Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / chodza pri nohe
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 18:38
- Nahlásit

chcela som sa spytat, ci vas pes pri chodzi pri nohe na vas pozera? a ze ci to robil uz od zaciatku alebo ste sa k tomu dopracovali casom?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 18:48
- Nahlásit

lusy13
chcela som sa spytat, ci vas pes pri chodzi pri nohe na vas pozera? a ze ci to robil uz od zaciatku alebo ste sa k tomu dopracovali casom?
Nebude se na tebe dívat,pokud ho to cíleně nenaučíš,třeba pomocí balonku nebo pamlsku.Ale do praxe je to k ničemu,uplatníš to leda tak při určitém stylu výcviku.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 18:51
- Nahlásit

lusy13
Moj sa pozrie obcas, ci ma neprehovori na koniec toho utrpenia

lusy13
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 18:58
- Nahlásit

davidkova renata
ani by som to nerozoberala, keby mi raz tu chodzu nerobil s hlavou otocenou na mna. on vzdy chodi pri nohe a nedokazem ho zaujat nicim. ani loptickou ani pamlskami. ale 3 dni dozadu som s nim cvicala a ten peso zo mna oci nespustil. pri zastaveni rychlo sadol a robil vsetky povely ukazkovo. uplne ho to v ten den bavilo. no bohuzial iba v ten den. odvtedy zasa chodi ako komu sa nechce.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 19:22
- Nahlásit

lusy13
No něčím jsi ho zaujmout musela,třeba jiným tonem nebo přístupem nebo tak něco.Tak zkus něco ,co má rád,hračku nebo něco chlupatýho..nevim..něco rád má ne?Já bych to měla snadný,čuba je žravá jak kyselina,oka by ze mne nespustila.Já to ale moc nepoužívám,cvičíme jen tak jak se nám chce a při chůzi u nohy v provozu bychom se přerazily obě.Mě třeba reaguje i na mluvení(ale ne zas moc,to dlouho nevydrží),prostě kontakt...Ty chceš jít na zkoušky?

lusy13
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 19:55
- Nahlásit

davidkova renata
to by som rada vedela, ze cim som ho zaujala. lebo to iste som potom skusala dalsie dni a uplne bez zaujmu. on ma rad aj aportik aj pamlsky, ale pri chodze pri nohe ho nic nezaujima. nanajvys ked mu ukazem pamlskok mi po nom cvakne, ale hlavu neotoci. asi mal v ten den horucku.
Ty chceš jít na zkoušky?
tak to este neviem. ale asi fakt to v beznom zivote potrebovat nebudem. ale ked sme trenovali tak sa mi vtedy ani nezdalo, ze by som ho mucila, ked to robil s radostou.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 19:58
- Nahlásit

lusy13
on ma rad aj aportik aj pamlsky, ale pri chodze pri nohe ho nic nezaujima. nanajvys ked mu ukazem pamlskok mi po nom cvakne, ale hlavu neotoci
No tak.Tak proč by ti to nešlo?Cvičilas někdy nebo začínáš?Existujou metodiky tak abych tu nezdržovala

lusy13
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 20:28
- Nahlásit

davidkova renata
podla toho co myslis tym cvicenim. vzdy som si cvicila psa. s tymto som uz aj na cvicak chodila, ale je pravda, ze som nikdy od psov nevyzadovala, aby sa na mna pozerali a chodili mi pekne aj bez voditka. tak ono je to asi zbytocne ak by som nechcela ist na skusku, ze?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 20:49
- Nahlásit

lusy13
No koukat na tebe fakt nemusej,ale bez vodítka to není zbytečný
Cvičením myslím v tomto případě vyloženě cílenou přípravu na nějakou zkoušku.Kolik je psovi?

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 21:04
- Nahlásit

U mě se Pupy dívá jenom někdy. Je zvláštní to že když mám v ruce balonek musím jí hrozně dráždit jde u nohy krásně. sice hopsá po balonku ale jde docela hezky. Ale když v ruce nic nemám řeknu k noze jak u balonku tak nic, jde bud moc předemnou nebo moc do strany.
Jo taky hned musí vše očuchávat, chci aby šla u nohy a ona šup a už pracuje čumák.
Nojo no. Jakej pán takový pes.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 21:39
- Nahlásit

Pupy
Jo taky hned musí vše očuchávat, chci aby šla u nohy a ona šup a už pracuje čumák

No to by neměla i když není na ííípu

lusy13
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 23:33
- Nahlásit

davidkova renata
ale bez vodítka to není zbytečný
to zbytocne som myslela iba na to pozerania. a ako aj pisala Pupy aj on ked sa nepozera na mna, tak si sem tam zbera nieco po zemi. ten jeden den bol fakt sustredeni iba na mna a povely. a ma 5 mesiacov.

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 23:56
- Nahlásit

davidkova renata
Jo jenom že on je problém i v tom že když uskočí něco čumákovat tak jí chci zatáhnout zpět ale ona se drží tesáky drápy aby to mohla dočuchat. A já ani nevim proč dostanu hroznej výtlem a pak na mě čumí sídliště jak na debila

Neessi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 07:18
- Nahlásit

lusy13

Hlavně nesmíš to štěně otrávit dlouhým nácvikem.Vždyť denně stačí chvilku,aby chodil u nohy a jak psala Renata-zaujmout něčím,co držíš v ruce ve výšce nad pasem(balonek,aportek,piškotek...),ale co je nejdůležitější,to je měnit rychlost chůze:chvíli jít normálně,pak zrychlit,popoběhnout,zastavit.....Když budeš měnit tempo,tak se pejsek více soustředí.A jak jsem napsala na začátku-neotrávit dlouhým buzerováním.

lusy13
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 09:06
- Nahlásit

Neessi
Hlavně nesmíš to štěně otrávit dlouhým nácvikem
tak to rozhodne nie. nanajvys nejakych 5-7 minut so vsetkym zrychlit,popoběhnout,zastavit

zaujmout něčím,co držíš v ruce ve výšce nad pasem(balonek,aportek,piškotek...),
to by som rada, ale ako som pisala tak mi vonku na to vsetko kasle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání