Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak mají být zadní nohy při odložení ?
Autor Zpráva
AOZ
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:17
- Nahlásit

Pes mi při jakémkoliv odložení v lehu, většinou pokud to trvá déle, natahuje zadní nohy do polohy žába. Nelehá si na stranu, prostě leží normálně a pak je natáhne. Bylo mi řečeno, že při dlouhodobém odložení to nevadí, ale při krátkodobém, za chůze ano. je to pravda? A co to požírání trávy, při odložení ? On má naštěstí oblíbený druh, takže pokud je to na cvičáku, kde neroste, je to OK, ale venku...

abby
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:19
- Nahlásit

AOZ

Nohy a la žába jsou naše oblíbené.Ale při doložení to naštěstí nedělá.Tam se spíš vyvalí na bok.
Myslím,že na zkoušce to prostě musí být předpisové lehnutí,.žádné vyvalení nebo nohy žába

AOZ
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:26
- Nahlásit

abby
No, mě právě tvrdili, že při dlohoudobém neva, ale odložení za chůze ano. Tak nevím jestli mi to nechtějí říct všechno najednou nebo je to pravda ?

abby
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

AOZ

To je možný.já to vím,jen u toho krátkodobého

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:36
- Nahlásit

AOZ
Při dlouhodobém nemusí ležet předpisově.Žába by dle mého vadit neměla,pokud se pomocí ní neodpalzí ..ale uplně jistá si nejsem,my nežabíme na odložení.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:37
- Nahlásit

AOZ
u dlouhodobého se myslím může pes převalit na bok (teda buď na pravou nebo levou "kejtu" :grin. o poloze nohou a la "žába" opravdu nic nevím, ale myslím, že u toho odložení za pochodu musí pes zaujmout polohu "sfinga", čili pěkně vyrovnanej leh a v tý poloze setrvat, ale můj pes si zásadně lehá jak chce, dost často i křivě, takže já opravdu nejsem odborník co by mohl radit

AOZ
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:21
- Nahlásit

Smečka
Děkuji, nikam se neplazí, on i do té polohy žába jde rovně, tedy ne nejdřív na bok, ale pěkně vystrčí jednu po druhé

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:06
- Nahlásit

AOZ
Proč takhle vlastně psi leží??? Sára pomalu ani jinak nelehá...

evina
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:14
- Nahlásit

U krátkodobého odložení(tj.za pochodu)musí pes ležet přesně v poloze lehu.U dlouhodobého odložení se může převalit na stehno,nicméně myslím,že i polohu žába by rozhodčí toleroval.A pokud ne,tak bodová ztráta by byla jen za drobnou chybu.Proto bych to svému psu i klidně tolerovala,hl.že leží.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:22
- Nahlásit

AOZ
hele my taky žabíme furt...ale při krátkodobým je to fuk a při dlouhodobým je to fuk,se může vyvalit a asi i žabit

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:04
- Nahlásit

AOZ
u nás se nežabí , ale kratkodobé lehnutí tam by žabení nemělo být a u dlouhého to neva hlavně, že bude na místě- alespoň na našich zkouškách zkoušej lehnutí a krokovat od ní kratší a prodlužovat to ať nemá čas se vyžabit

abby
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:47
- Nahlásit

Jandula

No přece,aby ses jí mohla smát,že je žabopes

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 17:08
- Nahlásit

Pes po dobu odložení nemá vstávat, sedat si, válet se, štěkat, popolézat nebo popocházet. Pes nesmí určené místo opustit (se ztrátou se tolerují tři kroky). Přitom není chybou poloha vleže na levém či pravém stehně.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:22
- Nahlásit

abby
já se jí nesměju, mně to přijde jen hrozně nepohodlný a nevím, jestli náhodou neulevuje těm svej chabrusovejm kloubům...

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:30
- Nahlásit

Alexa
popolézat
a to mi jako žába připadá
Ale u spousty psů lepší žába než aby si poodešli zkontrolovat páníka

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:33
- Nahlásit

Popolezat - hm, pokial vystie zadne, prednymi nepohne, tak nepopoleza Len sa opticky predlzi

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 19:01
- Nahlásit

pigie
no nevím, třeba tento žabopsík nepopolézá a jen se natáhne, ale můj mi zkouší před stopou žabu, aby se mohl z lehu nenápadně poposunout blíž

Ale žaba je roztomilá

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání