Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / utíká ze zahrady, poradte!?
Autor Zpráva
sugar
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 15:20
- Nahlásit

moje milá 1,5 roční labradorka kříž. s bernským salašnickým psem mi začala utíkat ze zahrady. Chodí sama na procházky nebo za svou psí kamarádkou, která bydlí ob jeden dům dál. Před 2 měsící jsme se přestěhovali na Prahu-západ z Prahy, kde s námi sousedil psí kamarád. Bohužel od pondělka zjistili, že nám naše drahá sugar utíká ze zahrady a neumí se vrátit zpět. Většinou její výlety končí u souseda, který má psí kamarádku a veme jí k sobě na zahradu. Bohužel je nyní lovecká sezona a je dost velké riziko, že mi jí myslivci mohou zastřelit. Nedávno to udělali! Zastřelili místní fenku retrívra-přátelskou a milou, bohužel utíkala a tak jí to stálo život.
Zvýšili jsme plot na místě, kde utíkala, bohužel si opět našla nová místa, kudy lze utéct. Z finančních důvodů si nemůžu dovolit oploti celý náš pozemek zcela novým plotem, stávající má betonový základ, tudíž prohrbat se nezle, bohuž je vysoký tak 100 cm. Pokud je sama doma-resp. na zahradě přivážeme jí k řetězu, když příjde někdo domů pustíme jí. Bohužel na noc zatím pařivazujeme. Je řešením kotec, nebo raději řetěz? Co pořídit dalšího psího kamaráda, pomohlo by to? Věnujeme se jí hodně, denně alespon 2 procházky, hrajeme si, cvičíme-absolvovali jsem základní výcvik-stále opakujeme povely-kontaktu s námi má hodně a vůbec si toho neváží. Co s ní?
Poradte prosím!

Jaji
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 15:44
- Nahlásit

Já bych volila ten kotec. Nějakej bytelnej Když nebudete doma, tak jí zavřete a až se vrátíte, tak jí zase pustíte. A toho, že jí pustíte, si bude vážit.

irenaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:11
- Nahlásit

sugar
Já bych doporučovala tenhle ńeviditelný elektrický plot http://www.dogtrace.com/html/vycvik-psu-d-fence.ht ml, připadá mi to jako rozumné řešení. Vyjde to sice na 5000,-,ale může to psovi zachránit život a v rámci zahrady mu to dává možnost neomezeného pohybu. Kromě toho si můžete ohradit třeba i záhonky nebo bazén, prostě místa, kde nechcete, aby pes chodil. Osobní zkušenost nemám, ale slyšela jsem pár lidí, že si to hodně chválili.

irenaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 17:12
- Nahlásit

odstraňte si v tom odkazu mezeru v html

sugar
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:11
- Nahlásit

irenaa
dekuji, to je zajímavé.........neviditelný elektrický plot.....

irenaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 19:01
- Nahlásit

sugar
já myslím,že je to relativně dobré řešení a já bych ho použila určitě raději než dávat psa do kotce nebo ho uvazovat na řetěz

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 21:35
- Nahlásit

Jaji
toho, že jí pustíte, si bude vážit.
Noo,to si nejsem tak jistá.Takhle pes asi neuvažuje..
Ale řešení to po dobu nepřítomnosti je.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání