| Autor |
Zpráva |
Manka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:10
- Nahlásit
Ahoj,
mám problém. Máme 1 1/2 roku starou fenu čínského chocholatého psa. Nejvíce poslouchá páníčka, pak teprve mě. Ale protože poslouchá, chodí na volno. Vždycky byla poměrně bázlivá ohledně cizích lidí, ale okruh svých lidí má a ty v pohodě snáší. Ovšem je poměrně agresivní na ostatní psy, málokterý se jí líbí. Když si jí chce pohladit někdo cizí, nebo jí jen nabídne ruku k očuchání, už cení zuby a vrčí. Ale když si jí nikdo nevšímá, dá pokoj. Nicméně dneska poprvé vyjela po nějaké paní, která si jí naprosto nevšímala, ani nezměnila styl chůze, ani nesklonila hlavu, prostě nic. Naše malá se najednou rozběhla a hnala se jí po nohách a štěkala, jako když ji na nože bere. Nekousla, ale měla jsem nahnáno.
Už dvakrát nám hárala a pokaždé se u ní potom projevila falešná březost. Sice ne fyziologické projevy, ale psychické poměrně silné. Nevím, jestli to s tím může souviset, že by to bylo hormony? Prosím poraďte co s tím, docela jsem z toho nešťastná. Psa jsem už měla dříve a ten takový vůbec nebyl, také to byla fenka, ale snášenlivá a v pohodě. Vím, že i psi mají své povahy, ale takhle to nechat nechci.
Jo ode dneška už na volno fakt nechodí.
Ahoj a díky Manka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:15 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Manka
v tomhle radit asi nemůžu....nejsem takovej odborník...ale tohle :
vyjela po nějaké paní, která si jí naprosto nevšímala, ani nezměnila styl chůze, ani nesklonila hlavu, prostě nic
nechci slovíčkařit,ale pokud by paní změnila styl chůze tak jako co??z mýho pohledu máš špatně socializovanýho a špatně vychovanýho psa...jakože vrčí po psech a lidech
takže se pokusit zvykat na psy a lidi...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:00
- Nahlásit
Manka:Jo ode dneška už na volno fakt nechodí. Tímhle v podstatě nic nevyřešíš...Jen předcházíš "nedorozuměním" ale konáš si tím medvědí službu protože psovi tím nepomůžeš.Bohužel mám doma trošku podobný exemlář,jen ne tak rozvinutý.Podle mne je to ze strachu.Takže zvykat na psy(jen bezproblémové),nedovolit agresi.To samé u lidí,co nejvíce chodit mezi cizí lidi aby si jí hladili případně pochovali(raději v náhubku).A nezbytností je samozřejmě perfektní přivolání aby v případě nutnosti byla ihned k odvolání!
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:09
- Nahlásit
Čubinka se hodně bojí a protože ve vás nemá oporu, tak straší, aby zdroj svého strachu zahnala. Když si jí chce někdo pohladit a ona vycení zuby, stane se - předpokládám - , že dotyčný uhne, vy se omluvíte a řeknete čubině, že se to nedělá nebo něco takového a dál nic. Takže ona vyhrála - vycenila, člověk uhnul, vaše pokárání nepochopila, nikdo jí nevysvětlil, že se bát prostě nemusí, tak nepříjemné situace bude řešit prostě vrčením a zubama. Z jejího pohledu je to logické.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:46 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Manka
mám taky chocholouše - fenku a měli jsme stejný problém. Už to máme vyřešeno, jestli chceš, písni mi na mail (mám ho pod jménem), napíšu ti jak jsme to řešili.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 08:27
- Nahlásit
monika
Taky se přimlouvám
evina
co nejvíce chodit mezi cizí lidi aby si jí hladili případně pochovali(raději v náhubku)
Chodit co nejvíc mezi lidi souhlasím, aby se naučila, že se nemá čeho bát, ale do hlazení a chování bych ji určitě nenutila, když nechce.
Taky si myslím, že vodítko to neřeší, naopak.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:20
- Nahlásit
drazí moji, mé metody by vám asi moc nevoněly. Vy jdete na psy vědecky a já selským rozumem a taky mám za sebou nějakou práci se psy. Moji psi mě zbožnujou, ale taky poslouchají. Ví že musí. Máme trochu ztížené podmínky a ony se prostě musí přizpůsobit. Jsou to mamutky, nemáme oplocenou zahradu a ještě mi přes ni jezdí vlak. Kolem nás vede cyklistická a turistická stezka a holky nesmí na cestu ani kouknout. Sem tam mi na zahradu vletí cizí pes a i na to musí být připravené jak ony tak i já. Zvládáme to, nejsou týrané a lidi v okolí mě mají za blázna, který se obětuje psům. Pro mě je podstatné, že mí psi nikoho neohrožují a jsou to pro mě parťáci, na které se můžu spolehnout.
Lexina k nám přišla v devíti měsících, bála se úplně všeho. Lidí, koberců na zemi, postele, větší misky, obojku, vodítka, honila mi vlaky a auta, řvala na všechno co se hnulo atd, atd.. Hodila jsem ji do prostoru a plavej. Nijak jsem nic nepřipravovala a holky ji přijaly bez problémů, jsou zvyklé na cizí psy i tím, že občas nějaké hlídáme. Lexina dostala obojek, vodítko a šlo se ven. Po startu na auto prostě letěla vzduchem. Myšleno samozřejmě tak, že neletěla vysoko v luftě, ale zkrátila jsem jí vodítko a ona to nečekala. Dostala vyhubováno, vyškubáno a šlo se dál. To samé bylo s vlakem. Uvázala jsem ji na špagát a nechala ji, ať se vydusí sama. Dala pokoj. Pak se obouchala a začala být drzá na lidi a taky cizí psy. Ti naštěstí spolupracovali a tak dostala co potřebovala a je to v pohodě. Své psy nebiju, své dostanou jinak a taky si nemyslím, že pes, který je trestaný dodatečně neví za co.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:43
- Nahlásit
Vy jdete na psy vědecky a já selským rozumem a taky mám za sebou nějakou práci se psy
To jsem blázen, jak to myslíš? Já tu na webu žádného vědátora neznám, tady mají skoro všichni selský rozum a za sebou práci se psy akorát, že každý pes je jiný, na každého platí něco jiného a tak se názory občas rozejdou.
Své psy nebiju
Je tu snad někdo, kdo své psy bije (kromě těch traverziodních)?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:00
- Nahlásit
arenale do hlazení a chování bych ji určitě nenutila, když nechce.
Jenomže Manka právě psala o problému při hlazení nebo když si cizí člověk čubinky všimne.Myslím,že pes by se měl nechat např.prohlédnout od cizího pokud to páníček chce.Jinak by se na veterině neobjevovali hysterici kteří na sebe nenechají sáhnout(to považuju jako ostudu majitele)!
V podstatě souhlasím i s Monikou.Samozřejmě záleží hodně na psu ale v některých situacích je skutečné dobré strach zakázat.Mě pokud pes začne panikařit,tak jednám stejně-a nám to funguje také.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:02
- Nahlásit
Meta
Vy jdete na psy vědecky a já selským rozumem a taky mám za sebou nějakou práci se psy
já to myslela tak, že nečtu žádné příručky a ani nic jiného tady mnohdy doporučovaného.
Je tu snad někdo, kdo své psy bije (kromě těch traverziodních)?
to jsem nikde nenapsala a ani neřekla. Myslela jsem to tak, že možná můj příspěvěk mohl vyznít tak, že je mlátím a co z ních nevymlátím to vytřepu.
Chodím sem docela ráda, jen mě mrzí, že spousta lidí už nepřispívá a možná sem už ani nazabloudí. Mnoho nového se tu člověk nedoví, ale zase se tu zasmějete ptákovinám, které se psy nesouvisí.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:36
- Nahlásit
Když máte psa kolem 50 kg, tak nevím kdo by plachtil vzduchem. To musíte užívat úplně jiné metody...Ty "psycho"
A u toho naháčka bych taky najela na "psycho" a tahala ho na vařený nudli...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:40
- Nahlásit
Meta
mám dvě německé dogy a ty fakt vzduchem nelítají. Na ty stačí ta vařená nudle. Ale ty taky nejsou jako naháči. Někdy mám pocit, že na velikosti mozku záleží.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:51
- Nahlásit
monika
V příspěvku jsem "přečetla", že máš dvě "malamutky" a dumala jsem, že někdo má stejný nick, jako ty , ty tu fakt už moc nepíšeš a je to velká škoda...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:04
- Nahlásit
Meta
já psala dvě "mamutky"
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:32
- Nahlásit
monika
bez selskyho rozumu by zadny pejskar daleko nedosel...
korekce tu taky pouziva kazdy, at takovy, nebo onaky, ale kazdy - at uz rika, co chce.
A k priruckam - no, ja nektere beru, obcas mi nektera rozsiri obzory, ale teda ze bych "kuchtila psa podle prirucky", tak to by me ani nenapadlo. Ale kdyz to nekdo jinak neumi, tak to uz radsi doporucim nejakou tu sikovnou kucharku na psa, nez dotycneho nechat, aby si v te pomyslne psi louzi, co si zpusobil, machal cumak prilis dlouho. On na to pak nakonec stejne doplati hlavne ten pes...
a jak se vubec jinak mate - ty a holky a vubec?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 17:13
- Nahlásit
No, musím říct, že teda s nima zacházíš podle mého gusta a to "pohotovostní zvedání" mě dostalo Jestli pamatuješ.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 21:59
- Nahlásit
Mucholabka
jasně. A Lexa už se tak zklidnila, že zvládámě úpravu srsti samy. Přijedeme se někdy podívat s Radkou a vemu sebou Fanynku. Nebo sedni na vlak a přijeď.
wami
Příručky můžou být prima u opravy auta nebo u vaření, ale ke psům mi to fakt nesedí. Každý pes i třeba stejného plemene je jiný, to ví každý pejskař a ten rozumný používá selský rozum. Pak jsou ale taky příručky, které nadělají více škody než užitku. Někdy mám pocit, že autoři snad ani psa nikdy neměli. Já to fakt nečtu, ale když se s někým bavím a ten dotyčný mi začne s tím, "že tohle četl a tam psali" tak mi to fakt někdy hlava nebere. Oni ti pak řeknou, že je to napsané tak to tak musí být. No nic, najdou se naštěstí i takoví , kteří to sice čtou, ale toho rozumu mají dost.
Jinak žijeme v pohodě a fajn. Dora se neuvěřitelně zklidnila, ona snad vážně dostala rozum a dospěla i když jí někdy hrábne, ale to myslím ve smyslu her s Fanynkou a Lexou. Říkáme jí doma "paní chytrá" dělá holkám chůvu a bachaře. Stačí aby některá z nich kvíkla a Dora už letí kontrolovat co se děje. Jsou fajn sehrané. Fanynka je takový bulínek, vypadá, že neumí naprosto nic ale je to ale taková ta tichá voda co břehy mele. Je jak papiňák, střádá a pak vyletí. Občas zajedem na cvičák ať se trochu obouchne a taky si zapracuje. Docela ji to tam baví a tak bych se s ní tomu chtěla trochu víc věnovat. Lexa je malý dacan, ale proti tomu co byla je to naprosto supr. Poslouchá, nezlobí a fakt nelituju té práce a energie co mě stála. Je z ní malý mazlík do nepohody. Večer z ní vyčešeme slinty a bordel z venku a pak je z ní ta správná labutěnka. Jsou to prostě moje holky a já bych je za nic nevyměnila, ale to tady nikdo.
Vzpomněla jsem si na tebe minulý týden. Byli jsme slavit synovu plnoletost a byl tam jeho kamarád se psem. Prý je to půl vlka a půl čévečka. Byl moc krásný. Někde mám fotku, šoupnu ti ji sem zítra.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 01:26
- Nahlásit
monika
Pak jsou ale taky příručky, které nadělají více škody než užitku.
bohuzel je takovych vetsina...
ale prece si myslim, ze zaklady etologie, ktere clovek najde v Abrantesovi nebo v Mikulicovi, rozhodne k uzitku jsou... Jenze tohle jsou taky knizky, ktere se bez selskeho rozumu cist nedaji, nejsou to "kucharky" v pravem slova smyslu. Ale klidne je doporucim nejen tem, kteri to sice čtou, ale toho rozumu mají dost.
Jsou to prostě moje holky a já bych je za nic nevyměnila
Ani za stado velbloudu?
Prý je to půl vlka a půl čévečka.
Fotky bych strasne moc chtela. A jeste vic informaci, kde asi tak psounek prisel k tatinkovi vlkovi. Jestli s nim jeste budes mluvit, zeptej se, moc prosim.
Jinak jedinej ofiko polovlk (chlap), o kterem se vi tak nejak verejne, rozhodne krasnej je. No bohuzel divokej...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 06:43
- Nahlásit
wami
ne, ani za ty velbloudy
Tady máš tu fotku. Myslela jsem, že mám ještě jednu, ale ta se nepovedla. Synátora se zeptám, ale vidím to až po prázdninách na další info o pejsanovi. On ten kluk je někde v luftě. Jezdí s koněm a povozem po českých hradech a čundruje. Je to takový správný čípek.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:23
- Nahlásit
monika
Jezdí s koněm a povozem po českých hradech a čundruje.
muj sen...
taky bych chtela byt multimilionar...
ale pesan je fakt hezkej...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:29
- Nahlásit
monika
wami
No je fakt pěknej..
Takže tohle teda může bejt fakt normální inzerát??
Zasláno: 18 Čen 2007 12:57
Citát
duli
Prodám krásná štěňátka. Matka - severský vlk, otec - vlčák. Štěnata jsou bez PP. K odběru budou v srpnu. Foto možno zaslat emailem, nebo MMS
Teda Duli to jen někde našla,mě to překvapilo,jelikož si to může tedy pořídit kdokoliv,což asi není nejšťastnější..
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:31
- Nahlásit
wami
taky bych chtela byt multimilionar
to by chtěl i on.
On je to fakt moc prima kluk. Vypadá, že by se ho člověk bál (dredy, děsný ohoz), ale je supr. S pejsou mají úžasný vztah. Jezdí spolu po čundrech, pes ho doprovází na vyjížďkách na koni, fakt jsou furt spolu. Jsou bezva oba.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:36
- Nahlásit
davidkova renata
já to už taky četla. Já ani nevím, kde k tomu pejsanovi Vašek přišel, ale na částečného vlka mi příjde moc závislý na Vaškovi. Já teda o vlcích nic nevím, možná to tak má být, ale on je to fakt takový mazlik. K cizím je odtažitý, nechá se sice pohladit, ale jakoby jen na nataženou ruku, když udělám bližší krok, zase popojde dozadu. Mám pocit, že byl pořád ve střehu a takový jakoby napjatý. Moje holky se třeba za chvíli zklidní a prásknou sebou na zem, ale ten pejsa byl fakt celou dobu našponovaný. Byly tam i malé děti a nic jim neudělal, nevypadal ani, že by chtěl, ale pohled měl divný. Možná si fakt něco přečtu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:46
- Nahlásit
davidkova renata
uprimne - pochybuju o tom. Ziskat dneska povoleni k chovu vlka neni zas takova sranda, nechat navic vlka nakryt (nebo vlcici) taky ne, protoze vlci pleme vetsinou bud nechce, nebo "partnera" taky treba nehezky sejme - vlci sve protejsky testujou a jen maloktery pes (fena) to ustoji. U cevecek by byli radi, kdyby se tam nasla nejaka nova vlci krev na obnoveni, ale nejak se nedari. Prijde mi pak prapodivne, ze by mezi lidmi bylo najednou tolik "severskych vlku" (nebo jinych) a ze by tak bezne dochazelo ke krizeni...
Ja bych podle vypraveni byvale "chovatelky" mela mit doma 1/4vlka. I kdyz dodnes z mnoha duvodu pani docela verim, nebyl to nekdo, kdo by byl za tu cubu rad (prave naopak, prisli k ni jak slepy k houslim a byli z ni dost nestastni), presto prese vsechno trochu pochybuju - muj pes je extrem v chovani, ale cim dal vic se utvrzuju v tom, ze to muze byt obcas i pes, ktery vlka naposled videl (i geneticky) leda v ZOO.
Obcas maji lidi doma cevecko, obcas i krizeny, ktery vypada jak vlk. Je pak strasne snadne ho nakonec za toho vlka vydavat - a koneckoncu je to i strasne romanticke...
Proto me zajimaji informace o tomhle krizenci. Koneckoncu jestli jde skutecne o krizeni CsV x vlk, par lidi z KCHCSV by mozna zajasalo nadsenim...
monika
takovy typky beru. Majitelka mamy nasich stenat byla podobna (dredy, ohoz, ska), a byla to strasne fajn holka.
jen proste pri tom cundrovani po hradech nechapu, cim se zivi. Me holt drzi pri zemi holy fakt, ze musim neco jist ja i moji psi a tak musim nejak vydelavat.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:57 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
wami
on maká celý rok na to čundrování v létě. Navíc maluje a vystavuje fantastické obrazy a prodává je celkem úspěšně a draho. Studuje nějakou vysokou školu. Je to fakt blázen, ale prima kluk. Na to jak jsem stará, ho fakt obdivuju a jsem moc ráda, že má můj syn takového kamaráda. Moje tchýně když ho viděla, tak ji málem omylo.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:02
- Nahlásit
monika
no proste odvaha, kdyz se mu dari zamakat si na 2 mesice volna. a jestli se zivi tim malovanim, tak to je super!
ja jsem porad tak nejak presvedcena, ze i kdyz leccos umim, a na leccos mam napady, tak by me to proste neuzivilo. Mozna mi ale chybi jenom ta odvaha...
Na to jak jsem stará, ho fakt obdivuju a jsem moc ráda, že má můj syn takového kamaráda.
tohle znam... mam jednu dobrou kamaradku, ktera uskutecnuje prubezne vsechny sny jedne casti moji duse. Strasne ji to preju a trochu ji zavidim - ja uz se holt pripoutala k tomu zivotu, ktery tu mam, a protoze je to o zodpovednosti, nemuzu to hodit za hlavu.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:05
- Nahlásit
wami
Tak tak.....mladí se teď hodně ohánějí tím jak se nechtěj vázat,žádná zodpovědnost,nic,...ale využije jich toho jen málo...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 13:19
- Nahlásit
wami
Teda ty mi mluvíš z duše . Čím víc toho člověk má, za co je zodpovědný, tím hůř se tyhle nápady realizujou. Asi jsem srab.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 15:28
- Nahlásit
wami
trochu ji zavidim - ja uz se holt pripoutala k tomu zivotu
noo .. pripadne si cast vlastnych nerealizovanych detskych snov zrealizujes so svojim potomstvom alebo pripadne ked odrastie ... ja to uz davno tvrdim, ze odrastene deti a a zbaveny dalsich zodpovednosti a s dostatkom financnych prostriedkov by mal byt clovek pred 40kou a nie po nej
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 17:03
- Nahlásit
slony
pripadne si cast vlastnych nerealizovanych detskych snov zrealizujes so svojim potomstvom
tak je pravda, ze cikanske leto ve voze tazenem konma by se detem mohlo libit. Jenze podle meho. Hadam, ze podle jejich (zejmena tou dobou, az v daleke budoucnosti ja nekdy mozna (?) budu ta lidska vlcata mit) - teda podle jejich predstav by idealni dovolena byla flakarna u plaze s robotem, ktery by za ne chodil i na zachod...
a s dostatkom financnych prostriedkov by mal byt clovek pred 40kou
hm, ale jak toho dosahnout, co...
i na ten zbytek uz je pozde... zase jsem neco prosvihla...
|