| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:38
- Nahlásit
helejte, mně to vůbec není jasné - u ZZO jsou u všech cviků povolené posuňkové povely, ale nikde není napsáno, jak mají vypadat,
když jsem koukala na starší diskuse, pár lidí píše, že používá povely podle NZŘ jak jsou tady na konci http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php jenže tam je jasně napsáno, že se používají, když je pes vzdálen od psovoda, a i mi to dává smysl, přece nebudu mávat pravou rukou zhora dolu aby si pes lehnul, když ten pes mi jde u levé nohy a moje mávání pravou mu teda moc nepomůže, protože ho pomalu ani nevidí
nevíte teda někdo jak to je? nejlepší by bylo, kdyby to mohl být jakýkoli posunkový povel, takže bych na "lehni" mohla dát ruku dolu před psa, na což bezvadně reaguje, protože v té ruce většinou něco bývá...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:43
- Nahlásit
venda
já bych si pod tím představila povely, které dávám běžně při výcviku - tzn. Sedni - plácnutí do levého stehna, Lehni - mávnutí levačkou směr zepředu dozadu (asi to neumim moc popsat), to samé při Odložení za pochodu vleže
co na to ostatní?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:54
- Nahlásit
Janiii
Lehni - mávnutí levačkou směr zepředu dozadu
já už jsem o tomhle povelu někdy slyšela, ale nikdy jsem neviděla, jak to má vypadat, jak jste na to přišli?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:57
- Nahlásit
Janiii
Jo jo je to přesně takhle, jen k ZZO doplním, na vstaň pokrčení psovoda v kolenou, na aportu ukázání pravou rukopu při vysílání směrem za aportem, totéž při volno a při přkážcě ukázání pravou rukou směrem k překážce.
jinak Venda doporučuji přečíst si zkušební řád NZŘ je to tam vše popsané teď jen nevím v tom novém, jestli je to vepředu mezi obecnou opovelovou technikou, nebo přímo u zkoušky. Ale určitě to tam je.
Případně pokud chceš můžu ti to příští úterý na cvičáku ukázat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:00
- Nahlásit
venda
Lehni - mávnutí levačkou směr zepředu dozadu
já už jsem o tomhle povelu někdy slyšela, ale nikdy jsem neviděla, jak to má vypadat,
Prostě mu jako rychle přejedeš rukou nad hlavou směrem dozadu,jestli rozumíš jak to myslim.
|
Bobulka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:00
- Nahlásit
venda
Výcuc z zkuš.řádu - povely pro činnost psa
Polohy psa při klidu psovoda:
a) lehni
b) mávnout levou rukou nad hlavou a trupem psa, zepředu dozadu
a) sedni
b) lehký úder levou rukou na levé stehno
Ponechání psa na místě za pohybu psovoda v poloze:
a) lehni
b) mávnout levou rukou nad hlavou a trupem psa, zepředu dozadu
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:07
- Nahlásit
moc děkuju!
tak jsem to celé prolétla a jsou tam ty povely rozepsané v článku 41 - povely pro činnost psa - já hledala obrázky...
Eny
Případně pokud chceš můžu ti to příští úterý na cvičáku ukázat
no to bych byla ráda, nevim, jestli na to Hekla bude nějak reagovat, stejně váhám, jestli to máme zkoušet...
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:13
- Nahlásit
Posunkové povely jsou povolené, ne povinné, takže pokud na ně pes není zvyklý, není nutné je používat. Mimo to jsou povoleny pouze u zkoušek ZZO,ZM a ZVV 1. Je blbost na to psa zvykat, protože kdyby eventuálně perspektivně skládal i jiné zkoušky, tak bude mít zafixovány zlozvyky a budete mít moře práce to odbourat. Např plácání na nohu u ovladatelnosti, ruka při odložení,aportu, překážce. Jediné trochu smysluplné je ukázání při povelu volno.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:15
- Nahlásit
venda
To víš že jo, ukážu. Hele budu objednávat ZZO na přelom květen červen, šla bys? To víš honím dušičky
tatím mám dva, ale myslím, že vás je tam víc co byste to mohli zkusit
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:18
- Nahlásit
anonym
no to já vim, že nejsou povinné, ale vždycky to pomůže, mně šlo spíš o to, jestli mi projde nějaký pohyb, na který je pes zvyklý, teď jsem zjistila, že ne, tak chci vyzkoušet, jestli to pro psa bude pomoc, když udělám oficiální posunek, když ne, tak na to kašlu...
já na ty zkoušky stejně asi zatim nepůju, ona je teď nějak mimo, minule při odložení za pochodu s přivoláním ležela jak trubka, všichni psi dávno u nohy a já jí musela volat asi 3 x než to zaregistrovala a přišla tak pro změnu včera při dlouhodobém odložení přišla hned a bez povelu a taky ještě neumí aport, naštěstí už ho aspoň přinese, ale s předsedáním a odevzdáním teprv začínám...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:24
- Nahlásit
Eny
jo ale ještě bych ráda zkusila revír, šlo by to? já bych potřebovala, aby mi někdo řekl co a jak, ne že bych chtěla dělat nějaké zkoušky z obran, ale každej cvik dobrej, ne? (i když s podáváním pacičky jsem doma zle pochodila, u vlčáka )
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 11:02
- Nahlásit
venda
to víš že šlo, se přihlaš vysvětlím po ukončení poslušností
|