Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Socializace štěněte aneb kam s berňákem na severu Čech?
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 00:43
- Nahlásit

Ahoj, nevíte někdo o dobrém cvičáku nebo školce pro štěňata, kam bych mohla chodit se svou fenkou berňáka v severních Čechách? Nebo partu nadšenců s pohodovými psy? Jsme z Teplic, ale byla bych ochotná i dojíždět) Malé (fenka berňáka) jsou tři měsíce a je "nejistá" při na kontaktu se psy. U menších a stejně velkých psů je nejdřív opatrná (stažený, pomalu se rozkmytávající ocásek,..). Když jsou přátelští rychle se otrká a hraje si s nimi - včetně okusování, běhání, skákání...). U větších psů je spíš bázlivá, pokud je pes hodně dominantní, často se i trochu počůrá a utíká od něj pryč. Bydlíme na vesnici, kde je většina psů "štěkačů", takže má s velkými, agresivními psy, kteří na ní dorážejí, když jde za plotem, své zkušenosti a potřebovala by získat i jiné, pozitivní. (Jsme uprostřed vísky, takže se jinudy než přes hafany ven nedostaneme). Zatím řeším situaci tak, že "hlídkuji" v městkém parku a odchytávám vhodné "kámoše" na hraní, aby se malá "otrkala", ale není to zas až tak efektivní (neb hodně pejsků je starších a již nepobíhajících, ale myslím, že socializovanost se zlešuje, tak se snažím vytrvat). U lidí je vždy nadšená a sebejistá .Máte někdo podobné zkušenosti? Díky za info.

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:25 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Dana01
Zdar posouvám Ti téma výš...
I když vidím, že v BSP jsi též našla nějakou tu odezvičku.

Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:29
- Nahlásit

Ahoj, díky). Už jsem v tématu k berňákům zapojená, ale jestli jich je víc, tak mi třeba něco zásadního uniklo. Právě jsem malou přihlásila na letní výcvikový tábor (www.skolka.borec.cz), aby se ortrkala. Na 2. září jsme přihlášeni na MVP v Mladé Boleslavi, tak aby nebyla ostuda (větší než u ostatních štěňat). A co Zorro a jeho bystrá očka?

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:34 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Dana01
add tábor - to je výborný nápad! A výstava...větší ostuda určitě nebude, myslím, že štěňata jsou ve svém vztahu k tomuhle všechna stejná Ale Ty se otrkáš, pokud chceš zahájit její šampiónní kariéru tak brzy

Jinak když zadáš tu do vyhledávače BSP, nebo bernský salašnický...tak určitě vyjedou starší témata.

Bystrá očka stále léčíme (5krát denně kapem), ale vypadá to, že už to bude dobré...

Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:39
- Nahlásit

Tak přejeme brzké uzdravení a opět sokolí zrak na lumpárny

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 20:43
- Nahlásit

Dana01
nevím jestli jsi ten cvičák už sehnala, dobrá je prý paní ze Zabrušan, volno bude mít v říjnu a mladé psy bere.

Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 22:34
- Nahlásit

Ahoj, zatím jsem nesehnala. Vím o cvičáku v Teplicích v Řetenicích (chodila jsem tam s kokrem) a přišlo mi to hlavně o obraně, prostě pro štěně nic moc. Pak mi říkali, že je v Teplicích ještě jeden (to samé v bledě modrém). Mohl by jsi mi prosím napsat nějaký kontakt na tu paní ze Zabrušan - určitě jsou v naší dojezdové vzdálenosti, takže bych zkusila zjistit víc. Díky moc)

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 23:01
- Nahlásit

Dana01
Do Řetenic chodí známá s berňákem, ale je už trochu větší, dělá obranu i stopy. Kadeřábková Luďka 776 269 065.

Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 23:23
- Nahlásit

Aha, takže znáš Sorbone?) Jak je ten svět malý. Tak zrovna tohohle berňáka taky znám, bydlí kousek od nás. Myslím, že pro psa, který už umí "pracovat" jsou Řetenice fajn, jen pro takhle malé a trochu opatrné štěně nejsou nejvhodnější - spíš mi jde v první fázi o socializaci. Takže díky za kontakt, určitě tam zavolám.

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 23:30
- Nahlásit

Dana01
No jasně, že znám. Dokonce jedeme na stejný tábor v červenci

Natálka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 17:06
- Nahlásit

Ahoj,psí školičku mají v Litvínově,chodí tam všechna plemena a majitelé jsou spokojeni.Pokud chceš vědět víc,podívej se na www.zko-litvinov.wz.cz . Berou opravdu každého,je to tam fajn.

AOZ
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 22:21
- Nahlásit

Natálka
A ty tam chodíš? berou i starší psy? ne do školky, ale hledám nový cvičák

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 22:54
- Nahlásit

Díky moc za tip Natálko, určitě se na webovky podívám Zatím mám rozjednanou spolupráci s paní ze Zabrušan, tak uvidíme, jak to půjde - dám vědět první dojmy)

Natálka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 14:41
- Nahlásit

Ano,já jsem tam členem,berou štěňata i starší psy,potom je rozdělují do skupin.O školku je dost velký zájem,ale zatím bylo vyhověno každému.Jinak paní Kadeřábkovou ze Zabrušan dobře znám,je náročná,ale dokáže toho hodně naučit.Tak hodně štěstí.

Dana01
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 18:51
- Nahlásit

Natálka

Dívala jsem se na školku a plán vypadá hezky, ale podle fotek je vidět, že (aspoň na první) běh chodili samí dospělí psi. Další běh začíná v září, to bude naší fence pět měsíců a o většině částí, které se ve školce budou "rychle" probíhat v rámci jednotlivých bloků nebude mít ani šajn. Nebo jen maličko. Takže tak od 5. hodiny (sedni, lehni, vstaň, pak aportování, překážky, obrana) se nebudeme vůbec chytat . A my se to potřebujeme pod dohledem teprve pomalu naučit né to jen zopakovat a upevnit. No, ale podle vzkazů to vypadá na prima partu lidí a to by zase bylo moc fajn . Jsem z toho rozpolcená Bylo už někdy ve školce takhle malé štěně?

rogersova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:15
- Nahlásit

Dana01
taky uvažuju o školce a co jsem se dívala,tak ta je pro štěnda od 3 měsíců.

Natálka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 16:30
- Nahlásit

Do školky už chodili i takhle mladí psi.A parta je tam opravdu super,myslím že se nemusíte ničeho bát.

Dana01
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 20:37 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Ok, tak jsem uklidněná a o to víc zvědavá. Nejdřív bych se šla podívat na nějakou hodinu (zavolám tam a domluvím se předem), abych věděla jak to u vás vypadá. Jinak k tobě určitě patří Dag, že? ) Tak to nebude naše meta Vy jste tak dobří a šikovní, že u některých zkoušek ani nevím, co v nich všechno je ). Tleskáme!

Natálka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:58
- Nahlásit

Uhodla jsi,patří ke mě Dag.Ale když jsem s první fenkou začínala,tak jsem taky nevěřila že by se mi povedla alespoň jedna zkouška.Je to jen hodně hodin práce,a pokud máš psa,kterého výcvik baví,je to i radost.Uvidíš,že to taky dokážete

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 22:18 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Natálka
Už jsem se domluvila, určitě se zastavím některou sobotu o prázdninách, jen to musím prokloubit s prázninovým režimem (dovolené,svatby,..). S panem Hejdou jsme se shodli, že zářijový termín školičky by byl tak akorát, takže se chci přijet podívat co nejdříve, ať se stihneme když tak přihlásit. Ještě jednou díky za tip)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání