Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nevím, co se štěnětem Parson russell teriéra
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:37
- Nahlásit

Ahoj,
měli jsme malou fenečku Parson russell terier s PP, ale bohužel nám jí ve 4měsících přejelo auto. S její výchovou jsme neměli naprosto žádné problémy, poslouchala, ráda si hrála, mazlila, ráda se učila. Bylo nám po ní smutno, tak jsme si koupili novou fenečku Parson russell teriera s PP. Ve smečce vypadala radostně. Máme jí sice krátce, ale je to horor. Absolutně nás ignoruje a pořád brečí, vyje a kníká. Dokonce i při hře. Celé noci provyje a probrečí. Cvičím jí podobně, ale o moc více důsledněji, než přechozího pejska, ale výsledek je ten, že poslechne, když ví, že za splnění dostane piškot. Jinak nezájem. A na žrádlo jí učit nechci. Tak nevím, co s ní, jsem už úplně hotová. Chce si se mnou hrát jen chvilku, raději sama, nerada se mazlí. O spaní v noci v ohrádce nemluvě...manžel jí chce vrátit chovatelce, že jí nejsme schopní správně vychovat..A to jsme už před tím já i manžel měli jiného pejska a v pohodě. Mám pocit, že jsme si s novým pejskem prostě nesedli..

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:39
- Nahlásit

raadule
A na žrádlo jí učit nechci.
tak odborník nejsem ale myslím že pozitivní motivace může bejt pro štěndo i ten piškot..nevidím důvod proč na to neučit...cvičej se i dospělí psi na žrádlo nebo třeba míček..pokud poslouchá když odměnuješ neměn to ona si to zažije..zatím je miminko

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:43
- Nahlásit

raadule
a kolik ji je??

Celé noci provyje a probrečí
je v noci sama??

brečí, vyje a kníká
russellici byvaji hodne "ukecani"...

ale výsledek je ten, že poslechne, když ví, že za splnění dostane piškot
predpokladam ze je to jeste stenatko ne?? je normalni ze posloucha za odmenu...

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:48
- Nahlásit

Je opravdu hoodně malinká, 2 měsíce. V noci sama není. Vyje, i když ležíme u její ohrádky, aby si zvykla. Vím, že každý pejsek je jiný. Minulé štěňátko prostě asi bylo výjimečné. Učilo se rádo od prvních dnů i bez pamlsků a ta nehoda je ještě dost čerstvá, tak asi (i když nechci) srovnávám..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:52
- Nahlásit

raadule
Je opravdu hoodně malinká, 2 měsíce
a jak dlouho ji mate??

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:57
- Nahlásit

raadule
je to opravdu malinke miminko...a nejspis to bude i trochu dablik (vsak takovy jaci russellici dokazi byt)...musi si u vas zvyknout...dej ji cas...a sanci

nehoda je ještě dost čerstvá, tak asi (i když nechci) srovnávám
mozna od vas citi jeste ten "odstup"

Chce si se mnou hrát jen chvilku, raději sama
snaz se ji vic zaujmout..

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:00
- Nahlásit

raadule
Je opravdu hoodně malinká, 2 měsíce.
jee to je fakt miminko..nech ho nejdřív zvyknout když je jiné než předešlé a já bych zatím vychovávala a ne cvičila...to ještě pár dní počká než si zvykne...

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:00
- Nahlásit

Jen 10 dní. Na zvyknutí v novém prostředí a bez psí mamky a sourozenců je to málo. Potřebuju jen poradit (případně povzbudit), jestli je to normální, že nás ignoruje apod. U žádných z přechozích pejsků jsme to nezažili a tak jsem z toho trochu naměkko, když se o ní celý den starám, ona nás jen ignoruje a brečí, když se jí cokoliv nelíbí..

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:01
- Nahlásit

raadule
Máme jí sice krátce, ale je to horor
Trpělivost .... nejdůležitější vlastnost majitele psa Ne, vážně, je to štěně, "ukradené" (z jeho pohledu) ze smečky, dejte ji čas, ať si zvykne, že v nové smečce bude taky fajn

Je nutné, aby byla v noci v ohrádce? Nestálo by za to prvích 14 dní spát s ní na zemi na karimatce a postupně ji přesouvat do jejího pelíšku? A až si zvykne na pelíšek, tak ho dát teprve do ohrádky? Vezmi si, že spávala v kupě sourozenců, s mámou ... a najednou je sama a nejblíž ji je jakýsi cizí člověk za mříží ... docela šok pro malé štěně ne?

Zbytek jsem smazala, protože jsi posledním příspěvkem napsala to, na co jsme se ptala, takže si to uvědomuješ - srovnáváš s předchozím psem
Zkus to nedělat. Každý pes je jiný, každý je jinak úžasný! Zkus hledat, v čem je vyjímečný zrovna tenhle psík a měj ho ráda takového, jaký je. A on bude mít rád Tebe. Hodně ho můžeš naučit, hodně reakcí můžeš změnit výchovou a výcvikem, ale ne u 2 měsíčního štěněte, které máte tipuji max. týden. Dej ji čas

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:05
- Nahlásit

Přes den spí v otevřené ohrádce bez problému, dokonce si tam už chodí i hrát, tak to jí vždycky pochválím a vlezu si tam za ní a společně si hrajeme. Zkoušeli jsme jí mít i u matrace na zemi, ale i tak vyla..

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:07
- Nahlásit

raadule
no z vlastni zkusenosti vim, ze russellici nekdy dokazi byt pekni ignoratni

jinak nas rocky byl jako stendo taky pekne uknourany...cokoliv se mu nelibilo daval dost najevo...a nekdy vypadal jako opravdu tyrany pejsek...takova princezna

s novym prostredi nemel tolik problem, neb mu spolecnost delal nas druhy pes..a taky to byl (je) velkej mazel...

jak se rozkoukal stal se z nej peknej rarach...a cim vic se panicka zlobila, tim vetsi to sranda pro nej byla...opravdu se musel vychovavat hned od stenatka...

že nás ignoruje
a cim ji vetsinou zaujmes???

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:11
- Nahlásit

Zkoušeli jsme jí mít i u matrace na zemi, ale i tak vyla..

prvni noc byl rocky tez v pelisku u postele..."bohuzel" jsme jeho narikani nevydrzeli a od te doby spi s mamkou v posteli a je klid ...ale pokud ji nechces dovolit do postele...musis to narikani vydrzet a nepolevit...ale je logicke ze chce byt s vama

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:14
- Nahlásit

raadule
Jen 10 dní
takze jste si ho brali cca v 6 tydnech?? to je docela brzo a mozna to muze byt i jeden z duvodu, proc tak moc teskni za mamou a sourozencema .....

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:15
- Nahlásit

Nejradši má pískající prase, které "vraždí" a ráda za ním běhá a občas přinese. Potom ráda běhá za klacíkem, který tahám po zemi a přetahovanou..To jí vydrží ale jen pár minut. Pak prostě přestane, dělá, že neexistuju a ani žádný hračky nebo dovádění.. maximálně mi ráda kouše ruku nebo vyskočí a zakousne se do krku..jemně..

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:19
- Nahlásit

Do postele jí brát nechceme, i když je pravda, že nejradši usíná s náma na gauči, to se i přitulí .
Ale když jí dáme do pelíšku, tak pravidelně vyje takových 15min vždy o půlnoci, ve 3h a pak v 6h a kolem 7h než zase usne..no, snad to bude už jen lepší a lepší..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:20
- Nahlásit

raadule
Nejradši má pískající prase, které "vraždí" a ráda za ním běhá a občas přinese. Potom ráda běhá za klacíkem, který tahám po zemi a přetahovanou..To jí vydrží ale jen pár minut. Pak prostě přestane, dělá, že neexistuju a ani žádný hračky nebo dovádění..
je to dvoumesicni stene .... takova hra i kdyz jen na par minut ji proste unavi ....

moll
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:26
- Nahlásit

raadule
To jí vydrží ale jen pár minut. Pak prostě přestane, dělá, že neexistuju a ani žádný hračky nebo dovádění

je to mimino - u ničeho dlouho nevydrží. jje potřeba střídat činnosti a taky dopřát hromadu času na odpočinek a nebo zábavu podle jejího gusta. srovná se, jen jepotřeba být trpěliví. a na výcvik je ještě brzo - spíš bych navazovala pevný vztah.

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:31
- Nahlásit

Moc vám děkuju za rady. Budeme muset být víc trpělivější Je opravdu malinká a musí si zvykat..díky

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:39
- Nahlásit

raadule

jinak russelli radosti a starosti muzes probirat primo tady...(kde te radi uvitame )

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&fo rum_ID=22531&auth=

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:39
- Nahlásit

raadule
stejně jako lidi jsou každý jiný, tak i štěňata holt můžou být každé jiné... hlavně to nevzdávejte, chce to čas a trpělivost.
Jinak s tím spaním v posteli - já když si brala psa, tak jsem rozhodně nechtěla, aby s námi spal v posteli!! Důsledně jsem to dodržovala, první noc s ním spala na zemi, pak měl pelíšek u naší postele a na usnutí jsem mu tam vždycky spustila ruku, on se přitulil a spinkal... Pak jsem musela na týden odjet, pesan zůstal s přítelem a jelikož jemu se nechtělo v noci vstávat a dávat ho na místo, tak od té doby spí v posteli. A musím říct, že jsem si na to zvykla a když někam jedu bez psa, tak mi v nohách ty příjemné kamna chybí
Add. cvičení na žrádlo - proč nechceš učit na žrádlo? To neznamená, že tě pak bez něčeho dobrého neposlechne, až bude větší, tak to postupně odbouráš, ale zatím bych využívala čehokoliv, čím ji můžeš zaujmout. Pak můžeš jednou třeba odměnit, jednou neodměnit a postupně ubírat to odměnění, ale to je zatím hudba budoucnosti, je to ještě malé miminko...

