| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 11:17
- Nahlásit
Nedaří se mi, prostě ne, vůbec. Zkoušela jsem snad všechno-odejdu-pes nejdřív kouká, pak jde do útlumu a čeká. Dráždím s přišlápnutým vodítkem-párkrát zkusí skočit, pak jde do útlumu a přestane se o věc starat. Napodobovací metoda-dám Ašopsovi štěkej, ta jede jak fretka, všichni jsme ohluchlí, druhý pes nic, přestože ji k tomu dráždím pamlskem. Ani hračky, ani kočky, slepice-ty vystavuje, ale neštěká, ani náznakem. Občas sice štěkne, ale jen málokdy, náhodně-odměna a radost jak sfiňa s nevalným úspěchem...achjo, to můžu rovnout hodit za hlavu všechny naděje na jakýs takýs výcvik...skončili jsme výcvik štěňat, dneska jdu poprvé na "polodospělácký" výcvik, tak snad bude kruhovka...jinak nevím, jakým způsobem by to šlo. Mám pocit, že je stejně příliš lekavá-dneska jsem luxovala a málem mi proskočila oknem...nemáte někdo recept na to štěkání? Jinak se učí dobře a rychle, sedá lehá vstává chodí trochu u nohy, základ pro aport a přivolání, překážky v pohodě...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 11:59
- Nahlásit
Mucholabka
zkousela si privazat treba ke stromu a pak od niodchazet nebo treba skakat u ni tak aby na tebe nedosahla??? nebo zkus se shoulit na kolena a prikrij si olicej a narikej brec. vydavej zvuky,,stekej...takhle sem to naucila ja jimma...zacala sem na nej stekat
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:06
- Nahlásit
Mucholabka
já mám psa-šeltii kterej, když jsem si ho vzala, taky dělal, že neumí štěkat.. odcházení vůbec nezabíralo..no a naučila jsem to tak, že před tím, než dostal nažrat, tak jsem mu před nosem držela misku, aby na ní nedosáhl a provokativně a vesele ho pobízela, štěkej, štěkej, no měla jsem výdrž a tak začal aspoň nějdřív kňučet, hrozně jsem ho pochválila a hned mu dala misku. později, když kňučel na povel před jídlem, jsem mu dala třeba dvě granule a moooc ho pochválila no a zkoušela to víckrát, než mističku dostal.a pak mi nestačlo jen kňučení, postupně zesiloval projev..nakonec se POVEDLO!!!!to bylo radosti!!!pak jsem po něm chtěla štěkej i jindy-za maso, to to prostě nevydržel a štěkal..no a teď je z něj uštěkaná bestie-jako každá šeltie ..štěkání před jídlem jsem pak převedla na lehni a nestalo se mi, že by si jídlo štěkánim poté vynucoval.zas tak oblíbený ten povel pro něj není, ale za piškotz zaštěká rád ..tak držím palce
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:07
- Nahlásit
nika00
Přivázat a odcházet jsem ji zkoušela. Ona na mě hezky čeká A když dělám vylomeniny jako různé zvuky a podobně, začne mě olizovat a lozit po mně a strkat mi čumec do kapes zkusím ještě brečet a naříkat snad není ze železa.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:09
- Nahlásit
Mucholabka
Hele, štěkání bývá u zkoušek jen deset bodů. A věkem se to ještě může změnit. A že neštěká na povel ještě neznamená, že nebude štěkat později na obranách...Bert na figuranta štěká - ale až teď, když je mu víc než rok - donedávna držel čumák a nebýt Tchoře, asi bych obrany vzdala. A ejhle, čím je pesák starší, tím je to lepší a lepší.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:10
- Nahlásit
Mucholabka
na me sandy taky poslusne cekala...ale pak to nejak prislo..treba si zkus vzit do naruce i kocku jestli mas moznost...
na jimmyho jsem musela stekat a vydavat zvuky aby to pochopil...jinak u nej nepomohlo ani privazani..lomcoval s celym stromem ale nestek
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:13
- Nahlásit
Meta
A že neštěká na povel ještě neznamená, že nebude štěkat později na obranách...
Zatím to tak bohužel vypadá. Jasně, je ještě mladá, ale když vidím ovčáky ve stejném věku, chci se vším praštit a brečet.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:23
- Nahlásit
Ono se to opravdu zlepší, já jsem s tím taky málem praštila, tím spíš, že jsem začátečník, ale fakt - pokrok je vidět až teď na podzim. Ovčáci teda umějí dělat povyk pro nic a vzbuzovat v našinci komlex méněcennosti, ale nenech se odradit! Obrana je asi hodně i o věku psa.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:28
- Nahlásit
Mucholabka
nenech se odradit, buď trpělivá, naše Barča začala pořádně štěkat až v devíti měsících. - předtím jsme si mysleli, že je asi němá
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 12:51
- Nahlásit
Mucholabka
taky se snažím naučit fenku povel Štěkej a rozštěkat jí je obr problém. Štěká akorát na podezřelé lidi, jenže to je špatná situace na učení tohoto povelu.
Nakonec úplně náhodou jsme předevčírem zjistili, že spolehlivě ji rozštěká píšťalka a poslech telefonního vyzvánění, jehož zvuk je štěkání (věrohodné). Tak máš inspiraci...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 13:55
- Nahlásit
Mucholabka
Na mýho neštěkače spolehlivě funguje cvičák. Ani to nemusí být kruhovka, stačí když je natěšenej na překážky a chce se předvádět. Začne štěkat sám od sebe, tak pak střídáme "ticho" a "štěkej" jako po másle.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 13:56
- Nahlásit
Walda
Jo a Garfield tu před pár dny psala o štěkání do koberce, to mi přišlo skvělý, ale nezkoušel jsem to.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 14:07
- Nahlásit
nika00
Tak jsem zkoušela brečení a málem mi vyškubala vlasy z hlavy.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 14:24
- Nahlásit
Mucholabka
Jasně, je ještě mladá, ale když vidím ovčáky ve stejném věku, chci se vším praštit a brečet.
Asi půl roku u nás bydlela holka, která měla taky AST, předtím měla ovčáky a byla z té fenky taky na hlavu, tvrdila, že výcvik je u těchhle psů úplně o něčem jiném než u NO. To jen tak naokraj já srovnávat nemůžu.
My na cvičák začali chodit v půl roce, taky nejdřív neštěkal. Naučil se to kombinací, přivázat, povzbuzovat, klepat do čumáku, říkat štěkej a odcházet. Zároveň přichází bubák, což je cvičitelka v huberťáku s kapucí na hlavě.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2006 14:26
- Nahlásit
Jo a to neštěká vůbec na nic?? Ozzy má fakt rád, když si najde kládu, kterou bude hlodat, když na ní stoupnu a tím jí držím on se jí snaží podhrabat, tak u toho na něj vydávám různé zvuky a on štěká a kvílí.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 17:22
- Nahlásit
Mým stejnej problém, když si lehnu a začnu brečet tak mě začne volizovat hlavu, pak mě ji zvedá a když to nezabere, tak mě tahá za ruku... A když vůbec nic nedělám a jen "brečim" tak sisedne a začne pískat...
Nechápu jak sme to našeho bullmastifa naučili...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 18:05
- Nahlásit
Mucholabka
hele a na peška si to zkoušela??nám zabrala na koženýho peška..toho chtěla víc než cokoliv jinýho hračky,odchody a jinývyzkoušený věci nezabraly vůbec..ale zas úspěšně štěkáme od 5 měsíců
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 19:33
- Nahlásit
sarax
Peška nám šlohla sousedovic čivava ale na hadr nebo tak neštěká, ani na různé provizorní pešky. Ona vydrží na ty věci koukat, fixuje je očima, ale neštěká. Dneska na cvičáku ji výcvikář chtěl rozštěkat, zkoušel jak nám půjde obrana (a byl teda docela spokojený, když vrčela a škubala sebou ), ale taky ji nerozštěkal. Zkoušela jsem jí teď brát misku s jídlem, dráždila jsem ji a sahala ji při tom na čumák, možná by to mohla být cesta. Docela ji to štvalo.
Jo, a výcvikář si zahrál na figuranta a běžel kolem ní s kůží v ruce, ona byla natěšená, předem lehla na zem a skočila na něj potichu zespod jak profík
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 20:40
- Nahlásit
Mucholabka
Takový starosti teda závidím . Celý život bojujeme s povelem "ticho". Ale štěkat jsme učili "na bubáka" . Měla jsem v práci kolegu (vypadal jak čert, tmavý, černý plnovous...) a tomu dělalo hroznou radost, když mohl Hesinu vystrašit. Čekával na ni za rohem a jak šla kolem tak na ni štěkal, vyl, mával rukama a dělal hrozný rámus. Psice se asi dvakrát lekla a pak to začala brát jako hru (na rozdíl ode mě, já byla nasraná až na půdu, že mi stresuje psa). Během týdne začala Hesina schválně chodit k té chodbě, kde pracoval Bubák a když ho viděla tak šíleně ječela. Asi aby varovala celý barák, že tady je . Belu už jsem to pak takhle učila cíleně. Akorát místo povelu "štěkej" používáme " Hesíííííííí, pozooooor, bubáááááák".
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 21:59
- Nahlásit
doporučuju postup, co popsala eva od jondy. já to svoje psy naučila podobně. a to jsem si fakt myslela, že to nikdy nezvládnu. nakonec to bylo snadnější než jsem čekala. zkus to. přeju hodně úspěchu
určitě by to šlo taky bezvadně naučit přes klikr, jestli máš k týhle metodě blízko...
|