickym rvanim, kdyz se k sobe psi dostanou. Bydlime od sebe dost km, takze varianta toho, ze psi zustanou doma je vyloucena. Takze kdyz prijedou, tak psi stridave zavirame, stridave poustime na zahradu.Psi samozrejme tuhle nahlou hysterii jaksi nepobíraj, takze muj pes nevi, proc se s nima nesmi privitat, jejich psi zase celou navstevy proknuci nekde zavreni, kdyz se nahle stane, ze se k sobe nejakym omylem dostanou, tak nez se stacej ocuchat nebo se proste po psovsku privitat, tak opet hystericky rvani. Jsem z toho na nervy. Nejvic se bojim, ze se fakt jednou neco stane, ze se pes lekne a fakt neco udela..ted teda nevim jestli psum nebo matce. No nic, ani zadnou radu necekam, jen jsem se potrebovala z toho vypsat...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:31
- Nahlásit
handula
jen jsem se potrebovala z toho vypsat...
no jo,hysterická matka je bohužel na psím foru neřešitelná.A nejspíš i na jinejch forech .Esi máš vychovanýho a socializovanýho psa,třá čivavy přežijou ,když se neuvidíte moc často
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:36
- Nahlásit
davidkova renata
nemam ani vychovanyho, ani socializovanyho psa, ale prave zrovna civavy pro me z nejakyho nepochopitelnyho duvodu miluje...a ani mu nevadi, ze to jsou kluci...je to divny, ale je to tak...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:39
- Nahlásit
handula
ale prave zrovna civavy pro me z nejakyho nepochopitelnyho duvodu miluje..
tak to neřeš a s vděčností přijmi nic jinýho ti nezbejvá,matku evidentně nepředěláš a čivavy tuplem ne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:44
- Nahlásit
handula
řešení není . Leda prášky nerv pro Tebe. A nebo tvrdý protest, že dokud se máma neuklidní, nikam nejedu. Ale to chce být za odvážnou.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:53
- Nahlásit
Nejhorsi je, ze je mi lito tech psu. Oni by byly spolu uplne v pohode, takhle nasi prijedou na prodlouzenej vikend treba na tri dny a celý ty tri dny se neresi nic jinyho, nez jestli je muj pes zavrenej, nebo jestli jsou jejich psy zavreny, kdy se pujde ven, kdy a kdo pujde na zahradu a tak...takze to je fakt neco...Kdyz jsem psy tuhle hlidala a dostala jsem prisny zakaz je k sobe nepoustet, stejne jsem je u sebe nechala a fakt to bylo v pohode. Pak jsem to mati oznamila, ze to bylo v pohode, tak mi jen rekla, no dobry, ale uz se to nesmi opakovat.... PRosim vas, slyseli jste nekdy, ze velky psy nesmej k malym psum? Ja to teda slysela poprve...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
handula
když jsou normální tak není problém. Ale já mám třeba psa potrhlíka a toho musím dozorovat, aby ve své pomatenosti a rozjařenosti takhle malým pesanům fakt neublížil - protože on v rámci svých hrátek po psech máchá předníma nohama a dupe s nimi do země. Vzhledem k tomu, že má 30 kilo a velkou razanci, tak by mohl nechtíc ublížit -protože on má fakt vymetelíno, když si před časem hrál se štěnětem staforda, hodil v nadšení salto a málem z něj udělal plakát. Takže je to podle toho, jak se ten pes chová.
ještě chci dodat - že to neznamená, že velký psi nemůžou k malým a opačně.Jen někteří šílenci mohou omezeně , když mají omezenou makovici
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:01
- Nahlásit
handula
Ani nevíš jak ti rozumím... ale já to mám s tchýní a jejím šibákem Když přijdou tak už ze silnice řve : Zavři si Feeeejkuuuuuu!!!!! Už v tu chvíli se mi otvírá kudla v kapse a klepu se jak ratlik a říkám si ať k nám rači nechodí
Já tam nechodím už skoro vůbec....
Přitom kdyby nebyla b... tak by si spolu rozuměli. Jen to chtělo být občas spolu, jít třeba na společnou prochajdu. Jenže tchýně mi to zákazáal tam chodit bo by Fajka šibáka zežrala
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:13
- Nahlásit
Fajka
takze nejsem jedina, ach jo, asi to bude tim vekem...cim jsou starsi, tim je to horsi - myslim rodice ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:18
- Nahlásit
handula
asi to bude tim vekem...cim jsou starsi, tim je to horsi - myslim rodice
velmi mírně řečeno bo ta naše už blbne na kvadrát a je čím dál nesnesitelnější
Se psem už začínají být problémy nenechá na sebe šáhnout, kouše při česání atd.... a když jí něco řeknu že je třeba s tím začít urychlěně něco dělat tak sem arogantní
Na moje slova, že vše se dá naučit a spravit, slyším pouze odpověď: Ale jak? Když začnu vysvětlovat tak ani neposlouchá a mávne rukou, že šibák být vychovaný nemusí že je to společenský plemeno
Se fakt těším až jí pořádně pohryže (právě jde do puberty) bo si tchýně nic jinýho už nezaslouží
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:23
- Nahlásit
handula
JInak sem ti chtěla ještě říct, že já sem z každé takové situace s nervama v háji furt na to musím myslet a tchýně mává rukou že přeháníme Za dva dny volá vytřešťěná že jí hryznul a nebo že zase neco zničil prostě no comment.
Radši tam fakt nejdu pokud to jde protože si ničím svoje zdraví a svoje nervy na úkor jinech.
Psa je mi fakt líto, ale prostě nevím co s tím dělat... nevím.
|
monica
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 17:25
- Nahlásit
handula
Máme 2 RTW a jorka.A tuhle se stala taková věc,že když Rocky na jorka štěkal a tou obrovskou hlavou se přibližoval pořád víc a víc,tak se jork naštval,vylítl do výšky,zakousl se mu do pysku a u toho kňafal. Fakt bezva pohled,vypadal jak rozzuřená krysa. A to nezaštěká třeba půl roku.Takže tím jsem chtěla říct,že ani obrovský velikostní a váhový rozdíl nehraje roli. Když budou čivaváci chtít,tak si poradí a naopak.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 07:09
- Nahlásit
handula
Lepší už to nejspíš nebude. Hele, já taky Bertovi říkám, že k čivavám se nečuchá, co kdyby nějakou prokristapána vdechnul.
Bych se nedoplatila
|
monika
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 07:39
- Nahlásit
Já mám doma dvě německé dogy a jednu labutěnku. Když začnou řádit, tak je to docela sajgon, někdy s ní dogy hrajou doslova fotbal, ale ona když ji to nebaví, tak se jim pověsí na pysky a je klid. Ani na chvíli mě nenapadlo je nějak od sebe oddělovat. Jsou to všechno feny a jsou na sebe docela závislačky. Dora ta s ní dělá takové kejkle, že se někdy fakt divím, že ten prcek ještě dýchá. Fanka když po ní máchne tlapou, tak se cizím tají dech. Váhový rozdíl je nějakých 65 kilo a přesto je to v pohodě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 08:18
- Nahlásit
MOje pidišeltice (28 cm, 4,5 kg) vyrostla s kámoščinou berňačkou. Berňačka je asi o půl roku mladší než šeltice. Jejich štěněcí hrátky jsem radši nepozorovala, protože jsem taky byla přesvědčená, že Sára Hesinu zadupe do země. Omylem pochopitelně . Světe div se, šeltička nikdy neměla zkřivený ani chloupek. Ten obrovský kolos si i při hře dával seksakramentsky bacha, aby prckovi něco neudělal.
Momentálně mám doma velice různorodou sestavu. Od 40-ti kilové malamutky, přes 20-ti kilovou šarpejku až po 0,5 kilové miminko liptańského teriéra . Všichni řádí pohromadě a v pohodě.
Na druhou stranu, loni v létě jsme řešili zlomenou nohu u štěněte šeltie. Šarpejka na ni při běhu šlápla a přitom jí zlomila dvě kosti v přední noze. Takže stát se může, ale je to opravdu náhoda. Stejně tak to štěně může třeba spadnout do otevřeného kanálu, nebo na něj může šlápnout člověk.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:09
- Nahlásit
Hele, já taky Bertovi říkám, že k čivavám se nečuchá, co kdyby nějakou prokristapána vdechnul.
tak to jsi me pobavila, to priste reknu taky...
ja si prave myslim, ze neni normalni takhle psy oddelovat, naopak jim takhle vypestujem averzi vuci sobe...uz ted si myslim, ze civavaci jsou zli na naseho jen kvuli tomu, ze je zavirame...mati misto aby jim dala po papule, tak je jeste vezme do naruce a rika mi,"se nediv,oni se tak velkyho psa bojej". Fakt je to k smichu...
|