| Autor |
Zpráva |
borovicka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:10
- Nahlásit
Nevím, jak mám svému psovi vysvětlit, že si nesmí všímat ostatních psů, pokud mu to nedovolím. Když ho venčím, tak je v pohodě až do okamžiku, kdy potkáme nějakého jiného psa. Okamžitě za ním začne táhnout, občas u toho i štěká a nenechá toho, dokud ho neodtáhnu pryč. Během toho mě naprosto ignoruje, i kdybych se postavila na hlavu a stříhala ušima, ani si mě nevšimne. Prostě pro něj v daném okamžiku vůbec neexistuju. Socializovaný je, jako štěně chodil pravidleně na vycházky se smečkou psů, máme pár psích kamarádů, se kterými se pravidelně stýkáme a nemá s nimi žádný problém. Jsou mu už dva roky, takže se obávám, že odnaučit ho to bude dost těžké. Ještě podotýkám, že nejsem původní majitelka, mám ho na starost něco přes půl roku. Jinak mě poslouchá obstojně, prostě jen nesmíme potkat psa, což je možné jedině o půlnoci. Díky tomu je pro mě (a asi i pro něj) každé venčení noční můrou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:18
- Nahlásit
borovicka
a co zkusit s pesanem cvičit někde u zahrady, kde mají pesana? Tam se za ním nedostane, Ty budeš víc v klidu a tím pádem ho budeš snáze ovládat? Prostě bych si tam dala takovou tu cvičákovou poslušnost, moc odměňovala a absolutně maximálně chválila. Pak to půjde snáz i v "reálu".
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:10
- Nahlásit
borovicka
ja myslim,ze jediny problem je v poslusnosti.Proste jsou pro neho jini pejsci silnejsi,nez tve povely.To ze te posloucha obstojne je malo.Trenujte dusledne poslusnost pri pravidelnych vychazkach s jinymi pejsky.
|
borovicka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:45
- Nahlásit
PetraK
To zkouším, protože stejně bydlím v místě, kde pokaždé musím projít kolem x domů, kde za každým plotem zuřivě štěká minimálně jeden pes. Občas se daří, občas vůbec.
Tonda
Na těch vycházkách zkusím být opravdu důsledná, on si rád hraje, tak třeba bych ho mohla "lákat" a odměňovat hračkou.
Děkuji za rady
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:45
- Nahlásit
borovicka
Je to fakt o poslušnosti, ale je to na dlouho.
Jakmile uvidíš zajímavýho psa, dej svýmu chlupáčovi "k noze", vem ho na vodítko, a jděte k cizímu psovi spolu. Když Tě začne předbíhat, hned mu dej zase "k noze" a škubni (nesmíš dopustit, aby napnul vodítko a začal táhnout). Pokud to nebude stačit, tak ho posaď, v klidu ho dojdi, (když už u toho navíc štěká, dej mu ještě "ticho" a nepokračuj, dokud se neztiší), pochval, dej pamlsek a zase "k noze" a jděte dopředu - ze začátku možná budete muset pokračovat takhle přískokama a co pár kroků sednout. Časem ale u nohy půjde, i když to bude boj, a bude se to zlepšovat.
Teprve až dojdete na pár metrů k duhýmu psovi, dej mu volno.
Někdy ale volno nedej, naopak pár metrů od druhýho psa dej čelem vzad a jděte pryč - musí se naučit, že ne každýho psa mu dovolíš.
Základem je, začít s tímhle postupem pokaždý dostatečně včas, dokud chlupáč ještě není tak nabuzenej, že přestává vnímat.
Garantuju Ti, že pokud to vydržíte, nakonec pochopí, že nemůže za psama sám, ale že se Tě nejdřív musí dovolit.
|