Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Reakce na psy :(
Autor Zpráva
Azoracek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 22:32
- Nahlásit

Nevíte jen tak nááhodou někdo, jak ukázat psovi, že když jdeme na procházku se 2 psy (fena+pes) a oni blbnou, on se do toho nemusí vměšovat, nemusí si myslet, že oni se sežerou, nemusí si hrát na vůdce?? A pokud je nějakej labík torpédo a chce si hrát, že můj pes, když už si nechce hrát, ho má nechat na pokoji a ne neustále na něj vrčet, hlídat si paničku jakmile se ten pes jen přiblíží, nebo dokonce pokusit se mu sežrat hlavu?? Když jdem na vodítku na ulici a nějakej malej pes nebo i větší řve, fajn, někdy se mu taky nelíbej a řve, ale někdy si zas toho nevšímá nebo na ně dokonce přes plot vrtí oháňkou, a když jsme na volno, myslí si, že musí každýho sežrat, že to je všecko jeho a furt něco kecá?
Potřebovali bysme natrénovat, že ten "hrací" pes je fakt jen hrací a pokud mu jeho přítomnost není po vůli, at si toho prostě nevšímá.. Blbý je, že nemáme na kom trénovat A pak se nám jednou za megáá dobu,kdy s někym venčíme, stane to, co dnes A při osudném konfliktu když si pán chytí labíka furt krouží kolem a řve, řve, a hledá, kudy na něj Ach joooo

Barčík_cid
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2006 18:15
- Nahlásit

Potřebuju pomoct,mám ročního buldočka a ten vlivem špatné socializace nenávidí všechny psy.Když se s nějakým očichává ihned po něm vyjede,zkoušeli jsme he nechat spolu a nedopadlo to dobře,pomůže mi někdo?

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 08:08
- Nahlásit

Azoracek
nojo, Azorek je trošku zakomplexovanej pejsek... Náš Griffča si taky neumí hrát s cizími pejsky....u něj je to ale spíš v tom, že on si u cizích psů ty výzvy ke hře prostě jen špatně vykládá....Hraje si jenom s Akoušem a v poslední době se mu taky už moc nechce....nojo, stárne...
Tyhle situace, kdy mi pes vrčí na druhého, protože už si třeba nechce hrát řeším tak, ža si prostě psa zavolám....přijít musí i kdyby nechtěl.....Pokud by ten cizí pes, od kterého toho svého volám šel ke mně za tím mým, tak ho odeženu, aby ten můj viděl, že je výhoda, že jde ke mně, protože já ho přece ochráním před tím dotěrou... U obou psů se mi to vyplácí. Akouš je splachovací, takže tomu už fakt stačí říct "neřeš to, nekecej a pojď", ale Griffča je holt "tvrdší" a přesvědčit ho, že jeno názor není v pořádku, dá víc práce, proto je strašně důležité to přivolání...ale to Ty určitě víš
Držím Ti s Azorkem palce

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání