| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2005 17:12
- Nahlásit
Máte na to nějaký fíglík? Náš je totiž zásadný neštěkavec, činí tak jen při "obraně teritoria". Když ho chci rozštěkat na pamlsek či hračku, tak jen tak "vyňafne", nebo štěkne jednou krátce chtivě a nebo si začne "povídat".
Jak se dělá, aby štěkl aspoň třikrát po sobě?
|
Alča
|
# Zasláno: 30 Dub 2005 19:17
- Nahlásit
Ze začátku ho musíš chválit za jakýkoli zvuk (i za povídání, pokud je to vyloženě neštěkavec, tak i za kňučení). Pokud se ti podaří z něj vyloudit alespoň nějaký zvuk, máš polovinu cviku za sebou. Nejdřív musí pochopit, že na povel štěkej se musí nějak hlasově projevit a když už to bude umět dobře, štěkání přijde samo. Hlavu vzhůru! Ten můj ze sebe nevydá vůbec žádný zvuk a potřebuju ho to naučit na zkoušky. Takže trénujem a trénujem a trénujem...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Dub 2005 20:03
- Nahlásit
Me se taky pesani snazi "odmlouvat", ale protoze uz stekat na povel umi, chvili si povidame a na povely typu "nežvaň a štěkej" nebo "nediskutuj" nakonec stekat zacnou Chce to opravdu hodne trpelivosti. Psa jsem to naucila rychle, mladou cubu taky a starsi tvrdosijne mlci ....
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2005 21:47
- Nahlásit
Nejlépe se psi naučí štěkat na povel "drž hubu!"
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2005 18:07
- Nahlásit
Alča
Díky
Nikita
Jo, tak to na něj aplikuje páneček. A pak je pes chudák zmatenej. Ovšem vítězí ten, kdo má pamlsek...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Kvě 2005 18:26
- Nahlásit
Terri
Tý jo, Ty chceš, aby štěkal, co já bych za to dala, kdyby feňula neštěkala.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2005 19:53
- Nahlásit
Anonymní
Tak ty ji musíš stejně trpělivě učit "ticho"
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 09:00
- Nahlásit
nikdy jsem nepomýšlela, že nějaký povel, aby začal štěkat je nutný. Což se záhy ukázalo být scestné. Navíc jsem hafíka naučila povel neštěkej, takže povel štěkej jsem učila, při příchodu návštěvy, vypozorovala jsem, že když řeknu ahóój, začne štěkat, zkoušela jsem to nejdřív pospojit ahoj štěkej a postupně vynechávat ahoj, ale pak začal blbnout zas neštěkej, takže my máme štěkání na ahóój!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 10:26
- Nahlásit
jindřiška
to je dobrý... já pejsovi místo "neštěkej" říkám "ticho" anebo "nebublej" - on ví, že na psy za plotem štěkat nemá, tak jenom "bublá pod vousy" a myslí, že ho neslyším Takže štěkání máme v pohodě na "štěkej" anebo jenom hmity ukazováčkem. Pejsu jsem to učila na oblíbenou hračku a na pamlsky....Na cvičáku se mu dlouho štěkat nechtělo, taky si jen tak povídal, ale teď už se pěkně rozštěkal i tam.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 08:54
- Nahlásit
Včera jsem učila moji čubinu štěkat na povel,je to celkem neštěkavec,takže jsem navodila situaci,kdy vím,že štěkat bude tj. vytáhla jsem vysavač! Když začne řvát na vysavač,tak opakuji pověl štěkej a odměňuju piškotem. Ovšem pokud vysavač schovám,tak neví o co GO?! Jak to vylepšit příp. jak na to jinak? Upozorňuji předem,že čuba je nežravec,takže na vydráždění na pamlsek nemůžu ani pomyslet.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 09:09
- Nahlásit
Já to Geryho naučila jednoduše. Posadila jsem jej před sebe. Postavila se nad něj, vztyčila ukazováček a tajuplným divným hlasem opakovala štěkej, kynula ukazováčkem a zírala mu do očí. Nerozuměl ani mému pohledu, ani tomu tónu v hlase. Uhýbal mi pohledem a bylo mu to nepříjemný. Tak jsem to dělala dál a nutila jej, aby na mě musel koukal a ten hlas měla divnější a divnější. On to psychicky neustál a začal na mě štěkat. "Hóóódnýýýý pejséééék, nóó, ty jsi můůůůj štěk" a kokinko a pohlazení a sednout a znovu. Pochopil to asi za pět minut. Dnes stačí vztyčit jen ukazováček. Umí to necelé 2 měsíce.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 23:37
- Nahlásit
Já naučila svého psa štěkat, tak že jsem mu to názorně ukazovala Nejdříve jsem ho rozdováděla a pak jsem mu jen dávala povel štěkej a sama jsem na něj štekla. Pochopil to za den a pak už jsem jen přidala ukazováček a bylo ;)
|
pigie
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 03:22
- Nahlásit
U nas to bolo presne tak isto ako je uvedene vyssie, odporucam. Doteraz funguje na ukazovacik aj na baf
|
idpch
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 09:04
- Nahlásit
Nám to taky dlouho nešlo, všechny rady z brožurek k ničemu až se jednou rozštěkal samostatně na pískací hračku a bylo to. Akorát jsem to doprovázel nevědomky vztyčeným ukazováčkem, tak teď štěká na ten prst bez ohledu na to co říkám, dost se tím bavíme, jak pěkně říká ahoj a že chce ještě dobrůtku ......
