| Autor |
Zpráva |
spitalska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:45
- Nahlásit
Ahoj, chtěla jsem vás požádat o radu ohledně změny chování při prvním hárání. Dneska hárá osmý den, přes den kalhotky nemá, ale večer, když je s námi doma, je zatím musí mít. Včera večer jsem začala mít problém s tím, že přede mnou začíná doma utíkat - mizet pod stůl, do kouta atd., prostě hledá úkryt. Pro krmení si jde, ale zkoušela jsem třeba nalákání na pamlsek a ani na něj příliš nereaguje. Nevím, jak se k ní mám teď chovat, jestli jí nechat "trucovat" - (může to být způsobené třeba hormonální nerovnováhou) nebo postupovat nějak jinak. Nerada bych, aby ke mně přestala mít důvěru. K ostatním členům domácnosti se zatím chová normálně, kalhotky jí nenandávají, je to roční hovawartice. Díky za rady, Martina
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:52
- Nahlásit
spitalska
Asi nechce ty kalhotky. Jsou fakt nutný?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:54
- Nahlásit
aren
hihi, ty nemáš psy v paneláku a posteli, co ????? jojo, jsou fakt nutný
spitalska
hele, náš vet říká, že první hárání je výjimečný a divný a všelijaký, v podstatě je možný všechno. Já bych neustoupila a chovala se k ní normálně, tak jako vždycky, nevtírala bych se jí.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:58
- Nahlásit
wensday
OT: prosimti do kdy tam seš?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:59 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Mar3
chjo do 23, asi umruuuuuuuuuuuuuuuuuuu pis mi na mejl, ne ????
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:01 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
wensday
Měla jsem tři roky psy v paneláku a v posteli je mám furt. Ale Sárka nenechává nikde žádné flíčky, čistí se pořád sama a olizují ji i psi, tak si nedovedu představit, co to všechno obnáší.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:03
- Nahlásit
aren
jojo, ale je to malej pes, ne ???, my měli taky fenku křížence - jezevčíka se špicem, ale nikdy kalhotky nepotřebovala, taky se stačila čistit, navíc malej pes barví málo, že jo, ale teď máme labradorky a to teda musej kalhotky, jinak to nejde.
|
spitalska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:03
- Nahlásit
máme zahradu, tam běhá přes den, ale na večer si jí beru domů, aby byla se mnou, když je ještě brzo tma a nemůžu s ní být venku, bohužel zatím nestíhá olizování, když jí zaujme něco jiného, hračka, krmení, tak jde čistotnost stranou...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:05
- Nahlásit
wensday
spitalska
Aha
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:18
- Nahlásit
wensday
jj bejvalá čubina měla 6 kilo a taky byla bez...náš malý mastodontek by mi asi prokrvácel byt
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:20
- Nahlásit
sarax
no jo, tak je to asi pes od psa. Nám začala poprve hárat fena, když sme byli na psím táboře, spali jsme v chatce a ona je zvyklá spát v posteli, to ti bylo po tom tejdnu, jak dybysme tam zaíjeli prasata,,,,,,, a to jsme střídali všechny vyfasovaný prostěradla........ co si pak řekli v prádelně, to teda nevim......
|
spitalska
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:43
- Nahlásit
no, jak to tak sleduju, tak je zřejmě uražená
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:07
- Nahlásit
wensday
to teda jo, mně to stačilo vidět po té první noci
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:09
- Nahlásit
Mar3
wensday
mně to stačilo vidět po té první noci
po první noci bych si myslela svý..sle že se to opakuje denně by mě zarazilo
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:40
- Nahlásit
spitalska
máme zahradu, tam běhá přes d
tak bacha na psy!!!
Jinak feny, který hárají jsou každá jiná, jedna krvácí hodně, druhá ne atd. U kokřice jsme měli problém poznat, jestli vůbec začala hárat, Sára a její dvě hárání to bylo zase žůžo, doma jak po zabijačce, kalhotky největší nepřítel...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 09:52 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
spitalska
no jo, moje čokla poprvé hárá, teď je to 14 dní, kalhotky musela mít nejvíc mezi 4-8 dnem, to byl horor, teď nekrvácí vůbec, zato to telátko utíká ke psům - je vidět, že je to pud, uvidí psa, rozběhne se k němu, tam se tváří radostně jako že jdeme si hrát, ale pes má pochopitelně jiný názor, takže je z toho dost překvapená
ale ty kalhotky - ona je měla taky jen na noc, takže se přes den čistila a chtěla se olizovat, i když měla ty kalhotky, což jsem jí zakazovala, protože je celé vždycky promáčela, takže ona se taky přede mnou schovávala, aby se mohla olízat, bylo to takové legrační, i když mi jí bylo skoro líto - najedou měla pocit, že se musí umejt, jenže já stála u ní, tak se honem rozeběhla co nejdál ode mě, tam si sedla a honem honem si olizovala ty kalhotky...
jo a taky jsem zjistila, že mnohem lepší jsou moje staré kalhotky s dírou na ocas a zavázané, než kupované - ty se posouvaj
jo a že si tě nevšímá? tak jí taky ignoruj, copak ty se budeš vnucovat psovi? ty jsi šéf, tak ať se vnucuje ona tobě (ale Hekla je teď po těch dvou týdnech hárání děsnej mazel, poslední asi 2 dny)
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 10:41
- Nahlásit
Moje Mařena je teď taky právě v sedmém dni hárání, víceméně je taky pořád někde zalezlá, ale nelákám jí ke mě, protože vždy když se pohne, otřepe se a kapky krve létají všude. Nosí taky kalhotky, ale jak se pořád olizuje, tak si je posune na stranu a stejně je všude nakapáno. Jediné, co považuji za velkou výhodu, že sama od sebe v době hárání nespí v posteli, vždy je zalezlá pod. A navíc začala hárat o měsíc dřív! Tak dlouho záviděla jedné kamarádce labradorce, že hárá, pořád jí ojížděla, úplně jak pes se chovala, až se z toho sama rozhárala. Fakt nevim, proč si to tolik přála, když je s tim tolik starostí. Mohla klidně eště chvíli počkat.
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 15:56
- Nahlásit
Kdy nejdřív, můžete nechat fenku vykastrovat ? Já mám jenom psa, ale někdy bych si chtěla pořídit fenu a asi by mi to hárání vadilo...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 19:16
- Nahlásit
Tak naše první hárání bylo žůžo. Labradorka strašně krvácela,nestíhala se čistit, kalhotky s vložkou, pampersku...všechno sundávala. Takže chodila "naostro" a já za ní s mokrýma ubrouskama utírala kapky... Jo, taky budeme malovat
A kastrace konkrétně u labradora kolem druhého roku věku, až je "dospělá"
|
venda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 19:32
- Nahlásit
Talinda
někdy bych si chtěla pořídit fenu a asi by mi to hárání vadilo
tak proč by sis, proboha, pořizovala fenku???
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 20:00
- Nahlásit
venda
Fenky jsou podle mě obecně vycvičitelnější, nezdrhají za fenama a nesnaží se je nakrývat, nepotřebují očůrávat každý roh, tudíž tolik na procházkách nekličkují atd. apod....Proto bych si chtěla pořídit fenečku
|