Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Příchod nového štěněte
Autor Zpráva
Boxík Léňa
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 14:43
- Nahlásit

Ještě jednou ahoj,

máte někdo zkušenosti s příchodem nového štěněte do domácnosti? Máme doma roční boxerku, temperamentní, živou a mazlivou. Je zvyklá, že se všechno točí kolem ní - výlety, krmení, nové hračky atd. O víkendu jsme si vybrali druhou boxerku. Zatím je u chovatelky, ale za měsíc si ji přivezeme domů. Agáta už novou ségru očuchala, ale spíš jí zatím ignorovala.
Můžete mi poradit, jak naší "holku" připravit na příchod malé sestřičky? Jaká pravidla dodržovat, až ji budeme mít doma?

Díky

Léňa

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 14:53
- Nahlásit

Boxík Léňa

Kráááása.Taky jsme měli dva,ale fenku a pejska,navíc pejsek přišel až po třech letech po holčičce a bylo mu 6 let.Z počátku pořádnej záběr,ale dá se to.Přeju,aby to u vás proběhlo v klidu a pohodičce.

A jediný pravidlo který mě napadá,opatrně z počátku se společným krmením.

Mipooo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 14:55
- Nahlásit

Boxík Léňa
musis citlivo vyvazovat aby si niektoreho nepreferovala - to je to najhlavnejsie - nas bubak sedel tyzden nasrane a smutno v kute, nepomahali ziadne hry, uplaty, cas navyse, nist. Po tyzdni si zvykol a su z oboch nerozlucni braskovia.

Jance
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 22:07
- Nahlásit

My si k desetileté labradorce pořídili štěně labradorky. Štěně ji bralo jako mámu a taky si k ní všechno dovolilo. Starší to špatně snášela, protože věděla, že mladší nesmí ublížit (i když jí při jídle lezla do huby) a přitom jí její oprsklost vadila. Vyvažovali jsme to tím, že přestože jsme se rozplývali nad štěňátkem, upřednostňovali jsme starší (první dostala nažrat, první dostala pohlazení, laskominu...) a mladou jsme víc peskovali. Teď jim je 12 a 2 roky, přestože starší dělá, jako že by jí bylo bez mladší líp, když se delší dobu nevidí (víkend), je na nich vidět radost při setkání. Mladší ji miluje stále a dává to náležitě najevo. Do misky jedna druhé nevleze (mají respekt), přestože by si nic neudělaly. Dva psi jsou podle mě ideál (i když to je na začátku pro toho staršího těžší).

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 12:07
- Nahlásit

Boxík Léňa
jen možná taková minirada, až si štěňátko dovezete domů, poprve je seznamte venku a pak společně s oběma běžte domů, starší by to mohla brát jako vpád do svého území ......

Ivča
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 09:36 - Změnil/a: Ivča
- Nahlásit

Prosím o radu.
Pořídili jsme si domu štěňátko bernského salašnického psa a vlčího špice. Oba jsou stejně staří. Chtěla bych poradit s tím, že se pořád kousají,někdy to jde až do extrému kdy jeden strašně kňučí, a jsou strašně agresivní. Snažíme se je od sebe roztrhnout. Nechceme to řešit tím, že bychom je pořád k vůli tomu trestaly bitím. Prosím poraďte

Dasha
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 09:53
- Nahlásit

Boxík Léňa
Souhlas s wensday, já jsem tak dávala dohromady 10 dědulu a štěndu LR. Ze začátku pohoda, ale jednou se dědula hoooodně naštval a štěndu vykázal do patřičných mezí, protože pod stolem je to prostě jeho a NIKDO mu tam nepoleze! Babi z toho sice měla šok jak blázen, ale hafuni si udělali jasno a byl pokoj.
Když nám pak dědoušek umřel, okamžitě jsem pořídili nový štěndo a ten si mohl a může dělat s LR skoro všechno. A vlastně i to další, které následovalo zhruba za třičtvrtě roku. V podstatě to teď vypadá tak, že LR má v tlamě plyšáka a na každé straně mu visí jeden šeltíí kluk!
Do misku mu teda nesmí, ale jinak je chrání a dovolí jim hodně.

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:17
- Nahlásit

Ivča
já si myslím,že jde o hru, takže snad bude stačit hru usměrnit vhodnými povely - když to přeháněj, fuj a nabídnout jim jinou činnost. Možná nějaké vhodné hračky pro dva - jako přetahovadla, uzly apod....

