Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / elektronický obojek proti štěkání
Autor Zpráva
rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 19:30
- Nahlásit

neznáte někdo prodejnu chovatelských potřeb v Jižních Čechách,kde obojky půjčují za úplatu?Kamarádka má problém s fenkou, která nepřetržitě štěká několik hodin bezdůvodně.

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 19:57
- Nahlásit

protistekaci obojok je drastak, moze psa tak akurat vynervovat

nepřetržitě štěká několik hodin bezdůvodně.
pokial nie je uplna psycho, tak urcite nesteka bezdovodne

rogersova
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2008 20:11
- Nahlásit

prý štěká ven na ulici a nikdo tam není.Vynechávají jí až hlasivky.
Našla jsem ultrazvukový obojek proti štěkání,to je obdobné?

jak jinak bez obojku ji to odnaučit?

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 08:38
- Nahlásit

rogersova
jak jinak bez obojku ji to odnaučit?
Těžko...

neznáte někdo prodejnu chovatelských potřeb v Jižních Čechách,kde obojky půjčují za úplatu?
Neznám, až to zjistíš, dej vědět, taky by se mi šiknul

Jen můj pesan nevyje bezdůvodně, ale jen když je doma sám

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 09:28
- Nahlásit

rogersova
ma ta fenka dostatok pohybu alebo ineho zamestnania?

zuska
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 10:15
- Nahlásit

S obojkama je to těžké - když pes štěká jen protože neumí být doma sám ale v hlavě to má v pořádku, lze to pamaličkým navykáním na samotu odstranit - bohužel ne vždy je na to dostatek času a prostoru (chce to fakt interval, kdy je pes sám zvyšovat postupně a ne z nuly jít hned na 8 hodiny samoty, kdy je člověk třeba v práci. Pak jsou psi, kteří štěkají z histerie, jsou psychouši a těm nepomůže ani obojek (naopak, když histerka dostane ránu, ještě víc pak ječí) ani nic jinýho, co znám... možná udělat si dovolenou v Africe a navštívit tam nějakého šamana, ať vám psa začaruje Já mám třeba všechny 3 typy psů, takže docela bohaté zkušenosti (včetně zkušeností s obojkama): 1. můj malý knírač - to je chodící štěkací stroj, obojek to žene jenom do extrému, páč fena je citlivka a na bolest reaguje opravdu přehnaně 2. foxli - ti jsou o samotě v pohodě, ovšem ve vybraných situacích psychovatí tak, že s tím něco svést je opravdu umění (zvuk zvonku, netypický pohyb rachot za dveřma... - to si prostě zaštěkají) 3. kraťanda - představitel typického vyrovnaného psího kliďase, který je všude a vždy o samotě naprosto v pohodě, odpočívá a na tak nedůstojnou činnost jako štěkání z vysoka prdí)

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 13:24
- Nahlásit

rogersova
co kdyby tak ta Vaše kamarádka za mnou zašla? Zkusíme s tou fenkou něco udělat - ale předem upozorňuji, že jsem odpůrcem nějakých protištěkacích obojků apod. Tam je problém jistě někde skrytý - jen na to přijít. Kdyby měla zájem to nějak řešit, tak ať mi brnkne na tel.: 723 724 672
Bydlím kousek od Českých Budějovic u Srubce. Kdyby měla strach, jako, že nemá peníze, tak jí vyřiďte, že strach mít nemusí a peníze nemusí žádné nosit a ani to po ní nebudu chtít. Je ale třeba, aby mi dala alespoň tři dny předem vědět.

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 15:36
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
děkuju, kontakt jsem předala

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2008 16:19
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
A máš nějakej tip na štěkání o samotě?

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2008 09:45
- Nahlásit

Hele, předevčírem přifrčel přítula z veteriny s novým infem - prý existuje něco (spray, nebo jakože ta vůně do zásuvky) co psi "zázračně" uklidňuje...... měl by to být synteticky vyrobený feromon (bo co to je), který vylučuje fena při kojení štěňat, a že to prej uvede do pohody a klídku každýho psa....
Sprej prý používají při střihání problémových psů (nastříkají si ho na ruce) a to do tý zásuvky by nám údajně mohlo pomoct s vytím psa osamotě doma ???

Slyšel jste o tom někdo?

Asi to koupíme a otestujem

Kniga
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2008 10:25
- Nahlásit

JJ slysela jsme o tom, taky to zvazuju...
Rozhodne lepsi zkusit todle nez hned ten obojek ne?

Ja mam problrm v tom, ze Spoty steka po mem odchodu, ne dlouho tak 3-15 minut, ale kdyz odchazim na ranni tak to je pet rano.... nastesti v nasem baraku je prepsovanu, i predstavensto druzstva ma snad kazdej pesana, takze zatim si nikdo nestezoval, ani kdyz jsme se na schuzi sama nabonzovala, ale stejne bych radis kdyby to nedelala... na samotu byla navykla, nedelala to, pak asi v sedmym mesici s tim zacla...

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2008 10:36
- Nahlásit

Kniga
jo,tak my už snad máme problém jen s večerama a místama nárazovým vytím (né jako hned po přestěhování - intenzivní štěkání a vytí třeba 9 hodin v kuse) .....

Právě teď čekáme na výplatu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání