Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Řetízkový obojek-kvalita
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:12
- Nahlásit

Nevíte někdo o nějakém extra kvalitním řetízkovém stahováku? Drak si jaksi usmyslel, že půjde proti vůli sloupu-byl přivázaný, a jaksi přetrhl ne zrovna tenký obojek. Taky už urval pár karabin a nylonové lanko, takže bych potřebovala nějaký obojek, který je fakt fest, musí mít dobré svary za jakoukoli cenu.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:36
- Nahlásit

Doporučuju kvalitní kožený stahovák, nejlépe armádní. Ten toho vydrží vážně dost.
Kamošoi dogáč trhal řetízkový stahováky jak na běžícím páse, ale od té doby, co jsem mu sehnala armádní koženej, má klid.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:39 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi
A dá se na něm cvičit? Potřebuji to na cvičení, ten pes je na takové podněty sice vnímavý, ale kožený nevím nevím, to by mu moc neřeklo asi...možná kdyby to byla kulatá kůže, ale zas co ty svary...jinak kožené vodítko taky utrpělo škodu přetrhnutím, ale to zas Bucka. Mi prostě nic nevydrží.
Na normální chození mám pro oba 5 cm obojek od Magu a ten je kvalitní, ten mi vyhovuje.

Jinak na stahování ho nikdy nastavený nemívám, nejde mi o to, aby stahoval, aby aby pes to zatáhnutí vnímal-prostě řetízek kde se ten tvůj kožený dá koupit?

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:46
- Nahlásit

Mucholabka
Ptas se na obojek kvuli uvazu nebo cviceni? V uvodu hovoris o sloupu a uvazovani. Stejne jako Bullvnouzi muzu doporucit armadni kozeny obojek. Udrzi v "drcu" na uvazu v pohode rtw.
Na cviceni - ja mam normal retizkace, hlavne, aby oka byly kvalitne svareny. Na vystavach se nechaji sehnat kvalitni. Ale pravda, pri cviceni moc neskubu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:50
- Nahlásit

Fifi
On byl na tom úvaze jen chvilku, holt bráchovi nejde vysvětlit, že řetízek není na uvazování to pravé ořechové na úvaz jinak samo používám ten Mag.
Nebo když jdu s Drakem ven a vím, že budu cvičit třeba na ulici, že mu budu vysvětlovat, že na psy se neštěká nebo hovna nežerou, tak to taky užívám. On je schopný škubnout nejen proto, že by za něčím chtěl, ale třeba i proto, že se lekne, pořád to v něm ještě je, a to jde taky silou

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:55
- Nahlásit

No jestli ti jde o přiškrcení psa, tak se tím přiškrtit dá docela slušně, když ho máš správně nasazenej. Jestli ti jde jen o psův pocit, že má řetízek, pak moc nechápu, proč praskaj...

Jinak sehnat se dá jen, když znáš někoho u psovodů v armádě. Ale mohla bych ho v týdnu nafotit a dobrej sedlář ti ho určitě ušije.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 21:59
- Nahlásit

A ty karabiny jsou dobrý horolezecký. Jsou různě veliký a dost pevný. Navíc se zavřený daj zašroubovat, takže nehrozí samovolý odepnutí, jak se občas u normálních stavá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:01 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi
Vždyť píšu, že to nepoužívám na stahování!!! Tak jaké přiškrcení? Nepotřebuju ho přiškrtit, ale dát mu trošku impulz, když má zrovna zatemněno. Na cvičáku s širokým obojkem taky moc úspěchů nesklízím.

Jestli ti jde jen o psův pocit, že má řetízek, pak moc nechápu, proč praskaj...
No, když je na něm zapnutý a škubne, tak bych to docela chápala-prostě trh a dup, obojek v pytli. Má sílu. Nechci se dočkat toho, že bude na řetízku, uvidí psa, vlítne na něj, protože rupne obojek. Nebo projede traktor, pes se z toho posere, rupne obojek a skončí pod traktorem.

Občas to dělám tak, že nosí dva obojky a dvě vodítka, jak má pindy k psovi za plotem, trhnu vodítkem s řetízkem, řeknu mu nesmíš a fungujem dál na širokém obojku. Na nesmíš už v tomhle smyslu docela rozumí.

Jednou jsem venčila kokra, který měl řetízek-sice tenčí, ale taky se usmyslel, že zatáhne, a bylo po obojku. Dvouřadý.

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:06
- Nahlásit

bullvnouzi
kde to kupujes, ten obojok?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:13
- Nahlásit

to Mucholabka - Se hned necerti. Pisu odpoved a nevidim dovysvetleni, ne.

to Bela - Neda se koupit. Bud sehnat pres znamy v armade nebo nechat usit. V pripade zajmu nafotim, pomerim a poslu. Ale az v tydnu.

AOZ
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:14
- Nahlásit

Mucholabka
já mám jednořadý byl do 100 z normálního zveráče, má ho už asi 4 roky, a funguje pořád, a to ho má na cvičení na stahování, i na poslušnost u figuranta, kde ta chuť je veliká. nebo kožený, nylonový hubený třeba jenom 2 cm

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:17
- Nahlásit

bullvnouzi
super! Diki!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:21
- Nahlásit

bullvnouzi
Se nečertím, jenom to tak blbě píšu. Promiň.

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:25
- Nahlásit

Mucholabka
já mám tenhle, udrží na obraně mého padesátikilového psa, který trhal obyč. řetízky jak nic. Je na něj i nějaká záruka, už si to nepamatuju, mám ho dlouho a furt drží...jen je trochu dražší

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:27
- Nahlásit

Ebony
Vidíš, ty jsi to pravé, co potřebuju. Nevím sice, jaká síla je 250 kp, ale díky moc, snad to něco vydrží.

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:28
- Nahlásit

bullvnouzi
mně přetrhl i ten armádní...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:35
- Nahlásit

to Ebony - A co máš, slona? Jsem teda ráda, že mám psa - netrhače. Jo a na obrany jsem si pujčovala armádní postroj a držel naštestí slušně. A zas fakt je ten, že na silový věci nehrajem a zakládám si na hlase a posuncích. Ale to už je off topic.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:39
- Nahlásit

bullvnouzi
No, my si na hlase a posuncích moc zakládat nemůžem, jsem ráda, že aspoň trochu vnímá, že už není tak zaslepený buď strachem, nebo vidinou oběda ze psa.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:45
- Nahlásit

Tak to je mi jasný. My si na tom zakládáme od malička. Vy dva v tom bohužel máte pořadnou mezeru.

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:47
- Nahlásit

bullvnouzi
jo, mám slona , přetrhl na obraně i manmaťáckej postroj, výrobci z toho byli tak vyděšení, protože se jim to nikdy nestalo, že mi ho hned vyměnili za nový, ale já už jsem mu ho raději nenavlíkla

to co má na krku je ještě jeden z mála obojků, co ho udrží, R4D, jinak je to oficiální testovač obojků a vodítek na obraně, co nepřetrhne on, už nikdo

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:54
- Nahlásit

Ebony co to je? Ovčák? Omlouvám se, ale datlim z mobilu, takže ty obrázky nic moc.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 22:57
- Nahlásit

bullvnouzi
Jak vy to všichni děláte z mobilu? Co na to musím mít? Mám tři roky starou nokii za 3000, to mi asi nepůjde, co...

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:00
- Nahlásit

bullvnouzi
no v papírech to má německý ovčák, ale skutečnost je trochu větší

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:04
- Nahlásit

to M - No minimalně to chce lepší barevnej displej. Já mám SE k700i a valí mi to dobře. A mám paušál na neomezený data za 230kč asi.

to E - My little pony?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:07 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi
Hm, tak lepší mobil, stejně chci nový. Mám zaměstnaneckou sim, tak mě nějaké platby moc neprdí

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:19
- Nahlásit

Ebony
Jednou se mi povedlo koupit vodítko s karabinami z této slitiny.Byly fakt nerozbitné.Jen vodítko bohužel nevydrželo.
Vyrábí se obojek i s drobnějšími očky?
Náš tank také všechno trhá.

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:25
- Nahlásit

Smečka
osptavdlnujem sa vsetkym za totalne OT, ale musim sa spytat: - ako to slo na SK (heslo "prietrtky)?

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:27
- Nahlásit

Bela
Jsme doufám v očekávání

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:34
- Nahlásit

SmečkaJsme doufám v očekávání

tak drzim palce, nech sa zadaria krasne cesko-slovenske steniatka (v tomto pripade doslova a na druhu )

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 23:38
- Nahlásit

Bela
Dík.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání