Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nechce chodit
Autor Zpráva
ewik
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 11:19
- Nahlásit

Mám 3měsíční štěně bišonka.a když jdeme na procházku tak nechce jít ani když jí přemlouvám ani když jí tam nechám a jdu tak ona tam zůstane a když se k ní vrátím běží na druhou občas se za mnou rozběhne.A nevím proč nechce chodit když jdem např. do parku tak cestu tam nechce jít tak jí nesu v parku tam vesele běhá a zpátky to jdem,přímo běží.Mno a když jdeme někam kde to nezná tak na vodítku bez problému jde,ale jak jdeme tam kde to zná tak nejde(jen cestu zpět).Prosím napište proč to dělá?a jak ji to odnauči?předem děkuji za odpověd.

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 12:21
- Nahlásit

nehledal bych pomoc na netu, kde to její chování nikdo nevidí...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:15
- Nahlásit

ewik
No lepší je to v reálu,ale aspon tohle..jednak je to štěně a dvanak bude asi krapet rozmazlená.Když jsem si čubu přinela domů(8 týdnů) ,zkoušela to taky.Pokud jsme šli někam dál kde to neznala,předváděla "nemouhoucího,vyšoklýho a nejlépe týranýho psa!Jde o to,jí to nesežrat,nepřemlouvat a nenosit.Proč by měla šlapat.když má odzkoušeno ,že jí stejnak poneseš?Ber jí na vodítko,když píšeš,že tak to jde.Pokud se bude šprajcovat,prostě jdi..doporučovala bych hodně kontaktů a hodně cest do neznáma.Pes se musí naučit,že o nic nejde a pohybovat se v každém prostředí,jinak máš na malér zaděláno.Hlavně dávej bacha,aby ti jí nějakej asociál nenapadl či neměla nějakou negativní zkušenost.Pokud budeš pokračovat tímhle stylem,máš z ní brzo neurotika co se bojí všeho a všech.Prostě suverénně,nic se neděje,vše je normálka a nepřemlouvat a neutěšovat!!!!!!!!

lucka9999
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:34
- Nahlásit

ahoj,(13 let)
Já bych to asi udělala tak to.Já mám také pejska ,malého a bílého jako vy.Mám plemeno west highland white teriéra.Můj pejsek to dělal přesně opačně,chodíme spolu do parku,kde to velice dobře zná.Na procházku se hodně těší,ale nazpátek se mu nechce.
A tak jsem si řekla,že s sebou vezmu nějaké pamlsky a hračku.Skuste svého pejska nalákat na nějakou dobrou pochoutku,kterou zbožňuje ,třeba kousek salámu nebo mu s sebou vezměte jeho oblíbenou hračku.Já jsem svého pejska pokaždé takto nalákala a zabralo to.Pejsek se na každou zpáteční cestu těšil.Uvidíte že to zabere
Rozhodně bych pejska nebrala do náručí,tak si akorát pes zvykne že ho budete každou cestu nosit.Takového psa to je težce odnaučíte.Bišonci jsou také dost hravý a temperamentní.
Skuste sse svým pejskem jít na nějakej malej výlet nebo tůru.
Třeba to vašeho vašeho pejska začne bavit!!A nakaždou procházku se bude stejně těšit a jako ten můj......

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:32
- Nahlásit

Jen bych dodala, že tříměsíční bišonek je mrně a tudíž je třeba chodit pouze odpovídající vzdálenosti... rozhodně pejska neber na tůru ani na "maraton" městskými ulicemi. A pokud jdeš daleko, nic se nestane, když pejska část cesty poneseš. Samozřejmě tehdy, kdy chceš ty a ne kdy chce on.

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:34
- Nahlásit

pejsci se neosí...pokud mají zůstat pejsky

Pentas
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 20:04
- Nahlásit

fatdog
a co z nich bude,když se budou nosit?

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 20:56
- Nahlásit

Pentas
velmi často neurotici.....samozřejmě ne, že by se pes zaboha nemohl nadzvenout ze země, ale jsem přesvědčen, že pro člověka, který si s takovou situací neví rady a píše tady o ní, bude lepší, když zvedání a přenášení psa zminimalizuje ....

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 20:58
- Nahlásit

Pentas
bylo to myšleno asi ve stylu...nenosit, pokud mají zůstat pejsky a ne neurotickými oštěkávači všeho okolí...nebo jinými neurotiky.....uz nezkušenéh pejskaře může zvedání a nošení navodit spoustu problémů do budoucna...