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 09:58
- Nahlásit
Tak nevím,ale asi mám psa-blba! Na vysavač štěká jak divá,takže to cvičím s ním. Vždycky už mi připadá,že to chápe a pak schovám vysavač a ona na můj povel Štěkej poulí oči,sedá,lehá,válí se atd. Když už začne trochu nafukovat hubu,jakože z ní "něco vyjde",tak jí hned chválím a podporuju. Pokud aspoň nesměle kvikne,tak dávám pamlsek. Určitě mi to dělá naschvál ,protože když jsem včera jedla v kuchyni bramborák (ten miluje),tak na povel vyštěkla hned. Možná to bude taky tím,že když slyší např. v televizi psa,tak začně bublat a štěkat a já ji tiším,aby mi nevzbudila děti. No a ona teď asi nechápe proč po ní chci něco,co jindy zakazuju. Je to možný?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:07
- Nahlásit
Omlouvám se tímto svojí čubě,že jsem jí označila za blba. Teď jsem to zkoušela znova a chápe to. Krásně štěkne-ovšem musím mít v ruce malý kulatý bramboráček! Pak jí to jde samo!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:08
- Nahlásit
ola
Blíží se poledne a za bramborák budu štěkat jak dlouho budeš chtít
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:10
- Nahlásit
ola
to jsme na tom podobně. Včera se mi venku povedlo psici rozštěkat (což je u ní zázrak). I když jsem jí pak řekla štěkěj, tak udělala "BAF", chtěla jsem ji dat dobrotku, ale ona zrada, kapsa prázdná. Než jsem stihla vytahnout dobrotu z batohu a kapsu doplnit, tak bylo po štěkání. Už se mi ji rozštěkat nepovedlo... Jakmile viděla , že jsou dobrutky, tak si sedala, davala packy, lehala, ale ne a ne štěknout
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:49
- Nahlásit
Jakmile viděla , že jsou dobrutky, tak si sedala, davala packy, lehala, ale ne a ne štěknout
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:04
- Nahlásit
Eimy
Nezoufej! Já to zkouším taky teprve třetí den,ale musím říct,že se to lepší. Myslím,že už fakt pochopila,co po ní chci. Dřív dělala přesně to co popisuješ-lehání,sedání,válení,poulení očima... Teď už začne hned od začátku nadouvat papulu a
pak dost často štěkne "na němo",jakože blafne hubou,ale zvuk žádnej!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:27
- Nahlásit
ola
no u nás je problém, že v bytě štěkat nemá, takže doma se snaží neštěkat a když už štěkne, tak si uvědomí, že tohle se nesmí a zmlkne. A venku štěká fakt minimálně... Spousta lidí si myslí, že vůbec neumí štěkat
No, co nadělám budu jí házet kalcíky, honit se s ní a doufat, že se rozňafe jako včera.
|
Simona
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:19
- Nahlásit
Nechápu, proč svého psa někdo učí na povel štěkat? Pes přece není hloupý a dobře ví sám, kdy je zapotřebí štěkat a kdy ne. K tomu nepotřebuje žádný povel. A když není zapotřebí štěkat, tak to nebudu psu přikazovat. Můj pes by si musel myslet, že nejsem normální.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:21
- Nahlásit
Simona
Víš, ono je to ke zkouškám potřeba...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:51
- Nahlásit
Simona
to je holka sport....stejnej názor jako ty má moje maligna Bobulka,taky přesně ví že nejsem normální,že by bylo mnohem správnější si figuranta v revíru rovnou vytáhnout,event. ho teda vystavit a vyklapat nasucho,ale vydávat zvuky u toho se z principu nechystá.Asi byste si rozuměly.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:01
- Nahlásit
Garfield
Sali
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:13
- Nahlásit
jak mám teda psa naučit štěkat, když neštěká? párkrát jsem to zkoušela, čistě pro zajímavost, jestli to zvládnem, ale můj haf dělal všechno možný, od podávání packy, přes válení sudů, až po vyskakování po mě, já po něm štěkala, chudák na mě koukal co mi hrabe, sliny mu tekly proudem, piškot v ruce už zlámanej a potem rozlepenej, a kýženýho výsledku jsme se nedočkali....tak jsme to vzdali, nemá to cenu, náš pes prostě neštěká, teda jo, štěká, ale z okna na projíždějící auta, ale v momentě kdy na něj promluvím, jakkoliv, tak přestane...tak sem s radama, už umíme skoro všechno,ale štěkat ještě ne... prosím o podrobný postup....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:15
- Nahlásit
handula
Zkus to, jak jsem psala výše, myslím, že by to mělo vyprovokovat většinu psů. Chce to trpělivost a nedovolit psovi koukat jinam. I když je to trošku týrání no.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:18
- Nahlásit
handula
Jsem kynolog-laik,takže rada čistě laická-já začínala s malým ručním vysavačem. Čuba na něj štěká,takže jsem jí ho strčila pod hubu a když začla řvát,tak jsem hulákala Štěkej a hodná... Pak jsem to zkoušela na něco dobrýho (viz. výše bramboráčky ). Dnes jsem to zkoušela u kuchyňský linky a jelikož věděla,že něco dobrýho dostane,tak se snažila a ŠLO JÍ TO!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:19
- Nahlásit
ola
Chudáci sousedi, na celý byt burácí vysavač, do toho dětinský jekot dospělé ženy, do toho štěkot feny...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:21
- Nahlásit
On to psychicky neustál a začal na mě štěkat.
tak to je ten problém právě, náš pes to vzal za úplně jinej konec a po 10minutách se na mě podíval se slovy "si ten piškot sežer krávo blbá" se otočil a odkráčel znechuceně do obýváku...takže asi tak....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:22
- Nahlásit
Garfield
... a k tomu ještě ta dětinsky ječící dospělá ženská drží v ruce mobil a nahrává tu komedii do telefonu,aby to mohla poslat manžílkoj,jak se jí daří cvičit toho blbcepsa....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:23
- Nahlásit
handula
Tak ode mě pozdravuj psa.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:43
- Nahlásit
Simona
No, když sem přemýšlela o praktickým využití toho povelu, tak by se to mohlo vylatit, když v lese někam zapadneš a pes se od tebe nechce vzdálit, pokud by tě pak šel někdo hledat, tak podle "štěkajícího" psa to bude jednoduší... Nebo taky když někdo moc otravuje na ulici, tak nechat psa párkrát "na toho člověka" štěknout... Ale možná to je blbost.
Většina lidí tady to chce na zkoušky, což u mě nevim nevim, ale proč to psa nenaučit?
ola
Tak včera se s přitelem zadařilo ji rozblbnout tak aby štěkala a pokud už je rozštěkaná a přestane a já řeknu "štěkěj" tak štěkne jednou dvakrát znova... Takže to vypadá zatím docela nadějně. Ale bez vyprovokování zatím nic. Ale jsem ráda i za to málo...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 15:53
- Nahlásit
Eimy
Jen tak dál! Ta moje už štěká na povel,ale první štěky jsou takový ty "na sucho" a až když povel opakuju víckrát,tak bufne doopravdy! Takže taky úspěch!
|
Azoráček
|
# Zasláno: 13 Srp 2005 19:41
- Nahlásit
Takto nám šel tenhle povel skvěle Jelikož je velký žrout,Stačilo mu ukázat pamlsek v pravé ruce, pak zvednout ruku, pamlsek ukrýt do dlaně a dát ruku nad něj No a pak už jsem jen přidala "mávání ukazováčku" a pohoda Náš nejrychleji naučený cvik-za 1 den Samozřejmě to není kdovíjaké, ale je u toho sranda
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2005 22:18
- Nahlásit
Azoráček
Problém je v tom, že moje psice si takhle vyštěkávat věci nesmí, takže se radši přerazí než aby štěkla...
ola
My sme se teď zasekly na mrtvým bodě. Když ji někdo rozštěká tak "napovel" pokračuje se štěkáním, ale sama od sebe na povel neštěkne a neštěkne....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Srp 2005 11:56
- Nahlásit
Nejlepší je posunek na "štěkej", pokud jsem to dobře pochopila , je to takové prstové "ty ty ty" - a tak se těším, až to pes bude umět, protože manžel na něj děla ty ty ty, když zlobí
|