| Autor |
Zpráva |
Sviště
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 14:43 - Změnil/a: Sviště
- Nahlásit
Ahoj.
Mám dotaz. Mám doma 7 měsíců starou fenku GR a ta se rozhodla, že nebude mít ráda sousedy (bydlíme v rodinném domku na venkově). Jak vylezou z baráku (stačí aby je slyšela, protože na ně nemůže přes zahradu a eternitovej plot vidět), začne vyštěkávat a vydrží jí to ďábelsky dlouho. Když otevřem okno a okřiknem ji, tak toho nechá, ale už vyštěkává znovu než ho stihnem zavřít. Druhou metodou, jak ji umlčet, je klepání na okno, ale asi bych byla jak datel. Když jsme s ní tak dostane pokáráno když začne. Nevíte někdo jak jí máme vysvětlit, že pokud sousedi nelezou přes plot, nemá smysl štěkat?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 23:55
- Nahlásit
jestli není problém právě v tom, že na ně nevidí. Ona je puboš, který se snaží najít místo ve smečce a světě jako takovém a na ně nevidí a v podstatě se jí motají v jejím okolí. Čím víc ji budeš okřikovat, tím to bude horší. Přehlížela bych to a zkusila se se sousedy domluvit, jestli bys tam mohla s ní zajít a nechat ji očuchat tohle neviditellné prostředí a je taky. Pak by možná stačilo když začne štěkat, že na ni chlácholivě promluví oni a bude klid. Bude to chtít asi dost trpělivosti ze všech stran, ale myslím,že to bude v pohodě.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 12:23
- Nahlásit
Mozna je to divna otazka, ale jak s tema sousedama vychazite vy? Je to zvlastni, ale nas pes normalne na lidi nestekal, ale na jednoho souseda, co jsme moc nemeli radi, tak ten kdyz se objevil na zahrade, tak to na nej zastekal a pak este na jednoho chlapa.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2007 12:45
- Nahlásit
Sviště
Docela bych souhlasil s Monikou. Goldeni jsou velice citliví na změny v okolí a hlásí je. Indy štěká málo, ale je ochoten kdykoli hlásit, že sousedi na své zahradě zasadili nový stromek, nechali tam zaparkované kolečko, nebo odložili krabici od nové televize. Natož když tam někdo neznámý chodí. Takže jestli Tvoje feňule sousedy nezná a nevidí je, prostě vám hlásí potenciální nebezpečí, které nedokáže vyhodnotit.
Takže jak píše Monika.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 06:20
- Nahlásit
Sviště
Mě napadlo, že pokud, když zaštěká a ono se rozrazí okno a v něm panička, tak je to také dobrý způsob jak ji přivolat a upoutat na sebe pozornost.
|