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:39
- Nahlásit

Ivča
Já mám dvě štěňata 4 měsíce od sebe a mladší je teď asi 4krát větší než starší štěndo...nikdy jsem neměla extra problém s jejich hrami - většinou se zvládnou usměrnit sami....
Jen občas se stane,že jeden štěník rafne víc než by měl,a to pak hra plynule přejde do rvačky, kterou ale okamžitě "zakazuju" - upoutám na sebe pozornost (obvykle povelem fuj,nebo "heej" o vyšší hlasitosti než je bitka)- hafanům to zatím vždycky stačilo,aby jim docvaklo,že takhle ne....pakliže má ještě potom některý z nich tendenci dokončit co začal,tak ho zpucuju já a je klid

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 10:40 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit

Ivča
A kousají se mi taky takřka stále Tak vždycky jednou za čas zkouknu škody,sloupnu pár stroupků a jedeme dál
Nejradši se chytaj za zadní nohy a ocas (tak jsou pak ty stroupky) a klasicky do uší a do krku
O víkendu se ten větší naprosto vážně pokoušel utopit puboše vzal ho za krkem,a šoupnul mu hlavu pod vodu a pak koukal jak kdyby on nic,že se prej Jess chtěl učit potápět,tak mu přece jen pomoh,neee?

Saita
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 11:55
- Nahlásit

Já jsem měla kluka(2 roky) a k němu si přivezla holku. Zpočátku byla hromada radosti, holka byla hodně divoká všechno polítala, kluk ji důkladně očuchával. Na druhý den ale začal žárlit. Ležel v pelíšku odmítal v její přítomnosti jíst. Samořejmně že byl všude upřednosťovaný a hodně jsme si jej všímali. On byl problém i v tom že holka jej pořád kousala do krku. Kluk si s ní v pohodě začal hrát lítat, ale ona v tom momentě se mu zakousla do šíje. Kluk ječel, já jsem se snažila štěndo napomínat, ale té to bylo jedno spíš si to bral kluk. Jednou už jsem se naštvala a nechala je tak ať si dělají co chtějí. No a kupodivu si začali zvykat, kluk už chodil zase po zemi, hráli si, holka jej sice kousala ale kluk zaječel a hráli si dál. Postupně s tím fenka přestala. Hodně i pomohlo že jsme odjeli na takový prodloužený víkend z domova. V cizím prostředí se pejsani víc sžili a doma pak už to bylo téměř v pohodě. Takový měsíc to trvalo, první týden byl nejhorší, pak už si postupně na sebe zvykali až se nakonec stali kamarády.
Před rokem přibylo další štěndo. Kluk. Starší kluk jej vzal okamžitě(s výjímkou asi pěti minut na druhý den to se začal divně tvářit ale jak jsem jej pohladila tak už byl v pohodě). Od prvního dne si s novým štěndem hrál(on jej taky okamžitě nekousal za krk), kdežto fenka ta zase trucovala dost. Ležela na gauči když se štěndo přiblížilo tak na něj vrčela, ale zároveň o něj projevovala zájem. Chodila jej očuchávat. Zajímavé že štěndo na ni potom začalo být oprsklé. Začalo ji seštěkávat, normálně kolem ní chodilo v kruzích a štěkalo. Fence se to samozřejmně nelíbilo a tak po něm párkrát vyjela, jenže štědno se z toho vysloveně vykecalo(ona fenka by asi neublížila- spíš mu dávala výchovnou a to i později když si ji snažil podřizovat- nakonec si ji ale asi podřídil). Fenka právě tehdy měla krátce po hárání a tehdy byla taková unavená nevrlá. Postupně si na sebe se štěndem zvykali a asi po měsíci jednoho dne se připojila k naší hře a dokonce si i sama začala se štěndem hrát. Od té doby jsou z nich velicí kumpáni. Občas se provokují, ten nejstarší pejsek stojí trošku stranou, je takový samostatnější klidnější ale rozhodně není odstrčený. Mladší kluk si na něj nikdy nedovolil to co na fenku. Zvláštní že když se fenka znovu rozhárala staršího kluka naprosto odmítala i když byla v nejlepším a mladšímu se nabízela už snad čtvrtý den od začátku hárání(ten měl ale naštěstí rozum a z blázněním počkal až byla fenka v nejlepším a po pěti dnech s tím zase přestal).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání