Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / male plemena a skusky
Autor Zpráva
diana
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 11:53
- Nahlásit

cvicite s malymi plemenami? ako to beru na cvicaku? ake mate plemeno, zlozene skusky?

Fík
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 13:14
- Nahlásit

Ahoj, mám 5kg fenku špice a má základní poslušnost, dokonce jsem zkoušela stopu, ale jen rekreačně. U nás na cvičáku rozštěkávala pejsky na obraně.....docela slušně se umí rozčílit.
Je strašně šikovná a musím říci, že je to velmi vyrovnaný pes.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 15:41 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

ahoj, nemůžu si odpustit propagaci malých hyperšikovných psů kamarádky- http://www.psoty.estranky.cz/stranka/uspechy-k-usm evu

lucinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 16:16
- Nahlásit

ahoj, já se s malýma plemenama snažím cvičit, na cvičák chodíme a po počáteční nedůvěře nás tam všichni berou naprosto v pohodě. pár zkoušek taky máme a mám skoro pocit, že rozhodčí se na malé psy dívají pozitivně a i trochu nadržují

Lesanka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 17:34
- Nahlásit

diana
cvičím s pudlíkem, a líbí se nám to. Zkoušky? To záleží na mně jestli já to zvládnu. . Byla celkem legrace učit malého psíka chůzi u nohy. Typ: držte plamsek před čumákem bylo pěkně těžké a vodítko držet v pravé ruce a levou si štelovat pejska při učení sedni u nohy... Fakt makačka - to jsem si říkala mít tak ovčáka...Ale říkám si, knírači cvičí běžně a jsou také malí.
eva od jondy
hezké stránky - motivační

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 18:12
- Nahlásit

Lesanka
že jo???jako já bych nikdy nevěřila, jak může být fyzicky náročná jak zmiňovaná chůze u nohy, tak obraty a vůbec...byla jsem z toho zpočátku dost vyděšená a otrávená-1.pes ovčák, takže se nediv...no a vůbec bylo všechno težší,fakt myslim že jo, nechápal, proč by měl tyhle blbosti dělat a má mnohem tvrdší paličku a přitom citlivka...taky ho mám pořád bez vodítka, nesnášim se k němu furt shýbat a člověk je ani nemůže v normálnim postoji chytit za obojek- neštěstí

Lesanka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 19:06
- Nahlásit

eva od jondy
jo jo jo, malý psík cvičitelův oříšek.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 19:15 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Lesanka
ale jako jo, já než přišla na to, jak na něj, tak to bylo oboustraný znechucení.. ale už jsem si zvykla a on snad taky..zas je praktičtější na přepravu naž NO

Lesanka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 21:09
- Nahlásit

eva od jondy
také jsme nad tím dumala několik měsíců.
zas je praktičtější na přepravu naž NO
to jo, když jsme nesli dobrmana v narkoze, tak to byla síla.

Tami
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 21:25
- Nahlásit

Já chodím na cvičák už od léta s trpasličím jezevčíkem /4a půl kila// jsme tam jediní takhle mrňaví - jinak samí velcí pejskové od labradorů, přes boxery, velké knírače...
Chůze u nohy a ostatní věci nám nedělají problém - pouze při odložení jaxi na tu dálku nevidím, jestli Baru sedí, nebo leží, nějak se to ztrácí, hlavně teď, když je brzo tma, vlastně abych pravdu řekla, nevidím ji skoro vůbec /sníh ještě nebyl/- pouze tuším.. anžto má srst tmavého divočáka.
Překážky skáčepřes dvě prkna/skáču s ní a to ještě zvládnu/ na tu překážku V vyběhne, dolů také, není problém.
Je pravda, že nás tak trochu podceňují /hlavně majitelé těch velkých psů/ ale to mě nevadí, protože leckterého strčí šikovností "do kapsy".
Zkoušky chceme dělat na jaře - samozřejmě že ona potřebuje lovecké, ale tohle bereme jako zpestření a určitě hlavně odložení se jí bude hodit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání