Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivní štěňátko
Autor Zpráva
anita
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 18:44
- Nahlásit

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s tříměsíční fenkou beaucerona. Je hrozně žravá, když něco dostane, strašně hltá a když ji při tom hladím, tak ještě víc a venku pořád hledá, co by kde sežrala. Když venku vezme do tlamy třeba žvýkačku a řeknu jí fuj, tak to hned vyplivne a jde si pro pochvalu, většinu ostatních věcí si nechá v klidu vyndat, ale když najde rohlík nebo kus chleba a chci jí to vzít, tak na mě vrčí, a opravdu hodně kouše a je jak nepříčetná. Vyvěsím ji za kůži na krku, když se uklidní, tak ji pustím, ale ona jako by vůbec nechápala, že to nemá a zase se na to rozběhne a všechno by se opakovalo, i s tím kousáním.
Nevím, jestli ji trestáme správně a jestli to chápe - přijde mi, že je to spíš horší dneska se do mě úplně zakousla a nechtěla pustit, přitom už třeba při hraní nekouše. Taky nevím, jestli máme tyhle situace vyhledávat a trénovat to, protože se nám to stane jen tak 1x za týden, anebo jestli s ní mezi bytovkami (kde nejčastěji něco najde) mám chodit jenom na vodítku... A nemám jí občas dát suchý rohlík jako dobrotu?
Jinak je to normální štěňátko, ale v tomhle jsem prostě trochu bezradná, se starší fenkou jsme toto řešit nemuseli.
A ještě, mohli byste doporučit cvičák kolem Plzně (ideálně kdyby tam někdo měl taky beaucerona )?
Díky, budu ráda za každou radu a zkušenost.

moll
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 19:07
- Nahlásit

na beaucerony je super paní ederová - smůla, že funguje na cvičáku v kladně. ale možná pro radu by stálo za to zajet.

Essi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 19:21
- Nahlásit

Anito,

píšu svůj názor, ne radu. Podle mého názoru jí trestáš nepřiměřeně a pro ní naprosto nepochopitelně. Proto bych se na tvém místě všem těmhle situacím vyhýbala, protože vy obě se jenom utvrzujete v tom, jak se to dělat nemá.
Nevím, jestli je tady Rea registrovaná jako uživatel. Je to hodně zkušený psovod a má beaucerony. její mail je vlcica@vlcica.sk.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 20:17
- Nahlásit

anita
ahoj, jestli chceš, písni mi na mail adelarichterova@seznam.cz, beaucerona mam a možná něco dáme dohromady, i když nevim, po netu se radí blbě. Nejezdíte někdy do Prahy? Nebo písni na ten mail jak tu dávala Essi, vlcica@vlcica.sk, to je kamarádka a určitě ráda pomůže.

Essi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 20:29
- Nahlásit

Anito,

myslím si, že nepřiměřený trest s sebou nese nedůvěru a vlastně jí tak utvrzuješ v tom, že ti nemá věřit a svoji kořist si chránit. Když jsme se štěňátkem před lety řešili něco podobného, sebrala jsem jí to formou hry výměnou za pamlsek nebo hračku. Když si něco dovolila, vysmála jsem se jí, a zabavila něčím jiným. Prostě aby nezískala pocit, že je to situace, kterou je třeba nějak moc řešit. Trest bych u toho z tohoto důvodu nevolila. Ale je to, jak zdůrazňuju, jenom můj názor.

rea
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 21:38
- Nahlásit

Ahojte! Ďakujem za hodnotenie, baby! Určite by som rada pomohla, hlavne, ak ide o bosíka, to je jasné, ale tiež mám pocit, že doterajším riešením situácie sa fenka len ubezpečila o tom, že takéto pochúťky sú niečo vzácne a treba si ich chrániť a bojovať o ne. Zatiaľ si to vysvetľuje tak šteniatkovsky, ale je treba na tom zapracovať, aby sa to časom nezhoršovalo. Nemusí to byť nijako zvlášť ťažké, ale v tejto situácii záleží na drobnostiach a tie sa nedajú rozoberať cez net, to je už ale obohraná veta, že?
Tak dva mailíky sú k dispozícii, treba zistiť, kto je bližšie a riešiť. WhiteWolf tiež rada poradí a dobre. Tak sme sa tu pochválili

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 21:47
- Nahlásit

rea
Zdravím tě a smečku také a přeji všechno nej nej do nového roku

rea
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 22:25
- Nahlásit

WhiteWolf

To aj ja! A dúfam, že zas budete žať samé úspechy!

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 23:01
- Nahlásit

Podobný problém jsem řešila s jedním svým čsv.
Není dobré konfliktní situace záměrně navozovat.Jste v období,kdy se váš vzájemný vztah teprve tvoří.Já zastávám názor,že pes má mít při krmení klid,proč jí při krmení hladit,když jí to evidentně stresuje?
Pokud najde venku něco,co si opravdu nepřejete aby pozřela,musíte nekompromisně vyžadovat ať svou kořist pustí.Výhodnější je přitáhnout psa na vodítku k sobě,než ho s ulovenou kořistí pronásledovat.Tlakem prstů na horní pysky donutit rozevřít tlamu,kořist "vyklepat" nebo vyndat.Psa pochválit a odměnit.

začatečník
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 23:14
- Nahlásit

Koupil jsem naší fenku v 9 měs. Majitelé se neswměli ani přiblížit když měla misku vůbec prý byla moc problemová. Za 2 měs. jsme mohli jí vzít i kost na které si mlsala tím ůplně souhlasím že váš vztah se budduje jak to přesně napsa Smečka a to venku by stálo za to vyřešit malym košíkem voditkem a nebo prozkoumat terén jednou může být ten rohlík otravený a to by byl průser.

radek
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 09:09
- Nahlásit

anita
cvicaky v plzni:

Kynologický klub Plzeň-Bory, areál cvičiště v Univerzitní ul.

Plzeňský kynologický spolek, Rabštejnská 27, 323 31 Plzeň http://www.cvicak.cz

Kynologický klub Plzeň-Doubravka č.356
http://www.cvicak.wz.cz/

Základní kynologická organizace č. 154 Plzeň-Křimice
http://zkokrimice.sweb.cz

Z vlastni zkusenosti znam pouze cvicak na Doubravce.

Essi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:06
- Nahlásit

Myslím si, že nejdůležitější je to neřešit konfliktní situací, která psa utvrdí v tom, že je třeba si kořist hlídat, ale naopak to vyřešit hrou, pohodově, aby se tomu pes nenaučil přikládat důležitost. My jsme s našimi doučasnými psi v tomhle problém nikdy neměli. Psa před nimi, křížence velké postavy, si manžel vzal z hrozných podmínek, hlídal si všechno, co se jenom vzdáleně podobalo jídlu, moc ho do té doby nedostával. U něj jsme praktikovali postup hry a výměny za pamlsek, později za hračku a po několika měsících si nechal sáhnout pomalu do krku pro cokoli. Donucováním bych do toho opravdu nešla.

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 14:43
- Nahlásit

Smečka
moc nesouhlasim s tim, ze by se na psa nemelo pri krmeni sahat, kdyz se mu to nelibi...proste by si na to mel zvyknout, ne ze kdyz mu dam jidlo, tak se pak k nemu nesmim ani priblizit, to je projev dominance, ja jako panicek a tedy vudce smecky mam pravo kdykoliv mu jidlo i sebrat, kdyz na to prijde. A jinak z praktickeho hlediska, nas pes ke stari onemocnel cukrovkou, museli jsme mu pichat inzulin a nejmin stresujici pro nej to bylo v okamziku, kdy jedl (vlastne on tak jidlo miloval, ze tu injekci nijak vubec neregistroval). Kdybych se k nemu nemohla pri jidle ani priblizit, musela bych ho "trapit" po jidle, kdy uz by se na tu injekci soustredil vic a urcite by ho to neblazilo, navic 2x denne.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 15:25
- Nahlásit

Misery
moc nesouhlasim s tim, ze by se na psa nemelo pri krmeni sahat, kdyz se mu to nelibi...
Souhlasit nemusíš,já píšu jen svůj názor,tvůj může být jiný.Nevidím důvod proč uměle navozovat nějakou konfliktní situaci jen proto,že psu chci dokázat,že mám navrch.Pokud mu chceš do misky se žrádlem přidat,tak to udělej,ale proč mu jí cvičně odebírat nebo ho při jídle hladit, oplácávat? Otázka odebrání žrádla i čehokoli jiného není alespoń pro mne otázkuo nějakého tréningu.Je to naprosto přirozená věc,která vychází z mé pozice ve smečce.

Essi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:12
- Nahlásit

Misery,

opravdu je chránění si jídla vždy projevem dominance? Nemůže to být třeba strach o to jídlo?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání