| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:50
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, s jakými typy košíků máte zkušenost? Máme plastový a to je katastrofa, sedřel si čumák do krve, jen aby si ho sundal, vzhledem k okolnostem musím pořídit takový, aby si ho zaprvé nesundal a za druhé aspon trochu byl pohodlnej, aby mohl mít volně otevřenou hubu a třeba se mohl i napít. Nebo jsme uvažovali jen o takový tý ohlávce - pásek přes čumák...jaký používáte?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:53
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5315_0.html
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:53
- Nahlásit
my máme kovový, kamarádka si na plastový taky stěžovala
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:58 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
tehdy jsem do té diskuse psala že sháním kvůli táboru lehčí košík - nesehnali jsme ho. Tábor jsme absolvovali s osvědčeným kovovým košíkem a žádný problém nebyl i když ho měl na čumáku hodně často.ten kovový má totiž jednu největší výhodu - nikde nedrhne ani nešimrá to ostatní nemají.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:59
- Nahlásit
my meli taky plastovy...fenka to s nim zvladala v pohode...ale mladoch ho nesnesl - rval ho ze sebe a pak se mu pomstil tim ze ho sezral...
poridila jsem tedy kovovy..ten pro zmenu nesnese fenka...a mladoch to s nim zvlada...kovovy se neda jen tak lehce sundat..akorat si ted stezuju ja...neb mam nohy samou modrinu...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:08
- Nahlásit
ten kovový se mi moc nelíbí z toho důvodu, že ho chceme používat především kvůli návštěvám doma v bytě a tím kovem by je mohl bouchnout a nejen je, ale třeba i tím rozbít něco..... jsem si myslela že ten nejlepší je asi koženej....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:12
- Nahlásit
handula
Koženej strašně smrdí...
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:15
- Nahlásit
Souhlasím s bullvnouzi, kožený docela smrdí, brzo načichne vším možným. Já mám osvědčený kovový. Akorát musím dávat pozor, aby nikoho tím košíkem nepraštil. Ale myslím, že je nejpohodlnější.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:17
- Nahlásit
handula
My měli plastový-hrůza,pes si ho pořád sundával,vyloženě mu vadil.Přešli jsme na kovový_naprostá pohoda,košík je volnější,takže nevadí.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:23
- Nahlásit
a co si myslíte o těch halti ohlávkách, teď nemyslim ohlávku kvůli tahání na vodítku, ale píšou tam, že je vhodná i místo košíku, jen nevim, jak to přesně funguje, přijde mi, že pes má dost volně hubu a kdyby chtěl, pokouše... http://www.baron.cz/pes/vychova-vycvik-psu/ohlavky -a-ksiry/halti/i-0
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:26
- Nahlásit
nebo něco takovýho? http://shop.kynolog.cz/nahubek-nylonovy-2550cm-p-4 950.html
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:58
- Nahlásit
handula
Tie nylonove nahubky volne predavane a bez komentara su absolutna hovadina, je to len na nevyhnutnu a kratku dobu pocas nejakeho bolestiveho zakroku na psovi napr. u veterinara, ako strhnutie pazura a pod. Halti ohlavka nezabezpecuje psa aby nemohol pokusat.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:17
- Nahlásit
jeje
proč myslíš že to je hovadina? jako že je to nefunkční nebo to psa příliš omezuje? Mě to přijde z laického pohledu docela dobrý, když mu ho moc neutáhnu a nechám povolené tak, že muže mít lehce pootevřenou hubu...
|
duli
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:21
- Nahlásit
handula
že pes má dost volně hubu a kdyby chtěl, pokouše.
dle me to funguje jako kosik jen v pripade ze je pes na voditku....to potom kdyz vystartuje po psovi s umyslem sezrat tak ho udrzi jednou rukou skoro i dite....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:28
- Nahlásit
duli
to si právě taky myslim...s tou haltinou...
|
zuzupes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 18:27
- Nahlásit
dle me to funguje jako kosik jen v pripade ze je pes na voditku....to potom kdyz vystartuje po psovi s umyslem sezrat tak ho udrzi jednou rukou skoro i dite....
ak mate psa s netypickou hlavou tak to nefunguje. ja som to kupila bullterierke aby som ju odnaucila tahat a mala to asi 3x na sebe a vzdala som to. ma to v momnte dole.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:08
- Nahlásit
handula
ak aj nechas ten nylonovy nahubok mierne uvolneny, vzhladom na sposob termoregulacie psa mu hrozi prehriatie a fakt, ze sok z prehriatia nema pred tym ako nastane ziadne vyrazne priznaky, ohrozuje tento typ "nahubku" zivot psa. Preto je hovadina, ze je to volne predajne a este aj bez komentara.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:17
- Nahlásit
handula
hele, tak to se dají sehnat i kovový koše, který jsou pogumovaný...
ten nylonový se mi taky nezamlouvá, za prvé mi připadá, že je to za suchý zip a za druhé to nesplňuje požadavky, aby mohl pes volně dýchat. Když mu to necháš povolené, tak si to asi celkem v pohodě stáhne, bych řekla...
|