Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / uštěkaný bígl
Autor Zpráva
Šárka z Jablonce
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 18:50
- Nahlásit

Dobrý den všem příznivcům bíglů. Prosím o radu všechny,kteří máte zkušenosti se svým uštěkaným čtyřnožcem.Máme bíglího kluka(11 měsíců),který neumí být doma ani na chvilku sám.Jen co opustíme byt tak štěká a štěká.Je schopný vydržet celé dopoledne ňafat.Od malička jsme trénovali naše ,,odchody,, a byl zavírán do kuchně(v létě si mohl vyjít i na balkon),ale štěkání jsme nepředešli.Na radu jiné majitelky bígla ho teď necháváme pobíhat volně po celém bytě(té bígl přestal takhle štěkat když byl sám).Na našeho pejska to ale nezabírá.Nic nám nerozkousává a ani neničí,jenom ňafe a ňafe a sousedům dochází trpělivost.Jak se dá alespoň omezit několikahodinové štěkání na minimum?Pomohla by klec,kde by měl své útočiště?Děkuji všem za radu.

springra
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:14
- Nahlásit

Šárka z Jablonce

No, nevím, kolik má bíglík pohybu... Ale obecně (i když zdaleka ne vždy) platí, že čím je pes unavenější (jak psychicky tak fyzicky), tak tím je radi, když si může lehnout a chrnět... Takže co takhle zvýšit dávku pohybu (kamarádka tráví denně se svým bíglem venku tak 4hoďky, a problém nemá), nebo ho doma něčím zabavit...? Neříkám, že to bude 100% fungovat, ale možná by stlo za to zkusit to

Beenee
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:24
- Nahlásit

springra: No pohybem to nevím... to asi nepude. Nám se podařilo bígla unavit jen 1x a to jsme pochodovali tři dny v kuse.
Jinak potvrzuji, že bígl (třeba ne každej), ale ty dva, co já znám, jsou neuvěřitelní závisláci a štěkají, štěkají a štěkají. Nejlépe je jim s páníkem.

Šárka z Jablonce
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:22 - Změnil/a: Šárka z Jablonce
- Nahlásit

Pohybu má po ránu a odpoledne dost. Má i spoustu hraček a zahrabaných i nezahrabaných kostiček. Je to náš závislák (jak už bylo zmíněno).
Děkuji za rady. Kdyby vás ještě něco napadlo, jak předejít ,,bulení,, z odchodu páníčků, budu ráda, když dáte vědět.

benda2
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:31
- Nahlásit

ahoj lidi,
bígl rozhodně není zavislej na páníkovi v tom pravém slova smyslu. Tohle tvrzení jsem nikdy nepochopil protože venku na nás závislej není pokud to po něm dost tvrdě nevyžadujeme . On jen nehodlá být sám když smečka jde ven a to není dle mého názoru závislost. To že štěká a vyvádí je projev typu: hele páníčku koukej s tím něco udělat mě se to nelíbí nebo koukej mazat a vyzvednout mě. Někdy to může být složitější a může to přerůst ale to není tak časté. Pokud pes tímto způsobem dosáhne svého a tato činnost se mu vyplatí tak to bude zkoušet stále dokola.
Na tohle téma je mnoho napsáno na diskuzním foru pana Desenského www.psycholog-psu.com
JKd eo více věc od výchovy až po způsob odchodu z bytu když ho nechávám samotného. Doporučuji se připojit a pročíst případně se zeptat na to čemu nerozumíte.

benda2
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:44
- Nahlásit

Šárka z Jablonce
platí co jsem psal číst můžete pokud váš to zajímá a názor si udělejte vlastní. Na tohle téma bylo opravdu hodně napsáno a těžko to někdo bude přepisovat.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:27
- Nahlásit

benda2
hele bacha čte to davídková

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:27
- Nahlásit

benda2
nemrava seš to je jasný ale horší je že téma o bíglech je v koncích a to už na začátku
Vidíš?A přesně pro tu tvojí logiku sem se nechala sbalit!!

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:29
- Nahlásit

Vidíš?A přesně pro tu tvojí logiku sem se nechala sbalit!! davidkova renata
Ty taky?

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:37
- Nahlásit

Vzali jsme si z útulku psa, který zřejmně byl vyhozen právě z tohoto důvodu, nevydržel být doma sám.Krom nečistotnosti, kterou jsme po čtvrt roce odbourali, nám zbylo štěkání. Teď už zvládne být sám, vzhledem k tomu, že neustále něco žvýkal/ne z nudy, ale ze stresu/, když zůstal sám, takže se mu podařilo přiotrávit, sežrat vodítko a ucpat si střeva, rozkousat a sežrat zip, který měl problém dostat ven.Po poradě s vet. jsme pořídili výstavní klec na dogu, kde má kyblík s vodou a umis´tuji mu tam každé ráno po procházce granule, které, ale dávám do gumové hračky ve tvaru zvonu a s malým množstvím sýra to na pár vteřin umístím do mikrovlnky, kde se to spojí a nevypadne, radaje z časopisu svět psů, taky mu tam občas dám klacek, který rozkouše na molekuly, ale nepořádek je v kleci.
Když odcházím, vždy to ví, nevím jak se to dělá aby pes nevěděl, neb já jsem blbá a neustále se pro něco vracím!Zkuste ho zabavit, jinak plně souhlasím s názorem bendy 2. Ten nápad s klackem mám také od Desenského, možná, že metody neumí vysvětlit a někdy to vypadá velmi drsně, ale evidentně ví co říká a je jistě spousta majitelů, kteří nejsou zpokojení, ale pak je druhá část, kteří prostě spokojení jsou. Vždyť nás nikdo nenutí jít zrovna k Desenskému, můžeme si přeci svobodně vybrat někoho kdo nám s problémem pomůže.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:51 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Proč jste ho smázli,když je hodnej?

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 07:14
- Nahlásit

Já netvrdím, že je hodnej,jen tvrdím, že je možné vybrat si toho kdo mi poradí, když mám problém.Čerpala jsem odkud to šlo, protože náš pes vydržel bez nádechu výt 5hodin, brala bych radu od anděla i satanáše, jen kdyby to pomohlo.Nebráním ho, ale ani ho neodsuzuji, jen říkám, že je možné se rozhodnout svobodně od koho pomoc přijmu, a pokud se mi nelíbí jak s mým psem někdo zachází, tak to prostě utnu a jdu od toho, no ne?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání