| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:21
- Nahlásit
Prosím o radu : konečně jsem se se svojí psicí dostala do fáze,že už mne netahá za sebou,ale přesto, ikdyž jde v pohodě u nohy,tak musí být tak nějak kousek napřed. U mé levé nohy je někde v úrovni poloviny trupu.... Co s tím?
|
aress
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 10:55
- Nahlásit
presne to iste mam aj ja,netaha ale aj tak ide na pred,vis mne to staci nekterych psov to nenaucis
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:52
- Nahlásit
aress
není pravda, že "někteří psi" se nenaučí chodit správně u nohy...jestliže vám stačí, když pes netahá, ale jde před vámi, je to vaše stanovisko a vaše volba, ale tvrdit, že se to někteří nenaučí je jen výmluva. Správným tréninkem a trpělivostí jde všechno. Mně to pes dělá taky, ale trénujeme. Na žravé psy většinou platí např. oblíbený pamlsek držený v pravé ruce současně s vodítkem asi tak v úrovni pasu (záleží na velikosti psa...) - např. u dogy je třeba ruku držet výš....Psa to motivuje k tomu, aby sledoval pamlsek a to pokud jde před vámi dost dobře nemůže, takže se přirozeně zařadí k noze a už je kus práce hotovo...Jakmile pes chviličku jde přesně, okamžitě odměnit, dát do ruky další pamlsek a totéž....
Pokud je pes spíše na hračky než na jídlo, dá se dělat totéž s hračkou.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 19:18
- Nahlásit
Evik
Díky moc za radu. Já mám boxerku,tudíž pamlsek nebo hračka ji tzv. rozeskáče... Vypadá to asi tak,že začne místo chůze poskakovat a šaškovat,takže tudy bohužel cesta nevede. Faktem je,že když jdeme z procházky a je unavená a blížíme se k domovu,tak jde ukázkově a já ji chválím až se lidi otáčejí ! Když vycházíme z domu,tak se těší a jde trochu napřed. Bude jí teprve rok,takže je ještě prdlá a za každým letícím listem letí a já za ní... Jenže bych s ní chtěla udělat aspoň ZZO,tak to chození u nohy chci vylepšit!???
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 19:37
- Nahlásit
Fist
Já ji usměrňuju,to zase jó! Dřív měla i tendenci se vodit sama za vodítko,cupovala ho atd. To jsem rázně zakročila. Ale zase na druhou stranu nemám ráda psy,kteří smutně sice předpisově,ale schlíple kráčí u nohy pána... Ona dřív dost tahala,což jsme už odbourali,ale ikdyž podle ní už jde krásně u nohy,tak trochu vyčuhuje!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 20:25
- Nahlásit
Fist
Ačkoli argumentuju,tak nemusíš mlčet! Já se ráda poučím a vyzkouším rady zkušenějších. Jinak s čubinou na cvičák chodím,odbornou literaturu čtu taky a na jejích jedenáct měsíců si myslím,že poslouchá celkem dobře. Jen s tímhle jsem chtěla "nenásilně" pomoct.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:45 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
to ola: je dobře, že ti fenka ochotně cvičí. S tou chůzí u nohy to chce hodně času, u většiny pejsků je to celkem zdlouhavá záležitost, třeba i několik měsíců. Člověku se zdá, když nevidí výsledek hned (třeba za pár dnů nebo týdnů), myslí si že to nikam nevede, ale ono to tak vždy není. Ve škole se také nenaučíš číst za měsíc. Chce to hodně trpělivosti a fenku často a s klidem usměrňovat. Mám ovčouna a při ukázání míčku byl také jako na pérech, skákal, vytáčel se, předbíhal, aby na míček lépe viděl. Já to také nejdříve s míčkem hodila k ledu, (a vyzkoušla kde co jiného) ale nekonec jsem se k míčku s maximální trpělivostí vrátila, psa si vždy srovnala k noze a i po pár (třeba jen dvou, třech krocích) blížících se chůzi u nohy jsem ho pochválila a míček mu hodila. vodila jsem ho u toho na krátké smyčce (ouško), aby mohl hned za míčkem vyběhnou a pochavlu tak dostal hned, a abych si ho při chůzi mohla korigovat do patřičné polohy. Je to cesta na dlouhou trať, ale myslím, že se vyplatí. Jestli máš čubinu hodně temperamentní, chce to o to více klidu a usměrňování z tvé strany - neboj ona to určitě pochopí!
|