Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ZKO Praha - Jižní Město
Autor Zpráva
ijáček
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:46
- Nahlásit

Ahojte,

máte prosím někdo nějaké zkušenosti s tímto cvičákem? Můžete ho doporučit? Nebo máte nějaké špatné zkušenosti?

Všem moc dík za odpověď.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 09:57
- Nahlásit

ijáček
můžu doporučit všema 10ti.. ale nevim, jestli se to počítá, protože sem "zevnitř" a dělám si reklamu
ne, fakt myslim, že členům, co se věnujou výcviku má co nabídnout, kurzy na socilalizaci a základy bezva.
já bych rozhodně neměnila
isdpch
časy se mění

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:01
- Nahlásit

jo, tady je odkaz http://www.zko246.cz/
a nově se otvírá školka pro štěňátka a už dost s tou reklamou

ijáček
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:03
- Nahlásit

Mam NO a připravuju jí na zkoušky ZVV1 nebo IPO1, potřebuji hlavně zmáknout stopu, ta jí vůbec nejde, ač už jí trénujem skoro rok (teda tak půl, v zimě jsme jí nedělaly), jinak si myslím že obranu a poslušnost docela dobře ovládáme. A myslím, že ani nemá problém se změnami figurantů.

ijáček
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:07
- Nahlásit

Odkaz už jsem si našla, dík. A našemu štěňátku už je rok a půl Tak to asi nebude pro nás

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:08
- Nahlásit

ijáček
no myslim, že u nás by to mohlo vyhovovat, ikdyž to samo bez vyzkoušení člověk nezjistí.
Na stopy se chodí, sice většinou je docela dost lidí, ale spousta těch, co se připravujou na zkoušky, si choděj na stopy v průběhu týdne, když se člověk domluví, neni určitě problém, aby někdo pomohl i mimo organizovanej výcvik.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:09
- Nahlásit

ijáček
A našemu štěňátku už je rok a půl Tak to asi nebude pro nás
no tak nic,no
ale já sem pro, aby měl pejsek dětství

ijáček
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:19
- Nahlásit

Já už tam psala nějaký informativní e-mail. Chtěla bych tam zajít jednu sobotu, zjistit co a jak a pak se rozhodnout. Já s ní stopy cvičím, ale ještě jsem jí asi nějak nenaučila ten princip, co vlastně po ní chci. A potřebuju odbornou radu, ale né po internetu

To já jsem taky pro

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:27
- Nahlásit

ijáček
určitě se přijď mrknout, ale bacha, 26.4 je koukám brigáda
isdpch

no já sem právě tohoto mezního věku s psiskem dosáhla takže to, co sme doteď kvůli idylickýmu dětství nestačili, na to už je pozdě
takže vpodstatě padla za 10 let pořídim dalšího a jedu nanovo

ijáček
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:48
- Nahlásit

No to já si vyberu jiný den Zatím dík, na internetu budu až v pondělí, tak se zatím mějte

Bassi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:19
- Nahlásit

isdpch

ano jak říká náš výcvikář - do tří let se nemá se psem cvičit, aby si užil dětství .... no a pak už to nemá cenu

pesanovi za chvíli skončí dětství,takže s nějakejma zkouškama se už nemusím namáhat

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:07
- Nahlásit

já tam kdysi začla chodit,pak jsem ale našla jiný cvičák, pro mě osobně příjemnější a vhodnější.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:33 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

žanda
no hele já tam byla tak před 4ma lety nebo kdy, ale až teď sem tam zakotvila někdy těsně po létu po zkoušce, na který sem byla,- moc mile překvapená i co se týče skladby plemen a vůbec obecně, já sem docela hodně náročná na určitý věci a po dřívějších zkušenostech s cvičáky bych neřekla, že někdy někde budu dokonce pomáhat výcvikařit ..
ale asi se tam toho dost změnilo, jakym směrem, na to má každej nejspíš svůj názor.
každopádně jorkšíra na rukávu člověk asi jinde hned tak neuvidí, to je asi nej příklad, že tam neprobíhá diskriminace, co se týče plemene na stopičky a obrany se ne všude v praze taky pravidelně chodí.
já zas měla nic moc zkušenosti např. s bráníkem, kde to dneska už může taky vypadat naprosto jinak než před lety.
nejlepší je holt vyzkoušet co se dá a vybrat to, co nej sedí.

Zany
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 18:22
- Nahlásit

Mam spolecenske plemeno , a po uvodni hodine jsem si to taky rozmyslela.

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 20:57
- Nahlásit

eva od jondy
jo je to taky "chvíli" co jsem tam chodila a právě mi přišlo,že tam má zelenou,kdo má NO a bude s ním pak reprezentovat cvičák. NO nemám, naopak jsem ,ač nám cvičení tehdy šlo v průměru jako všem ostatním začátečníkům,chtěla pokračovat ve výcviku,ale nezdál se mi být zájem.....občas jsem i vyslechla poznámku,která se mi nelíbila....tak jsem změnila hřiště. Pokud je změna k lepšímu,jsem jen ráda, mám to kousek a třeba někdy zase zajdu)

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 15:39 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

žanda
no hele sem si to myslela.. Já tenhle přístup znám i z dřívějška, kdy sem měla NO a nelíbil se mi nikdy...
Můžu posuzovat jižňák jen z nynějšího pohledu a to je opravdu skladba plemen více než pestrá- ve výcviiku od NO, borderek, boxerů, cane corso, stafbulíka, labradory, kk, čsv atd,atd.. přes knírače, bígla, voříšky,..atd
jinak já mám teď šeltii.. jako je jasný, že např. já se svym psem na pořádný zkoušky jít nemůžu, ale mám to teď stejně jen jako doplněk k agi. co sme bez střelby mohli dát, to máme, jinak nám zbejvaj stopařský speciálky, ale ikdyž mám 4 zkoušky, sou to všechno "zkoušky" bez obran, což je jasný.
to, že lidi, co trénujou na vyšší zkoušky a výběráky dostávaj zvýšenou pozornost mi přijde celkem přirozený.
já sama si třeba dělám ze svýho malýho "rádobysporťáka" srandu a pokuď má někdo kecy, je mi to fuk, takový lidi byli a budou vždycky.
každopádně když mě s mym smetákem poprvé postrkovali, ať ho vezmu taky do kruhovky, nechápala sem

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 17:30
- Nahlásit

Mám skorojezevčici, cvičák jsem s ní absolvovala, základní výcvik, byla jsem spokojená, protože jsem očekávala klasika cvičák a to podle mého taky je
Chodila s náma i čivava, takže naše fenka nebyla nejmenší

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2008 20:48
- Nahlásit

eva od jondy
když jsem tam chodila,do začátečníků chodilo strašně moc a psů a taky různá plemena. Já mám psa i na obrany) ale bylo mi slušně řečeno ,že tihle psi jsou na pořádný výcvik kapku blbý a když jsem chtěla radu a požádala o hodinu jen pro nás, sice rande si se mnou výcvikář dal-ale pak nepřišel.........a to už jsem potřebovala trochu pomoct,abych pak neměla "plný" ruce práce, pes mi dospíval a já to nechtěla podcenit. (mám dost sebevědomýho psa) Tak proto jsem tehdy sbalila krám. Ale zase je to o lidech a jejich přístupu, věřím,že dneska je všechno jinak.nechci tím nikoho odradit,každý si musí najít, co mu vyhovuje.

Kasia
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 10:04
- Nahlásit

žanda
Zany
a ostatní....

no a kam teda chodíte, který byste doporučili vy, v Praze?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 10:17 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

žanda
no hele to věřim, asi vim, o co go, nepísla bys mi na mail pod členem? chtěla bych se na něco zeptat.
každopádně teď na kurzech máme taky spoustu pejsků, ale sme na to většinou 4 a pokuď to jde, máme ve skupině max. 8- 10 pejsků a věnujem se hlavně zábavný socializaci, zvládnutí psů, motivaci.
široká skladba plemen je i ve členech a obrany opravdu může dělat každej bez problémů. pokuď na to pesan má a člověk má chuť cvičit na zkoušky, věnuje se pak obranám docela hodně.
navíc se mi líbí, že výjimkou nejsou pejsci, který zkouškový obrany nemůžou dělat z velikostních, nebo jiných důvodů, ale ať už pro hru, rozvíjení kořist. pudu, nebo získávání sebevědomí se jich účastní.

ijáček
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 11:13
- Nahlásit

Asi se tam tuhle středu pojedem podívat a pak se nějak rozhodnem. Všem vám děkuju

Dalwhinnie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2008 19:53
- Nahlásit

Pro Mel:

Ahoj, po přečtení diskuse ohledně cvičáků jsem se tě chtěla zeptat, jestli by bylo možné u vás v Hostivaři najít pomoc při dovedení psa ke zkouškám. Jde mi spíš o nějaký individálnější přístup ( něco jako individuální příprava na zkoušky)...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání