| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 19:36
- Nahlásit
Moje potvůrka se naučila skákat když někdo příjde domů. Na sebe si ji ohlídám, je to lepší,držím jí hlavu a chválím, neskáče. ale jakmile příjde někdo jiný tak má dotyčný prostě smůlu. Skákacích 50kg rozhodně není příjemných. Asi už to řeším dost pozdě. Když byla malá tak to bylo dobrý neskákala, ale pak to nějak začlo a mamka když šla s taškama a čárlí začala skákat tak jí hodila rohlík, jasnej pochod: " skočím a dostanu rohlík". Jenomže teď mi to už prostě nejde odnaučit ať dělám co dělám, to ona je chytrá všechno jí dojde rychle, ale tady si prostě nevím rady, vítání je fakt bouřlivý. Vím, že skáčou proto, že chtějí oblizovat koutky, jak je to zvykem při shledání u vlků.
Tak se ptám, jak odnaučit skákání?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 22:45 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Shadow
Já pokaždé dávám povel "fuj" a "neskákej" a odvádím pozornost na hračku nebo mňamku, zatím to není 100%, ale podstatně lepší....ale podotýkám, je to běh na hodně dlouhou trať
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 15:36
- Nahlásit
brut
" neskákej" dávám taky, ale zatím prostě bezvýsledný, nebo jak už jsem říkala, u mý osoby se to lepší, ale když příjde babička s dědou nebo kdokoli jinej, tak nevidí neslyší
|
Berčová
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 16:41
- Nahlásit
My máme zas problé ms taškama, každýmu okamžitě strká hlavu do tašky... Zvlášť teda ve výtahu to není moc příjmený, lidi vždycky "Ale nech ji, mě to nevadí...", ale mě to vadí, ale to oni už si vysvětlit nenechají
Jinak se skákáním problém nemáme, kolikrát ani hlavu nezvedne, zdechlina jedna
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 10:57
- Nahlásit
Možno to bude zniet trochu drasticky, ale skúsení psičkari radia, že keď nepomáhajú zákazy a povely, treba proti vyskakujúcemu psovi nastavit koleno: keď vyskočí, tak narazí do toho kolena.
Síce mu to nijako vážne neublíži, ale predsa len ho to zabolí a dostane lekciu.
Vraj to fakt pomáha a je to rýchle a účinné. My sme to zatiaľ (klop. klpo na drevo) použiť nemuseli.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 11:37
- Nahlásit
Bela
To nám taky radila chovatelka. Narazí hrudníkem na koleno a měla by si vzít ponaučení. My se báli skákáni od mala, máme LR, tak jsme ji drželi vždycky "při zemi" tak jsme to nepoužili. Teď skáče jen na mě, když si před ní kleknu... dá mi packy na ramena a dělá za mě hygienu To má dovoleno...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 12:04
- Nahlásit
Narazanie kolenom do hrudnika je nezmysel. Iste, pes prestane skakat a prestane aj vselico ine.
Ak je ten pes ovladatelny aspon do tej miery, ze si vie sadnut, tak sediaci pes uz nevie skakat (lebo ak skace, nie je sediaci).
Potom, napriklad, mu daj povel sadni, a az ked sedi (postupne az ked si odlozis veci) sa so psom zvitaj.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 18:10
- Nahlásit
jeje
neviem, či nezmysel, ale píše to vo svojej knižke aj René Pavlík, ktorý je, pokiaľ viem, dosť uznávaný kynologický odborník...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 20:38
- Nahlásit
my to naučili u známejch velkýho psa tak, že jsme ho prostě rukou na hřebetě drželi na zemi a k tomu byl povel "neskákej", on se zpočátku sice odrážel, ale narazil na tu ruku, takže se od země neodlepil a časem ho to přestalo bavit, ale na to musí mít člověk volné ruce
to s tim nastavenym kolenem jsem taky četla a taky jsem se to zdráhala použít (známá, o které jsem tu už někde psala uvažovala, že na skákající borderku si pořídí elektrickej obojek a urazila se, když jsem se chytala za hlavu jak jsem to slyšela)
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:48
- Nahlásit
najlepsie je psa vyskakovat ako sucast vitacieho ritualu nenaucit .. mysliet na to, ze ked ta super milucka stenacia vyskakovacia gulicka vyrastie tak to bude 40kilove blatove baranidlo s pazurmi
Ja by som pri vitani siel "do kolien" , pes nebude mat potrebu vyskakovat aby "vylizal kutiky" (olizovanie mordy - vid etologia , zdravim wami a DOSLEDNE a vytrvalo reagoval na kazdy pokus vyskocit zakazovym povelom ... Nezelane vyskakovanie je zlozvyk ako kazdy iny (sentiment bokom) takze skor ako drzat hlavu a chvalit by som daval prednost odburaniu zlozvyku cez zakazovy povel
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:05
- Nahlásit
slony
jeeee, ahoooooj, kde ses tak dlouho toulal...?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:08
- Nahlásit
wami
ja som sa netulal, len nebolo o com na fore
Som dakde videl ze mas dalsi stendo ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:11
- Nahlásit
slony
len nebolo o com na fore
dys neni, musis si neco sam zalozit...
Som dakde videl ze mas dalsi stendo ?
No, takova mala slecna je to, cca 10 mesicu, taky utulkacek... Ja jsem rikala, ze se toho sveho vlciho kozisku nedockam, kdyz me stejne ulovi nejaky smutny utulkovy psi oci...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:16
- Nahlásit
Moje neskáče, ale šmátrá packama. Docela funguje být v klidu, ke psovi si dřepnout a udělat "vítací rituál" bez skákání a v klídku. Dokud panička není připravená, tak se nevítá, tudíž můžu projít brankou, zamknout za sebou, odložit věci a pak teprv se vítáme, do té doby ví, že mě nemá otravovat, tak jenom stojí a kroutí se.
Taky mi zabralo začít ji drbat na zadku, takže se při vítání tak různě kroutí, abych ji tam teda podrbala, no a zákonitě tak má přední packy na druhé straně .
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:18 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
wami
mala slecna
aha, bude adrenalin pri prvom harani
musis si neco sam zalozit..
to uz prenechavam grafomanom
..a end of OT
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:42
- Nahlásit
wami
se toho sveho vlciho kozisku nedockam
no, já bych se toho, být tebou, nebála, že už vám do toho kecám, ale ještě ti na ČVčko zbývá nějakejch 50 let života
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:44
- Nahlásit
venda
No, tak v temer 80 si ho uz fakt neporidim...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:58
- Nahlásit
wami
Neboj já ti nějaký přihraju a neodoláš.Nějaký hooodně vysoko v krvi . Rozumíme si?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:06
- Nahlásit
Smečka
Sice si rozumime, ale mela jsem pocit, ze ty nejvyssi v krvi nakonec nebudou...?
(Hele, berme to s humorem, ja zas nemuzu mit doma 10 psu... )
No na druhou stranu je fakt, ze jsou i takovy, kterym bych asi neodolala...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:11 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
wami
Nakonec budou lépeřečeno již téměř jsou.
Další ještě více v krvi se plánují...horizont cca 2 roky a ti už mě pravděpodobně neminou.Jen na to musím připravit mého sponzora
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:17
- Nahlásit
Smečka
wami
hele, když už se o to tak zajímáte, nevíte, jak to dopadlo s těma štěňatama po Lupině? jak jsem pryč ze školy nemám ani zprávy o Audrey...mají taky nějaká štěňata?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:29
- Nahlásit
Smečka
napis mi mejlik, prosim...
jsem zvedava...
A v horizontu dvou let... hmmm... to zni lakave...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ked sme u toho skakania na ludi. Nemam ten problem, Hugo neskace, nevita. Problem nastava, ak si ludia taky skok vypytaju. Pes okamzite zneuziva situaciu a nadskakuje znova a znova (pozor, nie od radosti, ale ako na fenecku), pricom predne ma na pleciach a nadskakuje z boku. Nejak som to neriesila, lebo sa mi to stava zriedka, doteraz 3x pri troch roznych ludoch, z toho 2 pre neho novi a jeden vzdialeny clen rodiny, ktoreho vida velmi zriedkavo a okrem toho, oni si o to poziadali (skodoradost ). Pes je vsak potom uplne mimo, sprava sa ako pri haravej fene. Ak si vypytam skok ja, tak mne ani priatelovi to nerobi (slo len o test, inak po mne neskace). Co tym chce ten chruno povedat? Pes vo vsetkych predchadzajucich 3 pripadoch musel byt z cloveka zveseny a bol sexualne uplne vzruseny... Hm? Pokusi sa mi to niekto interpretovat?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:50
- Nahlásit
wami
Nemám tu na tebe kontakt,napiš mi prosím ty na smecka13@centrum.cz
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:53
- Nahlásit
venda
Audrey i Ave se mají dobře. Pes zůstal u Františka Hacha.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:52
- Nahlásit
pigie
pokiaľ viem niečo málo o etológii psov, tak naskakovanie ako pri párení nie je len sexuálnym prejavom ale aj dominantným gestom - keď si všímaš psov, aj celkom malé šteniatka, pri hre a interakcii, tak tiež sa takto snažia obskočiť jeden druhého, aj pes psa, alebo fena fenu, niekedy je dokonca jedno z ktorého konca tela to zoberú.
Tvoj pes sa evidentne snaží ukázať tvojim známym, že má navrch a že on je väčší šéfino ako oni - na vás si to doma nedovolí, vo vašej svorke stojíte vyššie ako on. ale cudzí - to je iné kafe.
pravdu povediac, ja by som to mojmu nedovolila. Môže sa to vystupňovať do dosť nepríjemného zlozvyku. kamoškyna sučina sa takto snaží obskočiť každú návštevu a je to dosť nepríjemné.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:56
- Nahlásit
Bela
No, vsetko, co si napisala viem. Ibaze tu si to moj pes "dovoli", len ked mu je "dovolene". A pravdu povediac, ked niekto hucka mojho 4/4 psa na zadne, nech si potom znasa tu neprijemnost sam :P Ja to beriem tak, ze vlastne sa mu sami podriadili
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 14:16
- Nahlásit
pigie
tak jo, tak nech znášajú následky . (aj keď neviem, či by so mnou súhlasili výcvikári - asi by tvrdili, že pes by si to nemal dovolovať voči žiadnemu človeku:eek
aké máš plemeno?
...a čo takto alternatívne vysvetlenie: práve týchto troch tvoj pes považuje za mimoriadne sexi jedincov
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 14:27
- Nahlásit
Bela
Pigie tu asi nie je, ak si ťukneš po jej menom na "člen", sú tam jej stránky, môžeš si psíka pozrieť. Je to novofoundlanďan.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 14:30
- Nahlásit
aren
Diki, kukla som.Kuáásne teliatko!!! .
taký keď na niekoho skočí, no ďakujem pekne.
|