| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:15
- Nahlásit
Misery
no já si nejsem jistá ,že by někteří psi zašli dál než jen k tomu vrčení....fakt myslím že an to někteří nemají....ale většinou zas stačí to zavrčení nebo zaštěkání
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:32
- Nahlásit
sarax
Hele, a kdy jsi s tím u Trinči začala? Já čumím, že Buca to má úplně v krvi. Jak říkali, ona se nemusí učit kousat, ale spíš ty věci kolem. Nějaký řev nebo jiné podněty ji taky nechávají v klidu, a když má v pysku kůži, dokonce vrčí-ale to je její normální výrazivo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:39
- Nahlásit
Mucholabka
mno zkoušeli jsme to cca v 5 měsících..stabilněji chodíme od října...ono je lepší 2 krát týdně,ale zas do roka bych to nepřeháněla kvůli kloubům,ale je to pro ně bezva zábava
ona se nemusí učit kousat hele a tohle bych nepodceňovala,páč plnej zákus se musí vybudovat..ale je fakt že to mají tihle pesani v krvi....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:44
- Nahlásit
sarax
Je fakt, že nejdřív chytala na půl huby, ale to se upravuje rychle, už jí to jde a bere za stoličky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:59
- Nahlásit
Mucholabka
hele víš jak..já s žádným psem obrany před tím nedělala,takže tohle necfhávám na figurantovi..od toho ho mám
jenže my máme teďka stejně utrum,páč máme po hárání zánět dělohy a močáku a po zhojení jí nechám hnedka vykastrovat...páč je šance že se tyhle problémy prej opakujou....
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:20
- Nahlásit
A co se ve psu při výcviku obrany odehrává
Záleží na tom, zda cvičíš obranu podle principu lovu kořisti, nebo zda cvičíš rozvoj zloby proti člověku.
Normálně vedený výcvik obrany neuškodí žádnému plemeni
Měl jsem na mysli především výcvik sportovních obran, který pokud je právě vedený žádnému psovi neubližuje, neničí jeho psychiku, ale naopakpředstavuje pro psa příjemnou zábavu.
chci si koupit krysarika. Myslite ze se s nim da taky delat obrana ?
Myslim, že by to nebyl žádný problém, staší sehnat, přiměřeně velkého figuranta, rukáv a další výcvikové pomůcky. Ale vážně - domnívám se, že i krysaříka by bavil boj např. o přiměřeně velkou kořist.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:25
- Nahlásit
Misery
znam asi samy psy "obranare" vsichni minimalne vystrazne vrceli nebo stekali.
Ale jo, to oni jako jo, jenze hodne z nich preventivne (z obav) a nekteri fakt k nicemu vic nesahnou, nez je to blafani...
Pes, ktery by sel sam aktivne do konfliktu podle me neni zas tak casty jev...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:50
- Nahlásit
Misery
wami Hmmm nevim, tak znam asi samy psy "obranare"
Jasne, treba hned po nekom neskoci, nebo se mu nezahryzne do nohy, ale co jsem ja mela psa nebo jsem poznala cizi psy, tak vsichni minimalne vystrazne vrceli nebo stekali. Proste "dej si pozor, tohle je muj panicek, jestli mu budes chtit neco udelat, tak nejdriv budes mit co delat se mnou"
No tohle je krasnej popis nejistyho a strachovyho chovani psa, staci aby se utocnik nebal a byl sebejistejsi nez ten pes (a to neni v tomhle pripade zas az takovy problem) a psa bez problemu vyzene.
ALL
Plne souhlasim s tim co tady psal Vita
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 14:08
- Nahlásit
Tchor
Plne souhlasim s tim co tady psal Vita
A ten tady aspon opravdu psal...
(poznamka zcela OT)
|