Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jak jsem to přehnala
Autor Zpráva
kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:15
- Nahlásit

včera jsem byla okolnostmi donucena dělat těsto na vánoční cukroví. Pejsa jako obvykle seděla na židli a koukala,co se děje na stole (ona je zvyklá takhle sedávat a sledovat dění, ale neloudí). Jenža si ke stolu sedla i máma a začala uždibovat těsto a nenápadně podstrkovat pejse. Asi 2x jsem obě varovala, ať toho nechají - neposlechly. Jsem se dost vytočila a když máma dávala zase kuličku těsta pejsině, praštila jsem rukou do stolu a zařvala DOST. Pejsa leknutím skoro zkolabovala a spadla ze židle (nejdřív mi to přišlo k smíchu) a byla sjem spokojená, jak účinně jsem jejich činnost zarazila. ale pejsa z toho byla špatná ještě dnes ráno - stažený ocas, chodí přikrčená a bojí se ke mně přijít!!!! Máma se mnou nemluví, že jsem necita, že za celou situaci může ona si nepřipouští a ze psa mi udělá asi pěkného spratka, neb je teď doma po operaci kolena a bude na neschopence min. 2 měsíce.
Ptám se, myslíte, že jsem to fakt přehnala? Je fakt, že pejsa je hodně citlivá dušička a špatně nese i zvýšení hlasu, ale stejně mi nepřipadá, že jsem včera udělala něco tak strašného, aby se z toho tak položila. A co mám dělat, aby se zase sebrala?

Garfield
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:18
- Nahlásit

kokoška
Možná líp praštit do stolu a vyděsit psa, než valit v noci na veterinu. Dávat psovi těsto mi nepřijde nejlepší nápad.

...ale to jsi do toho stolu musela sakra třísknout! A kdy že si jedete pro novej?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:20
- Nahlásit

kokoška
ja bych se choval normalne, spis bych se jeste psovi trochu vysmival, ze je zbabelec a uvidis, ze ho to brzo prejde. kdyz ho budes furt pozorovat a chovat se jinak, tak to pozna a bude z toho jeste vic zmatenej nez z jednoho rozbityho stolu .....

venda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:22
- Nahlásit

kokoška
jo jo, já tvrdim, že pes doma zhoršuje mezilidské vztahy, se skorotchánama bojuju o to co bude žrát (je se skorotchánem sama doma, takže neuhlídám nic), se sestrou bojuju kvůli špinavým tlapkám...

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:28
- Nahlásit

kokoška
praštila jsem rukou do stolu a zařvala DOST

Vies, ze si ta vobec, ale vobec neviem predstavit?

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:33
- Nahlásit

kokoška

hlavně to chce v klidu, ale důrazně mamince vysvětlit, že si nepřeješ, aby Ti fenku krmila. Já mám takhle blbnou zkušenost s babičkama, ale máti mé "nařízení" dodržuje poté, co jsme si rozumně promluvily, že to a to jídlo skutečně psovi nesvědčí.
Na maminku to chce jít opatrně, aby se neurazila, ale s pejsou jednej normálně, jak píše Jirikovo, spíš si z ní dělej srandu za strachové rakce a různě jí motivuj...hrajte si spolu

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:33
- Nahlásit

Garfield
stolu se nic nestalo, nejsem Áňa Šwáňa Je fakt, že stůl pěkně rezonoval, byla to větší rána, než jsem sama čekala.
Já bych jí možná taky sama kousek těsta dala, ale až nakonec. Ono nebylo nijak závadné - žádné kakao, čoko a tak, jen máslo, ořechy a trochu mouky a neb je zvyklá na domácí stravu, tak by jí určitě nic nebylo. To nebyl důvod, proč jsem se nas....,prostě tím podstrkováním se naučí loudit a to mi opravdu hodně vadí.

Jirikovo
taky jsem se chovala jako že nic, ale bylo mi krajně podezřelé, že se okamžitě uklidila do svého pelechu a když jsem se na ní šla podívat, tak se klepala jak sulc. Prostě jsem znejistěla, jestli jí není něco fyzicky, ne jen vyděšení. rozhodně jsem se k ní nijak nelísala, ráno už byla docela dobrá, jen ten stažený ocas měla pořád a to se mnou chrněla celou noc v peřinách. By mě zajímalo, co se jí v té kouli honí Takovou citlivku jsem v životě neviděla

mac1
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:36
- Nahlásit

venda
no jo mezilidské vztahy , o tchánovi říkáš ,že žere, sestra si nemeje nohy .....máš to těžké

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:38 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

mac1
to je rodinka teda

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:41
- Nahlásit

pigie
na příštím srazu ochotně předvedu, ale raději bez přítomnosti psů

Evik
já myslím, že ten můj včerejší výbuch bude pár dní účinkovat. Ono se s mámou dá normálně mluvit a respektuje všechno ohledně psa, co po ní chci, akorát po té operaci je taky s nervy na pochodu (nepovedla se) a asi si ulevuje zvýšenou pozorností a péčí o psa.
včera jsem pejsu pak ještě za odměnu cvičila a šlo jí to jedna báseň - odměny, pochvaly, to není problém. Prostě mám pocit, že ten pes je mi oddán víc než je zdrávo a takhle prudkou reakci odemně zažila jen jednou, ale tenkrát to nemělo velký zvuková efekt

abby
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:40
- Nahlásit

kokoška

To se u nás nemůže stát.Mě by uždiboval těsto přítel a já bych se rozčilovala,že se s tím nemusím péct,když to sní sytový.Ale stejně peču

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:44
- Nahlásit

Kdybych začala péct v listopadu, tak bych do Vánoc pekla ještě třikrát a ani by se na tom nemusel podílet pes...

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:45
- Nahlásit

Meta
taky si řikám,co všichni blázní kdyť je teprve 24.11.!!!!!!

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:49
- Nahlásit

kokoška
zdravím , no já si tě především neumím představit, jak zvýšíš hlas a praštíš rukou do stolu... pěstičkou do stolu...
Asi to teda fakt často neděláš, jinak by si Duffy zvykla. Ber to tak, že všechno je jednou poprvé. Uvidíš, že až budeš práskat do stolu každý den, jako já... už si toho nikdo ani nevšimne, maximálně jim to přijde k smíchu... a tebe to přestane bavit...
Neřeš to a kup jí něco dobrého na zub, ona to rozchodí..

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:18
- Nahlásit

abby
Meta
Anu
já chystala jen těsto, plácat cukroví bude máma, ona jak je teď nechodící,tak se šíleně nudí a musí dělat něco u čeho se dá sedět, takže louská ořechy, patlá drobné cukroví a plete předpokládám, že s letošní dávkou cukroví vystačíme na příští pětiletku, neb to u nás skoro nikdo nejí

Gája
pěstičkou do stolu...
to nebylo pěstí, ale plochou rukou, možná proto se ozvala rána, že pes skoro omdlel
Asi to teda fakt často neděláš - nedělám, včera jsem měla premiéru

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:30
- Nahlásit

kokoška
se ozvala rána, že pes skoro omdlel
To bych teda nechtěla vidět, co by to s tvým psem udělalo, kdyby měl být pohromadě s naším psem a klukama.
Ti totiž poslední dobou věčně testují na dvoře bouchací kuličky a rachejtle...Už jsem je musela upozornit, že jestli pes začne mít jakoukoliv reakci na střelbu, zabiju je všetkých...

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:35 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Meta
upozornit, že jestli pes začne mít jakoukoliv reakci na střelbu, zabiju je všetkých
takhle jsem si zkazila psa. Reakce na střelbu byla naprosto žádna než nějaká.Vůbec ho nevzrušovali petardy ani nic jiného.Jenže já husa ho vzala kolem 18hod na silvestra na procházku-jako do lesa jsem v té kose,tmy,sněhu nemohla no a ikdyž jsme šli pod mostem tak nějací smradi hodili petardu.Normálně by mu to nevadilo,ale pod tím mostem to dostalo úplně jiné grády,byla to strašná rána,strašný smrad,ten zvuk neměl kam "útéct" a fakt z toho bolely uši i mě. No a od té doby pes reaguje na jakékoliv rány......fakt mi to je líto,tak bacha na to.

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:44
- Nahlásit

Anu
Já to vím moc dobře, jak snadno se skazí cvik (pes mi spadl z kladiny), ale uhlídej dva pubertální spratky Varováni byli...

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:56
- Nahlásit

Meta
já se přiznám,že nesnáším petardy a proklínám toho kdo je vymyslel. Nejenom kvůli psovi....

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:11
- Nahlásit

Anu
Jenže který soud by mě osvobodil za zabití vlastních potomků?
Taky je nesnáším...

Anu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:18
- Nahlásit

Meta
Taky je nesnáším...
koho děti nebo petardy?

kokoška
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:18
- Nahlásit

Meta
co by to s tvým psem udělalo, kdyby měl být pohromadě s naším psem a klukama.
Ti totiž poslední dobou věčně testují na dvoře bouchací kuličky a rachejtle...

neudělalo by to nic, tyhle zvuky jí zatím nevadí

Meta
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:30
- Nahlásit

Anu
Někdy obojí, ale tentokrát jsem samozřejmě myslela petardy. Dokud byla děťátka v předškolním věku, dařilo se mi jejich existenci úspěšně tajit. Ale když chodí do školy kolem drogerie, kde jim snaživý majitel dává některé i zdarma...darmo mluvit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání