| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:20
- Nahlásit
Tak už se mi povedlo psici vysvětlit že na "ke mně" si má sednout přede mě, v 90% případu si sedá hezky... Jen mám pocit, že si sedá moc daleko přede mě (asi tak pulmetru - metr, mám blbej odhad na vzdálenosti), je to chyba? Nebo tahle vdállenost je ještě v pohodě. Když se totiž snažím, aby si sedla blíž ke mně, tak si buď potom sedne křivě a nebo si lehne.
Potom mi taky vrtá hlavou jedna věc. Většinu lidí, (vlastně všechny, co jsem viděla až na jednoho) když po "ke mně" daj povel "k noze", pes obejde. Mně má ale psice tendenci k noze jakoby zacouvat. Je to chyba? Bavila jsem se s kámoškou, co chodila se svojí fenkou do psí školy a tam, když je učili k noze, tak jim prej intruktorka řekla, že psovi se to líp chápe, že má psovoda obejít... Tak teď v tom mám v hlavě docela guláš...
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:39
- Nahlásit
Eimy
Po povelu k noze tě pes může obejít(tzv. německý způsob) a nebo sednout přímo k noze(otočí se o 90°)(český způsob)Lepší je to co se dělá tobě e psici líp... S tou vzdáleností u předsednutí nevim ale čim blíž tim líp...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:42
- Nahlásit
Eimy
hele prospělo by ti,kdybys začala chodit někam,kde se se psy skutečně cvičí a ne jen o tom kecá,a něco odkoukala,neznáš ani základní věci a pytlíš to jak tě napadne....
Tady se cvičit psa nenaučíš,a zkušební řády taky nemáš přečtěný,ač jsou tady na hlavní straně cz-pes jinak by ses nemohla ptát ,jestli je něco chyba či ne,když se to tam všechno dočteš....tak hup zpátky do reality
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:42
- Nahlásit
Beagle_009
no psice, když sedá k noze (když se zadaří ), tak se točí o těch 90° .... No, s tim předsedáním něco ještě udělám...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:46
- Nahlásit
Sali
Teeda ty máš dneska extra rejpavou náladu, jak na to tak koukám . Docela ráda bych někam začla chodit, ale bohužel nemám člověka, co by to zasponzoroval, takže mám smůlu...
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:48
- Nahlásit
Eimy
Když cvičíš na krásu tak je hezký obcházení ale jakmile je ten pes pomalej je to strašný...
Já myslel že cvičíš nějak víc a ne jen na fórech
Sali má pravdu jdi někam kde ti poradí a zkontrolujou co děláš...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 14:54
- Nahlásit
Beagle_009
Viz. to, co sem psala Sali... ;) Doma prostě všem stačí, jak psice poslouchá, takže mi prachy na cvičák kvuli tomuhle nikdo nedá... ;) Cvičím sama no... Tak si ze mě všichni dělejte srandu...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:00
- Nahlásit
Eimy
Asi mám teda štěstí, protože platím za 10 lekcí 2 stovky! Je to místní cvičáček, základní poslušnost. Vím, že jinde to stojí 500 a více. A že na studenta je to docela dost.
Našemu se líp "obíhává" a dělá to teriérovsky rychle , takže je úplně jedno co děláš, jen při tom 90° přisednutí k noze to některý pes nepochopí a sedá křivě a furt ho musíš rovnat. Co jsem si všimla, tak většinou u nás všichni obíhají.
A předsednutí - dobře se láká na pamlsek - uvidíš, že přiběhne a sedne až tam, kde budeš TY chtít
A nedej se rozviklat Sali - já se taky cítím tááková malinká, když se bavím se špičkou v oboru, ale nějak začít se musí
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:01
- Nahlásit
Beagle_009
Nebo sis fakt myslel, že kdybych chodila někam cvičit a tam by znali mě i mýho psa, tak se ptám tady?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:04
- Nahlásit
Terri
No právě kámoška dělala kurz - 10 lekcí za 1300 Což teda je pro mě šileně moc... Jasně, že pak je možnost by člen na nákým cvičáku, jenže většina jich je pro mě zas docela z ruky (Sali já vim, že na to bych se dívat neměla)... No nevim no... Tak to asi dál budu jakž takž ňák plácat, dokud ty prachy mít nebudu
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:07
- Nahlásit
Eimy, nenech se Sali vytočit. Bývá břitká vždycky, ale dnes je obzvláště. Ten cvičák by ale vážně nebyl špatný. Určitě něco levnějšího seženeš.
|
Beagle_009
Člen |
- Nahlásit
Eimy
To zas nesmíš tak brát já jsem neznal celou tvou situaci.
Já jsem měl doma hodně velký problémy s koupí prvního psa pak sem se dostal na cvičák ukázal jsem, že mam zájem dál cvičit a byl jsem přijatej na cvičák a ukecal jsem druhýho psa.
|
Martina
Člen |
- Nahlásit
Eimy
Já si vážím toho, že i když na to nemáš prachy, tak se prostě snažíš a sbíráš informace jinde. Takže
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:16
- Nahlásit
Beagle_009
Víš, u nás je určitej problém v tom, že abych mohla mít prvního psa, tak sem o to musela od mala "bojovat". Už od školky sem s tím doma furt otravovala (to chápu, že mi psa nekoupili), až to mamka prostě odbyla tím, že až mi bude 15, tak joo, tak sem si potom toho psa po mejch 15tinách prostě vydupala a bylo mi už celkem jedno, co mi na to řeknou doma.
Psici maj teď rádi. JENŽE pes, co je u babičky a trochu jsem ho naučila poslouchat, když sem si ho brala na víkendy je občas nezávislák, navíc ted už ani nevidí, takže s posloucháním už to není nejlepší. A mamce stačí, jak psice poslouchá teď, takže vlastně nevidí důvod, proč bych na ten cvičák měla chodit. A přesvědčit ji o něčem jinym je docela občas problém...
Tak sem se tady vykecala vím, že je to nepodstaný, ale moje situace je asi takováhle... Prostě faktem je, že psice tady v okolí patří k těm íp poslouchajícím psům, i když nějaký mouchy to přecejen má...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:21
- Nahlásit
Eimy
Kruci Eimy, na normálním cvičáku je roční příspěvek cca do 500,- kč, a to mají mládežníci ještě slevy!! Já pocházím taky z chudý rodiny, na všechny psy jsem si vydělala od 14 let na brigádě a na poplatky taky. To je blbá výmluva na peníze. A hlavně mi připadá, že za tu dobu, co sem chodíš máš úplně stejný otázky, jak na začátku, ty se vůbec neučíš ????
Někdy mi připadá, že máš doma jen virtuálního psa a pak nás tady zkoušíš
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:22
- Nahlásit
Eimy
To je docela zajímavý rodičovský přístup. Já když si vydupávala psa, bylo mi řečeno: ale budeš s ním chodit na cvíčák!
|
moll
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:26
- Nahlásit
jen drobná technická poznámka - myslím, že změna z "předsednutí" do "přinožení" psa je otáčka o 180o, protože pes přece dělá jakože "čelem vzad". moll
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:28
- Nahlásit
Ebony
To není stejná otázka ... No, ono vysvětlovat tady komukoliv, že jezdi hodinu na cvičák a z5 je prostě pro mě docela dost... No, myslim, že na začátku se ta otázka týkala spíš toho jak to udělat, aby si psice vubec sedla přede mě, což teed už je v pohodě a taky toho, že se jí motalo "k noze" a "ke mně", což už je taky OK... Jinak když sem litala po brigádách o prázdninách, tak zas nebyl čas na psici pořádně, takže to si nevyberu
nefer
U nás je ot celý zvláštní...
|
Denisa
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:29
- Nahlásit
Taky mi přijde, že na poplatek na cvičák se dá vydělat brigádou... i když je to v Brně třeba dražší, ale zase v Brně seženeš spoustu brigád. Ale však to záleží na tobě. Ale je to škoda nikam nechodit, když by vás to obě bavilo.
|
Denisa
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:30
- Nahlásit
Sem se ňák opozdila s tím příspěvkem za ostatníma, tak sorry.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:31
- Nahlásit
Eimy: necvičím na zkoušky ani na závody ale hlavně proto, že to baví mně i psa. Cvičák jsme občas navštívila, ale nejvíc jsem psa naučila sama podle knížek, článků na netu a některých rad na netu i v praxi. Povel ke mně jsem cvičila s pamlskem na pupíku (rozuměj pamlsek držený viditelně v ruce asi ve výšce pupíku) Pes po příchodu musí předsednou opravdu blízko aby si ho mohl sežrat. Když si sedne dál ode mne, udělám krok zpět, znovu řeknu Ke mně a ukážu pamlsek. Pes si přisedne blíž a pamslek dostane. Když pes přesně ví, co po něm chceš, nechá se to cvičit třeba tak, že ho voláš Ke mně, ale stoupneš si k němu bokem nebo zády, takže si opravdu ověříš, že pes chápe, že musí vždy sedět před tebou a rovně a pak teprve je nárok na pamlsek. U mého psa, když sedí křivě stačí dnes třeba jen nepatrný pohyb ramenem aby se srovnal.
Tak držím palečky a ať se vám dobře cvičí!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:34
- Nahlásit
moll
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:36
- Nahlásit
No, ono vysvětlovat tady komukoliv, že jezdi hodinu na cvičák a z5 je prostě pro mě docela dost...
Eimy, když jsem ještě bydlela u rodičů, měla jsem to na cvičák hodinu pěšky a autobus mi na tu dobu nejezdil (i zpět).
Teď to mám hodinu autobusem s tím, že polovinu cesty jdu pěšky a opět mi na tu dobu nic nejezdí, takže dorážím min. o půl hodiny dřív. Teď jsem si sice ukořistila na víkendy auto, ale když má můj mužský víkend pracovní, nezbývá mi nic jiného než sednout zase na autobus.
A neříkej mi, že bys nenašla nějakou brigádu jen na víkendy
Já tak chodila
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 15:59
- Nahlásit
nefer
No, hlavní problém je v tom, že přitel zas nemá čas v tejdnu, kdybych litala o vikendu po brigádách, tak bychom se vůbec neviděli, což by vadilo jednak docela mě a pak i jemu, protože by to bylo kvuli psovi Nepočítám to, žeo víkendu musim občas za taťkou atd...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 16:42
- Nahlásit
Já vám řeknu jen tolik. Važte si svých cvičáků a zkušených kynologů, kteří je vedou, protože u loveckých psů nic takového neexistuje, každý si musí pomoct jak umí, Zkušení lovečtí kynologové si své grify a taktiky schovávají pro sebe a neradi je někomu prozrazují. A to právě proto, že se k nim museli pracně prodřít, koumat jak na to, zkoušet nové věci, metdou pokus omyl se dostávat k cíli. Myslím, že mnoho z těch, kkteří se chtějí venovat výcviku lov. psa by dalo nevím co za to, kdyby se mohli někde poradit, někde dostat rady a něco zkusit potrénovat. Buďte rádi, že jste na cvičácích dobré a sehrané party a považujte si těchto přátelství. U nás je všechno přísně individuální, žádné prima party neexistují a každý si hrabe na svém písečku včetně nás. Rady a pomoc při výcviku děláme jen pro naše odchovy, ale když někdo moc chce a je zapálený, tak i pro zbytek. No, co nám zbývá, vždycky si vzpomenene, jak jsme před 12 lety začínali s první fenou a taky jsme lecos pokazili a nebylo do OK. Takže peníze na cvičák se vždycky dají sehnat, není to zas tak obrovská suma. Jsou různé možnosti. Takže pokud máte možnost začátečníci chodit na cvičák, tak rozhodně choďte. Je to pro dobro vaše i vašeho psa.
|
Beagle_009
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 19:26
- Nahlásit
Eimy
S tim vydupáváním si u rodičů psa jsem to měl podobný ale když jsem slíbil že s nim budu chodit(=500m k babičce pro psa 1500m na nádraží 15km vlakem a 500m) na cvičák, hodně mi to pomohlo.-Skus vzít rodiče na nějaký závody nebo rovnou na nějakej cvičák ať vidí o co jde-docela to pomáhá(kamarádovi se to osvědčilo,už má 3psi a rodiče ho vozí kam chce:biglol .
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 20:17
- Nahlásit
Eimy
vlastně nevidí důvod, proč bych na ten cvičák měla chodit
Kolik Ti je let? Zkus použít třeba argument, že lepší chodit na cvičák s poplatkem 500,- ročně než na diskotéky. Že je to prostě koníček a potřebuješ na zápisné. Tak jsem to dělala já, když jsem ještě nevydělávala. Av dnešní době drog a podivných part by na to rodiče slyšet měli...
Jinak se musím trochu SALI zastat, zkušební řády tady na webu by sis skouknout měla
Jinak mám ještě jeden nápad. Zkus ukecat nějakého zkušenějšího pejskaře. Kdybych měla mluvit za sebe, tak mně by se kolikrát hodil parťák, co se mnou půjde na rpocházku a pokecat, na stopy a pokecat nebo se zabavit (třeba stopou pro začátečníka) než půjdu já na tu svoji, koho můžu hodit do roští a udělat si na něm vyštěkačky apod. Je to pak prospěšné pro oba - Ty by ses lecos naučila a pro něj by to nebyla ztráta času, ale naopak
P.S.: Odkud jsi? Že bych Tě využila, když už jsem to tak hezky vymyslela?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 20:32
- Nahlásit
Nikita
To mě taky napadlo, zrovna bych jednu pomocnou ruku potřebovala, nějakou mladou zapálenou pejskařku, já vlastně taky tak začínala, a to je nejlepší škola.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 20:55
- Nahlásit
Nikita
Jsem z Brna.. No já právě o někom zkušenějším uvažovala, jenže nikoho takovýho tady neznám Jinak na diskotéky nechodim, v podstatě už nikam, protože mě hospody atd. přestaly bavit kvuli tomu, že pro pejsinu to není zrovna fajn místo...
No, já bych chtěla zkusit ZOPky a v tom zkušebním řádu jsem pravě nic o tomhle nenašla, tak nevim, proto sem se ptala
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 21:04
- Nahlásit
Eimy
Hmmm tak Brno je přes půl republiky
A nečti ZOPky, přečti si NZŘ a IPO, tam jsou cviky popsané.
|