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:14
- Nahlásit

ewik
v podstatě, jak říká Lucka, nalákat na hračku nebo pamlsek, násilí nebo donucování bych nevolila. Myslím, že u štěňat je to normální, že někdy nechoděj, tam kam chceme my

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:18
- Nahlásit

wensday
v podstatě, jak říká Lucka, nalákat na hračku nebo pamlsek, násilí nebo donucování bych nevolila. Myslím, že u štěňat je to normální, že někdy nechoděj, tam kam chceme my
určitě ano, v podstatě je nejlepší, aby pes měl zažitý, že u pána a s pánem je mu vždy nejlíp .... to je ideální, když se tohle celoživotně přiživuje, neměl by být s poslušností takřka žádný problém...zjednodušeně řečeno samozřejmě....

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:23
- Nahlásit

Mám 3měsíční štěně bišonka.a když jdeme na procházku tak nechce jít ani když jí přemlouvám ani když jí tam nechám a jdu tak ona tam zůstane a když se k ní vrátím běží na druhou občas se za mnou rozběhne.ewik
To je naprosto normální štěněcí chování.Klidně jí kus popones,vůbec nic tím nezkazíš.

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 21:24
- Nahlásit

fatdog
ty rád píšeš, že jo

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:06
- Nahlásit

wensday
ty rád píšeš, že jo
)) nkdy i anooo

Smečka
To je naprosto normální štěněcí chování.Klidně jí kus popones,vůbec nic tím nezkazíš.
Vášená paní i když máte rozhodně větší zkušenosti a víte toho o psech nesrovnatelně více než já, dovolím si Vám oponovat.
Vy totiž paní Smečko vycházíte z toho, že Vy byste tím nic nezkazila, což nejspíš ne, ale tazatelka je pejskař evidentně začínající, což v kombinaci například s tím noneším může býti i nebezpečná kombinace. Chápu, že si to neuvědomujete, ale koukněte, pejsek si chce či nechce chodit, což je přirozené, to jistě, ale paní nebo slečna tazatelka si s tím neví moc rady a tak se ptá zde, což je správné, ale svědčí to myslím o tom, že je spíše typ, který není pro toho psa jednoznačně (dominantní není to správné slovo), ale jiné mě moc nenapadá....no nebudí v něm možná dostatečný respekt...není rozhodný typ člověka, neb kdyby byla, tuto otázku by asi neřešila...připomíná mně to chování mé, proto si myslím, že vím, o čem mluvím....no a pokud bude pejska nosit a pejsek v ní neucítí jistotu a může se stát, že si takovéto přenášení spojí s něčím jiným, čeho si nezkušený pejskař nevšimne a problémek může být na snadě.....ale pokud omu nevěříte paní Smečko, klidně uznávám, že máte bezvýhradní pravdu Vy )

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:18
- Nahlásit

fatdog
Chápu, že si to neuvědomujete, ale koukněte, pejsek si chce či nechce chodit, což je přirozené, to jistě, ale paní nebo slečna tazatelka si s tím neví moc rady
Tak ať to neřeší,čapne psa,poponese,postaví na zem a jde.On chodit začně,stejně jako všichni ostatní.Je to prkotina okolo které není třeba dělat humbuk ba ani divadlo.Jasný?

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:22
- Nahlásit

Smečka
Jistě, máte pravdu, ej to naprostá prkotina ...naprostá...uplna...

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:28
- Nahlásit

Hodnej fatdog,něco dostane.

fatdog
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:30
- Nahlásit

Smečka
rozkaz

Betka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2007 22:35
- Nahlásit

ewik
Moje fenečka bišonka dělala ve třech měsících to samé. Nebyla si jistá, tak odmítala chodit. Trvalo to asi týden, tak jsem ji různě podle potřeby poponášela a potom se vše strovnalo. Neboj se, později bude ráda venku, je to pro ni všechno nové. Nyní je jí skoro rok a půl byla s námi v Krkonoších a ušla bez problémů i 12 km a večer řádila, jak černá ruka. Bišonci jsou odolní pejskové, hodně mne nyní na horách překvapila, co všechno zvládne. Je to úžasná holčička, ta tvoje bude také, uvidíš.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2007 08:17
- Nahlásit

tak zaprvé souhlasím tu s jedním názorem, že pejsek je krapet rozmazlený nemyslím to špatně, to není hřích že máš rozmazlwného pejska, ale prostě moc s tím naděláš. máš malý štěně ne? omg
jak dlouho s ním chdoíš ven? pár týdnů? možná mín? jako co čekáš, je to pro něj nový neznámý svět, tak to všechno prostě bude chvilku trvat a tím, že mu budeš pořád ustupovat (nosit ho a tak nebo mu strkat dobroty aj) vyroste ti z něj pěknej rozmazlenec, ale je to samozřejmě jen a jen na tobě

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání