| Autor |
Zpráva |
mery42
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 17:05
- Nahlásit
Ahoj, mám tříměsíční štěně NOxRovajler (zachránil jsem ho před utracením). Je hodně chytrý a na všechno zatím reaguje a učí se velice dobře. Na procházce je stále na volno výjma přechodu silnice. Včera se mi poprvé stalo, že při návratu z hodinové procházky odmítl vejít do vchodu baráku. Proste si sedl dva metry před vchodem a nereagoval. Dneska ráno se to opakovalo. Popravdě nevím co s tím dělat - brát ho na vodítko před návratem nechci, aby si to pak nespojoval. Máte, prosím s tímto někdo zkušenost a jak jste to řešili ? Děkuji moc, Mário
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 17:32
- Nahlásit
mery42
tak pokud nechces pouzit voditko, mario, doporucuji do obojku psa vsit kovovou desticku a na prochazky si brat silnejsi elektromagnet.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:52
- Nahlásit
argosek
asi tak nějak
mery42
jestli použiješ vodítko nebo ne, to už je docela irelevantní, protože to chytré psisko už si i bez vodítka spojilo, kdy procházka končí, a proto domů nechce:-P... hehe, moje štěndo to občas zkouší taky - prostě vidí, že jdu ke dveřím a je jasné, že je konec srandy a jde se dom... Chce to psa motivovat, dokázat mu, že je proč se domů těšit: takže mít po kapsách hodně mlsek, hračky, se štěndem blbnout a přesvědčit ho, že když za páníkama chodit nebude, tak o hodně přijde!!:-D Na tomhle principu staví všechno.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:06
- Nahlásit
mery42brát ho na vodítko před návratem nechci, aby si to pak nespojoval.
neviem, ci tomuto dost dobre rozumiem: vobec ho neucis chodit na voditku?
alebo aky je dovod, preco by si nemal voditko spajat s navratom domov?
ak nechces pouzit voditko, musis psa presvedcit inac, nenechat ho, aby ta ignoroval a robil si z teba vrtulu...ako to urobis, je na tebe, lebo musis zistit, na co tovj pes najlepsie reaguje.
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:19
- Nahlásit
Muj pes po navratu z prochazky ocekava hrani a cviceni na zahrade, coz miluje a nasledne bastu, takze se z prochazek riti jako raketa. Mozna ho zkus motivovat podobne.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:33
- Nahlásit
Bela
podle mě je to myšleno tak, že ho nechce brát na vodítko, než se pujde domů, aby si nespojil vodítko=konec procházky a je asi obava, aby pak pes neměl tendence nechtít přijít na zavolání pokaždé když vytáhne vodítko.
Ale to už jsou překombinované pohledy na věc. Zkus se na věc dívat z psího pohledu: nechce domů, protože je tam nuda a na rocházkách ho to víc baví - řešení: udělat zábavu i doma, aby neměl důvod se tam netěšit. První krok: pes čapne před barákem na zadek a stávkuje - ťvoje odpověď? vytáhnout hračky, mlsky, cokoliv a přesvědčit ho, že když bude chtít zůstat venku, tak přijde o tu skvělou srandu, která se bude dít uvnitř.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:47
- Nahlásit
zuskapodle mě je to myšleno tak, že ho nechce brát na vodítko, než se pujde domů, aby si nespojil vodítko=konec procházky a je asi obava, aby pak pes neměl tendence nechtít přijít na zavolání pokaždé když vytáhne vodítko.
aha, no asi tak nejako to bude
co je ale mylny predpoklad...
mery42
...lebo pes by si celkovo a vseobecne nemal spajat s voditkom nic negativne. ja nasho doteraz odmenim, ked ho napr. po hrach behani ma volno pripinam naspat na voditko, ze sa ide domov, aj pocas chodze na voditku ho predbezne odmenujem - precvicujem tak stale napr. chodzu pri nohe, sustredenie na mna, atd.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:47
- Nahlásit
mery42
Prodluž procházky. Zdá se, že se mu zdají krátké
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:49
- Nahlásit
mery42
mně to Veverucha dělala taky, jen si jen "nesedla", ale natvrdo mi zdrhla za plot, odkud se vrátila, až když se jí chtělo. Já ji celou dobu jen mohla jak trubka sledovat, jak si krásně běhá za plotem a prdí na mě...
Já jsem tehdy využila toho, že je šíleně žravá a průběžně jsem jí na prochajdě cpala dobroty a množství těch dobrot jsem stupňovala s blížícím se domem... A jí přišlo výhodnější se držet u mě a čekat, jestli něco kápne, než si lítat za plotem samotná...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:49
- Nahlásit
aren
nasemu sa daju vsetky kratke a stale ma obcas tendenciu robit presne to iste, dokonca aj na voditku .
Sadne si asi meter od vchodu do baraku, mne chrbtom a hra sa na "pana Ignoranta"
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 09:02
- Nahlásit
Tak ho ber na vodítko v různou dobu a nespojí si to. Voni nejsou blbí, jak se budeš blížit k domovu, stejně bude vědět, že se jde dom, takže vodítkem určo nic nezkazíš
Moji bobši mají zase spojený konec vycházky s přípravou snídaně nebo večeře. A nebo s tím, že si udělám baštu já a jde se za půl hodiny zase ven
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 09:02 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
No my sice na tom takhle nejsme, ale když byla menší a my se vraceli domů tak se cestou zpátky začala táhnout jak "smrad"
Ale máme stejný problém, když jí bereme do práce (1x za týden). Lehne si před kancelář na chodbu a nechce do vnitř, ale perfektně zabírá pamlsek (teď už teda i povel)
jo a na vodítku také nevidím nic špatného, my ho používáme dost podobně jako ty, prostě po silnici, a pak na cestu domů, a nevidím důvod, proč by si to měla nějak špatně vykládat...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 10:15
- Nahlásit
Kasiamy se vraceli domů tak se cestou zpátky začala táhnout jak "smrad"
heh, to tiez velmi dobre poznam. nasi obaja boli/su po ceste domov zrazu straaasne zaneprazdneni, a nutne musia minimalne 10 minut ocuchavat kazdy konarik, listocek a stebielko travy, na ktore kapnu
|
Konvicka23
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 12:06
- Nahlásit
Zdravím, mám opačný problém můj dvou měsíční AST nechce nikde chodit, maximálně ven vyčůrat a zase domů. Na delší procházku jde jen tam kde to nezná. Jak ho mám přimět, aby chtěl chodit ven.
|
Rocco
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 14:08
- Nahlásit
žrádlo .....Rocco z procházky jde velmi ochotně a čím blíže k baráku, tím lépe poslouchá, protože velmi dobře ví, že prů.er = hladovka (což je pro něj největší trest) ale v pubertě taky blbnul a vymýšlela jsem různé fíglíky, jak ho dostat do kotce.....žrádlo většinou zabralo.
AST nechce ven ? Není mu zima ? Kup mu obleček Rocco dnes ráno taky nechtěl jít - na boudě mu vonělo kuře a venku "chcalo a chcalo".....
Jinak to chce venku nějakou zábavu - psy, hračky , že by byl taková blůma se mi věřit nechce. Možná kratší procházky, jestli neí moc unavenej......
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:22
- Nahlásit
Konvicka23
Navrhuji výše naznačené řešení magnetem, jen obrátit póly a postavit se s mínusem před dům a psa obléci do rovněž mínusového oblečku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 15:43
- Nahlásit
Konvicka23
Na delší procházku jde jen tam kde to nezná
Napadlo mě jestli nebydlíš v moc rušné lokalitě?
|