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:52
- Nahlásit

Vždyť je to úplné miminko!! Pejsek k vám nemá vůbec žádný vztah, breří, ignoruje vás... Je jedna úplně jednoduchá rada - co nejčastější úzký tělesný kontakt. To je lék na toto všechno. Přitulit se, dát jí najevo, že u vás je v bezpečí. Když jí povolíte do postele, máte napůl vyhráno. Nebojte, až bude větší, v pohodě ji postupně přemístíte do pelíšku. Zatím je to ale mimčo.
S tím výcvikem taky ne tak hrrr. Zatím je vše jen výchova!! Tak malé štěně nevydrží žádnou činnost moc dlouho. Potahat o klacík a dost, stačí. Vždyť vy po ní chcete, aby fungovala jako starý pes ,

AOZ
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:14
- Nahlásit

možná vám to přijde zvláštní, ale kdy naposledy čůrá, kadí a po tom co vyje v pravidelných intervalech, vyčůrá se kolem pelíšku? Můj pes byl od malička děsně čistotný, tak jestli to není ten samý případ

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 14:49
- Nahlásit

Já bych se k malé Lízince tulila pořád a chovala jí a dávala jí najevo, že je u mě v bezpečí, ale nemá to moc ráda. Odstrukuje mě tlapičkama nebo si za chvilku co leží na klíně jde lehnout vedle. Asi mám na ní opravdu přehnané nároky, ale je to tím, že u všech pejsků, co jsme měli, byly ty začátky úúúplně jiné..ale každý pejsek je jiný, tak bude mít i jiný přístup
AOZ: tu otázku jsem moc nepochopilaLizinka je docela čistotný pejsek, udělala jen pár loužiček v bytě. Jinak si i řekne, že chce na zahrádku nebo to udělá na noviny. Když je ale zavřená třeba 5 min, když musím se smetím nebo pro poštu, tak se okamžitě pokaká a počůra. Pak to celý rozhrabe, tak to máme už i na stěně. Čunda jedna. A to jí tam dávám vyvenčenou a unavenou..

AOZ
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:00
- Nahlásit

raadule
já myslela, jestli nechce čůrat i v noci, můj pes chodil ze začátku docela často, ale pokaždý jsem to poznala, teda ne že by vyl, ale kvílel. když mi Ozzy kníkal a já spala tak to pak udělal doma. Ale protože spí v posteli tak se to tak často nestávalo, že by mě neprobudil.

raadule
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 15:13
- Nahlásit

Když jsme jí měli u postele, tak ani "ň", šla až před 7h. Ale jakmile jsme jí dali teď poslední dva dny do ohrádky, tak řádí. Ani nevím, kde se toho v ní tolik bere ;)

aren
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 20:27
- Nahlásit

raadule
LucieS: Vždyť je to úplné miminko!! Pejsek k vám nemá vůbec žádný vztah, breří, ignoruje vás... Je jedna úplně jednoduchá rada - co nejčastější úzký tělesný kontakt. To je lék na toto všechno. Přitulit se, dát jí najevo, že u vás je v bezpečí.
Přesně souhlasím s LuciíS. Malé mimi vzaté předčasně od maminky, a hned výcvik
Já bych ji vzala do té postele hned první den a touhle dobou už bych měla klidné a šťastné štíně.

aren
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 20:29
- Nahlásit

touhle dobou už bych měla klidné a šťastné štíně.
a navíc s velmi dobrým základem vztahu.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 21:19
- Nahlásit

aren
Já bych ji vzala do té postele hned první den....

... i já

OT: ahoj Aren

aren
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 22:35
- Nahlásit

maixnerova
Ahoj Kdes byla tak dlouho?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 22:53 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

aren
takový různý šmodrchance.... ale už je to celkem v normálu. Trochu blbý to mám teď s časem, takže občas se podívám, ale málokdy reaguju. Napadlo mne, když se ti bude chtít, napiš mi třeba na mail. Jsi člověk se kterým si ráda píšu i když jsme občas neměly na věci stejný názor, ale o to je to pro mne přínosnější .

raadule
... omlouvám se za OT

...jsem smázla mailovou adresu, kdyžtak napíšu znova...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání