| Autor |
Zpráva |
Tery
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:13
- Nahlásit
Dobrý den,
jen jsem se chtěla zeptat jestli někdo neví něco o "znacích",které se používají pro výcvik neslyšících pejsků. Mám doma fenečku, která je od narození hluchá a vymýšlet stále nové znaky, je čím dál těžší. Pomoc jsem hledala všude možně, ale marně. PROSÍM o jaké koli informace!
Děkuji
|
šíša
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:32
- Nahlásit
Tery
Zkus jít na mujpes.cz a natrefit tam na Habbu - ten má hluchou fenku a báječně vycvičenou, možná ti poradí.
|
Artemis
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 23:35
- Nahlásit
Také občas pracuji s hluchými psy. Sám jsem měl hluchou fenku kanaďáka, která přišla o sluch v důsledku "péče" bývalé paničky, která ji nechala projít zánět zvukovodů až na centrum rovnováhy. To jí bylo tehdy šest let, kdy jsem ji koupil.
Znakovou řeč si můžeš vymyslet sama. Osobně jsem ji přizpůsobil jejich řeči, aby to neměli tak složité v komunikaci se mnou ani se psy.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 07:07
- Nahlásit
Kamarádce vyskočil jednou pes špatně z auta (Jeepu) a spadl na hlavu na beton. Normálně vstal a běžel naproti jejím rodičům. Pak šli všichni do domu a volali psa k sobě. Nereagoval. Po chvíli se sám otočil a doběhl je. Trvalo jim asi hodinu, než jim došlo, že pes je hluchý. Je mi jí hrozně líto, protože prvních pár dní žila jakoby nic (ale ta hrůza nemožnosti přivolání, nemožnosti korigovat psa hlasem, když nic jiného takřka nezná). Párkrát skoro vběhla pod auto, lekla se koně za sebou apod. a dnes se od kamošky nehne na krok. Drží se jí jako klíště a nepřetržitě se jí dívá do očí...
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:25
- Nahlásit
Tery, promiň že odbíhám od tématu - jinak klobouk dolů před tvým rozhodnutím fenku cvičit. Jsi registrovaná na tento nick dlouho? Do včerejška jsem ho totiž používala já a dnes jsi mi ho nějakým záhadným způsobem přebrala - určitě bez úmyslu, prostě to byla náhoda. Jen prosím pro všechny - Tery s bígly bez PP = teď Terka. To jen na vysvětlenou, kdyby si tě někdo se mnou spletl. Pokud Ti začnou vyčítat, že chováš psy bez PP - tak to prostě patří na moji hlavu!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:15
- Nahlásit
Terka
Myslím, že s tím tvým nickem to bylo tak, že jsi ho jenom používala, ale zaregistrovaný jsi ho neměla, ne? Vždyť všechny tvoje předchozí příspěvky jsou sice od Tery, ale neměla jsi pod tím uvedeno slovo člen. No, a teď přišel někdo jiný a na ten nick se zaregistroval, takže už ho nemůžeš používat. To je jenom moje logické vyvození, takže to není nijak směrodatné
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:19
- Nahlásit
Mel
Já spíš přemýšlím nad tím, jestli není rozdil mezi nickem registrovaným ke garelii a nickem registrovaným tay na diskuzi... To by možná mnohé vysvětlovalo...
|
Artemis
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:43
- Nahlásit
Garfield
dnes se od kamošky nehne na krok. Drží se jí jako klíště a nepřetržitě se jí dívá do očí...
To byl přesně můj případ. Vysvobodil jsem šestiletou fenku kanaďáka a jejího čtyř a půlletého syna z doživotního věznění v kotci. Fenka kopírovala syna, tak jsem až později poznal, že je hluchá, což nevěděla snad ani její bývalá majitelka. Měl jsem fenku naučenou na neustálý oční kontakt a jen gesty jsem ji vedl. Na volno bez vodítka i po městě v normálním provozu. Nikdo jiný ji však ovládat nedokázal, proto se stala na mě zcela závislou. Mnoha lidem jsem o její hluchotě musel říci, protože to na první pohled nebylo vůbec poznat.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 11:34
- Nahlásit
Mel a Eimy - tak to mě vůbec nenapadlo a určitě to tak bude! Já jsem byla přesvědčená, že když se zaregistruju na galerii, tak to platí na celých stránkách! Ve spodním políčku uživatelské jméno mi naskočilo vždycky Tery a já jsem to dál neřešila. Tak přece jenom díky za radu!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 11:49
- Nahlásit
Terko, na ifauině jsem ti psala, že email předám- už ho má......ozve se ti.
|
Habba
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:55
- Nahlásit
zandule zandule ))
SISA: diky za pochvalu, ale ja te asi neznam ))
|
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:03
- Nahlásit
Habbo ty jsi jako "šerlok holmes" )))
|
Habba
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:05
- Nahlásit
zanda: toho sem to ucil... moc mu to ale neslo ))
|
šíša
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:50
- Nahlásit
Habba
Já jen četl tvůj příběh a moc se mi líbil a myslel jsem že bys třeba pomoh nebo někoho doporučil.
|
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:56
- Nahlásit
šíšo, krásně napsaný to je,vid )) já byla až dojatá.
|
šíša
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:58
- Nahlásit
žanda
já taky.
|
Habba
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 20:40
- Nahlásit
)) tak ja teda napisu knizku jo? )) Tery jsem uz psal, tak pockame jestli se ozve jinak diky za dvojnasobnou chvalu, zacinam byt trosicku namyslenej ))
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:20
- Nahlásit
a že je štěňátko hluchý ti řekl chovatel a nebo jsi na to přišla, až když jsi si ho přinesla dom.
Od jakého dne-týdne se pozná, že je štěně hluchý???
|
Tery
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 14:05
- Nahlásit
Možná už je pozdě, ale i přesto všem DĚKUJI a anonymovi obzvláště!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Čen 2005 15:25
- Nahlásit
tery ......není zač-anonymovi nejde moc pc na logování (, už ti psal vid )tak držím palce.
|
Habba
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:14
- Nahlásit
Tery: v jakym slova smyslu pozde? proc ses neozvala?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:32
- Nahlásit
Garfield: je to smutné
|