Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jakými pamlsky odměňujete
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2008 21:02
- Nahlásit

my používáme játrovky v našem vydání tedy rybičkovky - stejnej recpt jen místo jater tam je filé.
jinak smraďavky - střívka, plíce, ouška .. mňam
občas jehněčí kostičky od gimbornu

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:21
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat na nějaký další rady ohledně pamlsků.
Jestli máte nějaký super co žádnej hafan v žádný situaci neodmítne.
Já mám psa, kterej není hračkovej a když ho potřebuju namotivovat tak přes papu to jde, jenže když je ve stresu (posledně to bylo na výstavě) a potřebuju jí nějak povzbudit tak mi vyplivovala i párek a sýr po kterých by se normálně utloukla
A to prosím není nijak zmlsaná, protože tvrdý rohlík nebo chleba je pro ní největší lahůdka.... jen prostě když není v pohodě tak všechno odmítá
Nějaká rada prosím?

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:32
- Nahlásit

Fajka
Nějaká rada prosím?
No na radu bych si netroufla, ale vlastní zkušeností jsem si ověřila, že i megažravý pes ve velkém stresu prdí na pamlsky, pak nemá cenu hledat jinou "značku" ale spíš potrénovat tu situaci, ze které se hroutí, aby byl natolik vyklidněný, že bude mít zájem o pamlsek a teprve pak ho tím povzbudit.

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:42
- Nahlásit

Gerda
pak nemá cenu hledat jinou "značku" ale spíš potrénovat tu situaci
no jo no, to já tak nějak tuším, ale ono je těžký trénovat aby se hodila do klidu na výstavě. Na každou výstavu je to hafo kiláků a když už tam jedu tak bych chtěla i vystavovat...
Je to i o tom, že když nevystavujem a já sem v klidu tak ani ona nestávkuje a je v pohodě, ale jak sem před vystavováním nervózní já tak je ona ze mě a já z ní a nevím jak z toho kolotoče ven

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:46
- Nahlásit

Fajka
A dala by se ta situace na výstavě nějak nasimulovat? Jako hodně lidí a psůch okolo, nebo vyrazit na výstavu jako diváci, ale dělat se psem stejné procedury, co se dělají v kruhu, nebo jak to tam chodí...vůbec netušim, jak to chodí na výstavách...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:48
- Nahlásit

Fajka
A nepomohlo by, kdyby jí předvedl někdo jiný?
Ještě mě napadlo, známých pes je nervozní jen na výstavách v halách, venku jí to nevadí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:50
- Nahlásit

Fajka
nejde aby ji zkusil vystavit někdo jinej? Klidnější-to nemyslím blbě, jen prostě, kdo není rozhozenej? Taky nevím jako Gerda, jak to chodí, ale - nedá se to domluvit třeba na klubovce? Tam se Vás třeba víc zná, tak zkusit poprosit o pomoc. ??

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:55
- Nahlásit

Gerda
A dala by se ta situace na výstavě nějak nasimulovat?
no to právě těžko protože když nevystavujem tak sem v klidů já i ona ajak mám vystavovat (sem trémista) tak jsem nervozní a ona to cítí a je též a zmatkuje no

kachna_
A nepomohlo by, kdyby jí předvedl někdo jiný
tak to by bohužel nešlo, páč je jí cvičím jen já a je to plemeno co s cizíma lidma absolutně nespolupracuje...

Sem právě myslela, že nějaký ten pamlsek co by jí zatemnil mozeček a zapoměla na to že sem nervózní já a šla by po pamlsku by tu situaci zlepšil... a když bych zase zjistila já že spolupracuje tak bych se taky zas uklidnila já ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 14:59
- Nahlásit

PetraK
nejde aby ji zkusil vystavit někdo jinej?
no nejdé nooo, cizej člověk absolutně nee a přítel kterej jedinej by teoreticky mohl páč je kliďas a jako jedinýho ho Fajkýš krom mě uznává, řekl že ne páč je to moje psisko a on není péskař ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:03
- Nahlásit

Fajka

oká a co maso teda. Syrový. vím, že na výstavě blbý, ale co už. I když možná spíš vařený, prý lehce povařený je víc voňavý-třeba kuřecí srdíčka. Ale rozhodně bych to měla jako vzácnost. nedávat jindy. Nikdy! Pochopitelně ji s tím "seznámit" třeba v rámci nacvičení postoje, nebo tak něco, ale jinak nic. nebo ty hnusný sušený rybičky??????

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:04
- Nahlásit

Fajka
a zapoměla na to že sem nervózní já
to se obávám asi úplně možný nebude.

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:04
- Nahlásit

Fajka
se budeš holt muset do klidu hodit hlavně ty... jinak souhlas s tím, že pokud je pes vystreslej, tak pamlsky nepomáhají, ani ty nejnej...
A já používám jako nejlepší pamlsky vařený hovězí maso nebo peču z jater pamlsky sama (recept tu byl v nějaké diskuzi - játra, vločky, vajíčko, česnek, majoránka plus nějaké další bylinky rozmixovat, vykydnout na pečící papír a upéct) - a těm neodolá fakt asi žádný pes

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:06
- Nahlásit

PetraK
oká a co maso teda. Syrový. vím, že na výstavě blbý, ale co už. I když možná spíš vařený, prý lehce povařený je víc voňavý-třeba kuřecí srdíčka.
aha díky za tip... určitě vyzkouším

Gerda
to se obávám asi úplně možný nebude.
hmmm...
aby to nakonec nedopadlo tak, že nejlepší pamlsek bude diazepam nebo lexaurin pro mě

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:06
- Nahlásit

Mel

Jo ty játrofky jsou dobrý, fachčili na ně i cizí psi

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:09
- Nahlásit

PetraK
jj, psi jsou po tom jak diví

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:09
- Nahlásit

Mel
jo ten recept už mám vyytištěnej, taky vyzkouším dííky

se budeš holt muset do klidu hodit hlavně ty...jinak souhlas s tím, že pokud je pes vystreslej, tak pamlsky nepomáhají, ani ty nejnej...
Mě to jako docela překvapilo, že všechno odmítá páč se mi to ještě nestalo

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:12
- Nahlásit

Fajka
že nejlepší pamlsek bude diazepam nebo lexaurin pro mě
Tak to si myslim uhodila hlavičkou na hřebík, uvidíš, že pak pro tebe bude každá výstava obdobím nejvyšší relaxace a klidu )))

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:12
- Nahlásit

Fajka
přítel má fenu RR, která se bojí střelby. Je to normální popelnice, sežere, na co přijde a když se střílí, tak do ní nedostanem vůbec nic...

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:13
- Nahlásit

že pak pro tebe bude každá výstava obdobím nejvyšší relaxace a klidu )))
taky pár panáků by to mohlo spravit... a nejlépe v kombinaci s výše uvedenými medikamenty :F

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:15
- Nahlásit

Gerda
Tak to si myslim uhodila hlavičkou na hřebík, uvidíš, že pak pro tebe bude každá výstava obdobím nejvyšší relaxace a klidu

Mel
přítel má fenu RR, která se bojí střelby. Je to normální popelnice, sežere, na co přijde a když se střílí, tak do ní nedostanem vůbec nic...
reakci na střelbu má teda taky když už jsme u toho, a jakákoliv bouřka nebo petarda tak se taky bojí
Ale jinak celkem dobrý, třeba ruch po Praze a v metru zvládá v celkem pohodě...

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:17
- Nahlásit

Mel
taky pár panáků by to mohlo spravit... a nejlépe v kombinaci s výše uvedenými medikamenty
ooooojééé tak to by bylo cirkusové představení číslo 2 páč já skoro nepiju a léky žádný neberu, to by byla vražedná kombinace aspoň pro mě teda

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:17
- Nahlásit

Fajka
aby to nakonec nedopadlo tak, že nejlepší pamlsek bude diazepam nebo lexaurin pro mě

tak teď jsi vyrubala zlatou pravdu asi

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:18
- Nahlásit

Fajka
aspoň pro mě teda

pleteš se , spíš pro okolní vystavující

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:19
- Nahlásit

Mel
taky pár panáků by to mohlo spravit... a nejlépe v kombinaci s výše uvedenými medikamenty
tady bych pak byla opatrnější a spíž zvažovala, nakolik si přeju rozjet nějakou super psychickou poruchu )))

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:21
- Nahlásit

PetraK
tak teď jsi vyrubala zlatou pravdu asi
NO supeeer si připadám jak ve filmu Krokodýl Dundie či jak se to píše... máš problééém ? Hoď ho v hospodě do placu, rozeberemeho a bude po problému!
Tak já du do řeznictví pro maso a játra a do lékarny pro prášeček a budem trénovat

Tady se čék hned koukne pravdě do očí

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:22
- Nahlásit

teď mě to napadlo! Nebejt hamoun - prášky sobě, panáky Fajkýšovi, bude povolnější - řiká se to tak ne???? A máte výstavu f kapce!

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:24
- Nahlásit

PetraK
prášky sobě, panáky Fajkýšovi, bude povolnější
to nendééé musí mít nejen zahnutý žuby nahoooru ale i vocas a to by nalitá asi nezvládla

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:24
- Nahlásit

Fajka
Tak já du do řeznictví pro maso a játra a do lékarny pro prášeček a budem trénovat
A kdyby to nepomohlo, prostě psa zmlať, to zabere dycky, rozhodně si to bude aspoň pamatovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:25
- Nahlásit

Fajka
Tady se čék hned koukne pravdě do očí

tady se vždycky rada najde

Hele nacvič si to, že o nic nejde. Nejde o život, nejde o vůbec nic, když se to nepovede - zůstaneš celá pohromadě ty i Fajkožrout obecný. NIC SE NEDĚJE! víš, že jsou horší věci - třebas - žvejkačka nalepená ve vlasech. Víš jakej to je průser? To je na holicí strojek!

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2008 15:26
- Nahlásit

Fajka

žuby naholu má, vocas podlepíme. jen se nesmí potácet.Tak si musíš najít míru - nebo Míru? To by mohla pomoct Janiii v tom případku

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání