Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / problém s povelem k noze
Autor Zpráva
lucka9999
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 12:28
- Nahlásit

S mým pejskem plemena westík jsem začala dost pozdě cvičit.Na poslušnost jsme začali chodit, až bylo našemu pejskovi 2 roky.Jako každý teriér je i on tvrdohlavý.Máme problém s povelem k noze.Obraty u nohy zvládá dobře,ale chození u nohy nám vůbec nejde.Sendík je velký čmuchal a pořád čmuchá,čmuchá a čmuchá. Řřeknu fuj a trochu trhnu vodítkem,ale on nic stále se věnuje svému čmuchání,zkoušela jsem ho také odlákat pamlskem,ale to také nezabralo.Nevím jak ho to odnaučit!Kvůli jeho zábavě jsme také začali stopu,to se našemu westíkovi opravdu líbí )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 13:15
- Nahlásit

lucka9999
Co má nejradši? K noze cvič vždy jen krátkou chvilku, a motivuj jej na to, co má nejraději-pamlsek, balonek, postupně se udržení pozornosti bude prodlužovat...

kiny
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 22:01
- Nahlásit

zkuste nějaký cvičení pozornosti, nemusí to být ani při chůzi u nohy, kouknese=pamlsek,hračka. Stejně tak i při tý chůzi, trhnete vodítkem, řeknete fuj a když se na vás alespoň koukne dostane piškot, chce to ale taky cvičit někde, kam nechodí moc psů, aby neměl takovej zájem čichat. Taky je dobrý mu pamlsky, nebo odměny jenom hodit, tak aby to u vaší nohy mohl chytit ne dávat, pak se víc soustředí a když se mu to nepovede chytnout, protože nedával pozor tak ho nenechat, aby si to vzal. Taky zkuste chodit rychleji, aby neměl čas čuchat

Tonda
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 11:16
- Nahlásit

lucka9999
Řřeknu fuj a trochu trhnu vodítkem,ale on nic stále se věnuje svému čmuchání
-pokud tomu vubec nevenuje pozornost,tak trhas malo
-cvicit ze zacatku doma,nebo treba na dvore kde nebude cuchat
-do leve dlane kus masa,tak aby o nem vedel
-jak pise kiny chodit rychleji

Tonda
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 11:32
- Nahlásit

isdpch
ja jsem schvalne napsal kus masa,proroze spoustu lidi si mysli,ze treba piskot je pro jejich pejska ten nejlepsi pamlsek.A pak si stezuji,ze pes na pamlsky neni.Ale on neni pamlsek jako pamlsek.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 11:39
- Nahlásit

Tonda
isdpch
Pořiďte si velkou smečku a na piškoty i na maso se můžete vykašlat. U nás se cvičí čistě jenom na žárlivost

Tonda
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 11:47
- Nahlásit

Biluška
Vim o cem mluvis.Jaka cvicit moc nebavi.A tak kdyz jsme venku,dam ho do odlozeni a prve jdu cvicit s Anubem.Kdyz je pak prohodim,Jake se tak strasne snazi,az se tomu smeji a mam strach aby si pri povelu "lehni" nevyrazil dech...

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 12:03
- Nahlásit

Tonda
To je přesně ono . Vezmu jednu z nich, ta se může přerazit samým blahem, že si panička vybrala právě ji. Zbytek vyvádí jak šílený a řvou "měěěě, měěě, vezmi měěě" . Jediní, u kterých musím použít pamlsky jsou Gozérka (ta má na háku cokoliv kromě slepic, tudíž je jí jedno, že cvičí ostatní) a Mia (stejný případ, ale nezajímají ji slepice, nýbrž hovna)

iwules
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:29
- Nahlásit

Prosím o radu má dost podobný problé. Mam bígla 10 měsíců. Nevm jak upoutat její pozornost. když mam pamlsek - nic, když mam dobrej pamlsek jako je maso tak skáče. když čuchá já na ní houknu a podívá se začnu chválit tak zase skáče když jí strhnu vodítkem začne čuchat a tak furt dokola. Jakmile mam balonek nebo cokoliv jinýho je to to samý. bud to je zajímavý a skáče nebo neni a čuchá. V tom lepšim případě nečuchá ale jde si podle sebe. Pomalá chůze nám docela jde ale když jdu normálně nebo rychle je 20cm odemě (i víc). Nevíte jak ji nalákat aby na mě koukala ale neskákala a jak ji naučit chodit uplně u nohy?

zelmont
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:42
- Nahlásit

iwules

Univerzální rada na všechno
Nacpat do pytle, seřezat násadou od krumpáče a pověsit na pár dní na strom. Potom opakovat nakládačku a z pytle vysipat.

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:46
- Nahlásit

zelmont

hele nezalozil sis na RD foru nick urugona?

ps: kde mam sehnat pytel dost velky na barunu?

iwules
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:50
- Nahlásit

zelmont
jo dík tohle bylo moje náhradní řešení když mi nic neporadíte eště mě napadlo přilepit jí k noze izolepou ale ten tvuj nápad je lepší-dík

zelmont
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:53
- Nahlásit

argosek
Ten nick neznám vystupuju tam stejně jako tady pod nickem hegeš nebo zelmont.

Pytel seženeš v jakýkoliv fabrice kde používaj: potaš, suřík, ledek asi i mnoho jinýho vozej jim to buď v půlkubikovejch nebo kubikovejch žokách.

zelmont
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 20:55
- Nahlásit

iwules
No nevím, ale mě by pes nalepenej těsně u nohy sr.. teda štval
dvacet centimetrů se mi zdá celkem rozumnejch.

benda2
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 09:55
- Nahlásit

iwules
přihlaš se na forum R. Desenského. Tam je holka s nickem Petra, která aktivně a hodně cvičí bígla. Ten její umí všechno a co neumí se naučí.
Ona Ti poradí.

benda2
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 09:56
- Nahlásit

jo a když do názvu tématu k dotazu připíšeš "bígl" tak budeš mít odpověď velmi rychle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání