Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Žárlí- jak na ni?
Autor Zpráva
LenkaK
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:12
- Nahlásit

Mám 19ti měsíční fenku a pořídili jsme v pátek ještě jednu,které jsou necelé tři měsíce. Ta starší na svou mladší kamarádku žárlí.Mají chvíle kdy spolu blbnou.Ale dost často po štěňátku fena vyjíždí a když je u nás tak na ni vrčí. Myslíte,že mám počkat,až ji to přejde samo nebo hned zasahovat.Pokud zasáhnout jak? Prosím poradte.

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 22:07
- Nahlásit

LenkaK
S tím se dalo počítat, že bude žárlit, doteď ste byli jen její Ale nechala bych je být, ať si to holky vyříkají. Máme něco podobného doma, jsou od sebe 7 měsíců, a z 80% si hrají a rvou se po štěňátkovsku, z toho dusí starší mladšího, z toho je to opačně, ale pořád v rámci hry. Až na případy, kdy to malej přežene, tak mu to ten starší "vysvětlí" Podle mě je důležitý nikoo neupředňostňovat nějak moc výrazně.Jako on je malinkej, nechej ho být.Ta starší jí určitě neublíží tak, že by z toho měla trauma.To už by se stalo.

Kviduska
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 06:37
- Nahlásit

Nechat je být, ať sami poznají, že jsou vaše obě. Já měla 5 letýho NO závisláka a pořídili jsem si štěně briarda. Teda spíš sestra. Ale NO měl problém, že bude odstrkovaný, a tak mimi ignoroval. Chodil, malýho zakouslýho v pacině, ale neviděl ho. Po třech dnech z nich byla velká dvojka.

petl
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 08:57
- Nahlásit

LenkaK
Jak jako vrčí? Jak jako vyjíždí? Na tříměsíční štěně!?
Fena vás má moc hezky omotané kolem packy že vám určuje s kým se máte zrovna mazlit...
Když mi fena poprvé vrkla venku na štěně aby odpálilo že panička je její, dostala sprdunk a odložení a musela se v klidu dívat jak si ňuňám štěňátko...panička je od toho panička že jí podřízení nekecají do života.
Vrčení ani vyjíždění na mimino jí netolerujte, pokud si zrovna nechce hrát, vždycky se může otočit popřípadě odejít ale nikdy ne vyletět. Takhle vám z prcka vychová leda uťápnutého neurotika který bude případné budoucí štěně vychovávat stejným způsobem.

venda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:26
- Nahlásit

petl
ježiš já jsem tak ráda, že tohle píšeš, protože já fakt občas potřebuju pohled zvenčí abych si uvědomila o co jde, jsem nějaká natvrdlá - moje pětiměsíční štěně začíná mít tendence odstrkovat ode mě ostatní psy, které hladím, tak jsem ji vždycky taky odstrčila, ale hladila jsem je teda oba, aby jí to nebylo líto, ale je to fakt - já si přece můžu hladit koho chci a ona ať do toho nekecá, asi by si mě fakt zachvilku vychovala k obrazu svému

petl
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:35
- Nahlásit

venda
Nojo a pak budeš jak ti páníci co je potkávám a říkají mi na čubí jééé ta je krásná já bych si jí pohladil ale nesmím ta naše/ten náš hrozně žárlí...
Tak kdo tam herdek určuje ty pravidla ?

jindriska
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 10:02
- Nahlásit

LenkaK
taky jsme toto řešily, mladší fenka třeba zabraňovala, aby ke mě mohl přijít starší pes pro pohlazení. Takže jsme zavedly přísnější pravidla hry a jakýkoliv náznak žárlení byl potrestán a ona musela odejít z místnosti, naopak dobré chování ke staršímu bylo chváleno. Netrvalo dlouho a zjistila, že blízká přítomnost staršího psa je mnohem příjemnější a výhodnější, než opak.
Ale pokud jde o věci mezi nima, které se netýkají mne, např. když mají kostičku, tak to je nechávám, aby si to vyřešili.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 16:20
- Nahlásit

Děkuji všem za rady.
petl
Ano vrčí jako když vyjíždí. Někdy i vyjede. Po zavrčení nebo vyjetí potrestáme a pošleme na místo. Chtěla jsem si být jistá,že to děláme správně.
Tak budeme vytrvávat a doufat,že ji to přejde.

Misery
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:50
- Nahlásit

Kamaradka co mela malou cubinu a velikanskyho hafusaka (ted uz ma jenom toho hafusaka), tak kdyz nekdo cizi si vsimal ty maly pejsy, tak on se mohl uplne zblaznit. Ale jenom kdyz to byli cizi lide nebo navsteva, panicka kdyz hladila Betku, tak si nic nedovolil. Ale jako Betka byla asi o 8 nebo snad 10 let starsi nez on, takze on ji hodne ctil, akorat u tech navstev chtel bejt #1

petl
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 08:34
- Nahlásit

LenkaK
Můžu se zeptat jak jí potrestáte? Mně se skutečně osvědčil nejvíc povel "místo" a nebo "zůstaň" a splnění beze zbytku pokud se se štěníkem mazlím... je ale fakt že mi na štěně (cizí) vyjela jen jednou, podruhé už si to nějak zopakovat už nechtěla
Na druhou stranu ale nesmíte protežovat tu malou, oběma by se mělo měřit stejně. Moc se mi osvědčily řeči "ty jsi taková velká šikovná holka" a Kulina se mohla zbláznit pýchou a pořád pak chodila mrňavku opečovávat a mýt jí uši a oči abych zase chválila jaká je vzorná...a dělá to dodnes i když je "malé" už skoro rok
Zlaté pravidlo které se u nás beze zbytku dodržuje je že kdo ukáže zuby první, taky dostane jako první po čenichu...obě holky tedy ví na čem jsou a že zuby se používají jen na kousání granulí

LenkaK
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:08
- Nahlásit

petl
Řeknu nesmíš a pošlu na místo.Nebo ji taky vykrákám za kůži na krku pošlu na místo.
Nemyslím si,že bychom malou upřednostňovali. Hraji si a mazlím i tu starší.
Je to zvláštní, ona ji má určítě ráda,protože se o ni jak ty říkáš stará.Čistí oči,uši a taky ji venku brání,když se k ní přiblíží cizí pes. A přesto po ní vyjede,když je u nás.

Darina1
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:05
- Nahlásit

LenkaKLenko já taky musela řešit sváry pejsku. Sama víš, že mám dva pejsky a když jsme si pořizovaly Biška tak s náma byla ještě ovčanda která se k němu chovala jak ty popisuješ lízáni atd. Pak přišel Damišek který je hyperaktivní a Biškovy to vadilo, no nic jiného nepomohlo jedině je nechat, některý musí ustoupit, no a u nás je ustupující Biško on ho seřve ,ale Damišek si s toho nic nedělá. Tak, že moje rada je nechat je oni si to vyříkají a ta starší jí určitě neublížit. Jen je pozoruj po očku co a jak, kdyby to bylo moc až potom bych zakročila, ale za ten rok co je máme se to ještě nestalo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání